iPon Hírek

Betör a Kindle az egyemetekre is

Dátum | 2008. 06. 28.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Miközben az e-könyvolvasók nálunk továbbra is leginkább csak az álom kategóriájába tartoznak, addig angol és amerikai egyetemek már az oktatásba is elkezdték integrálni őket.

A felhasználás módja és célszerűsége elég egyértelmű: ha a hallgatónak van e-könyvolvasója, máris nem kell többé aggódnia amiatt, hogy egy-egy előadáshoz szükséges könyvet nem talál meg a könyvtárban (vagy épp kiviszik előle, ha csak néhány példányban van meg), vagy esetleg boltokban sem találja meg, hogy megvegye.

Ezt a projektet az Oxford, a Yale, a UC és a Princeton egyetemek kiadói végzik közösen, folyamatosan digitalizálva könyveik egy részét, hogy aztán az Amazon-on és annak készülékén, a Kindle-en keresztül elérhetővé tehessék azokat a hallgatók számára is, akik így egyenesen lehívhatják az olvasóikra a szükséges szövegeket, időt és némi pénzt is spórolva így.

Ki tudja, idővel talán kiterjesztik az eljárást az iskolákra is, amely esetben a diákok a súlyos táskáktól és a könyveik napi oda-haza-cipelésétől szabadulhatnak meg - persze csak amennyiben a későbbiekben valóban eléggé elterjednek majd ehhez az e-könyvolvasók.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások