iPon Hírek

Betörne a konzolpiacra az Acer?

Dátum | 2008. 03. 17.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Meglepő lépésre szánta el magát a jelenleg leginkább a csillogó-villogó új laptopjairól ismert Acer; James T. Wong, a cég rangidős vezérigazgató-helyettese ugyanis egy sajtókonferencia alkalmával bejelentette, hogy már tervezik a nagy belépőjüket a konzolpiacra.

Elmondása szerint jelenleg a konzolpiac egy elég lényeges hiányossága az, hogy kizárólag zárt és tulajdonjogi rendszereken alapul - ez pedig kiváló lehetőséget nyújt nekik arra, hogy ezen a téren elindíthassanak egy kisebbfajta forradalmat. Amint azt ez alapján már nyilván sejteni lehet, egy teljességgel nyitott platform bevezetésében gondolkodnak, amihez - természetesen - megalkotnának egy PC-technológiákra alapozott konzolt is.

Hamarosan láthatjuk játékgépeken is...?
Az ötlet mindenképp érdekes, a kihatásai és következményei pedig még inkább azok lehetnek, már csak azért is, mivel a nyitott platform azt is jelentené, hogy a játékfejlesztőknek - a jelenlegi gyakorlattal ellentétben - nem kell majd fizetniük a megjelenített játékaik után az adott rendszerek utáni jogdíjakat... ami pedig vélhetőleg serkentően hathat a leendő új konzol játék-ellátottságára. Elterjedtség hiányában azonban mit sem ér ez az előny, továbbá ha PC szerű újítgatható vasról álmodozik az Acer az nem más mint egy PC egyszerű operációs rendszerrel, elveszik az optimalizálhatóság előnye.

Meglátjuk hát idővel, mi sül majd ki mindebből...
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!