iPon Hírek

Bevásárolt a Corsair

Dátum | 2013. 02. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A felvásárlás pontos részleteiről nem számoltak be a felek, csak annyi tudható, hogy a Corsair több millió dolláros tranzakció keretén belül kebelezte be a Simple Audio névre hallgató, egyelőre még csak szűkebb felhasználói körökben ismert céget. A Corsair a felvásárlással a jelek szerint csak azt szerette volna elérni, hogy a márkanév ismertebbé és elismertebbé válhasson a zenerajongó felhasználók körében az egész világon. A glasgow-i székhelyű Simple Audio egy viszonylag fiatal vállalkozás, amelynek első terméke tavaly jelent meg. A Roomplayer névre keresztelt hálózati audió lejátszót egyelőre csak az Egyesült Királyság területén, illetve Európa egyes országaiban lehet megvásárolni. A Roomplayer egy olyan hálózati megoldás, ami lehetővé teszi, hogy kedvenc zenéinket Ethernet, Power-Line, illetve WiFi kapcsolaton keresztül asztali számítógépünkről, vagy mobil eszközeinkről egyenesen házimozi rendszerünkre, illetve erősítőnkre továbbítsuk.

A Roomplayer nem csak dizájn tekintetében ütőképes, hanem hardver tekintetében is, ugyanis több audió tartalom esetében is kínál 24-bites audió támogatást - beleértve a FLAC fájlokat is. Az eszköz beépített, 2 x 50 wattos D osztályú erősítővel, illetve beépített erősítő nélkül egyaránt elérhető, vezérléséről pedig windowsos, iOS-es és maces célszoftver segítségével gondoskodhatunk. A Simple Audio kínálatában külön Power-Line adapter is jelen van, ami kifejezetten az újdonsághoz készült. Utóbbival a lakás elektromos hálózatát felhasználva továbbíthatjuk kedvenc zenéinket különböző eszközeinkről a Roomplayer-re. A minőségi eszköz persze nem olcsó: 499 fontot kérnek el érte, ami jelenlegi árfolyamon számolva majdnem 170 000 forintot jelent. Aki több információra is kíváncsi a termékkel kapcsolatban, kattintson ide.

A felvásárlás után a Simple Audio mérnökei továbbra is önállóan dolgoznak majd a vállalat új termékeinek fejlesztésén, és a Simple Audio termékcsalád sem olvad bele a Corsair termékpalettájába. A felvásárlásnak köszönhetően a Simple Audio a korábbinál nagyobb területeket vehet célba termékeivel, így az Egyesült Királyság és Európa mellett az Amerikai Egyesült Államok, illetve Ázsia felé is nyithat a közeljövőben. A Simple Audio ezzel együtt a jelenlegi piacokon is erősítheti jelenlétét, amire nevének ismeretlen csengését elnézve bizony szükség is van.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Hadzsek
2013.02.14. 16:08
Szerintem túlértékelt cégről van szó. A DLNA most is hasonló szolgáltatást nyújt és a hangminőség is kifogástalan lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Cannapeace
2013.02.15. 01:35
Az a 2x50W egy kicsit túlzás mert egy szellőzőrács azért kellene egy ekora teljesítményű erősítőbe a külsejéből ítélve inkább 2x15W vagy max 2x20W zenei teljesítménnyel lehet megáldva egy kisebb szobában az is elég 4Ohmos hangfalak társaságában én egy AIWA magnóból csináltam 2x8W-os erősítőt szépen bömböl nem túl hangos de pont elég hogy az utcára kijusson a hang, gyári kondikat tripla akkorára cseréletem a pufferoldalon plusz kapott a táp egy 15000uF-os kondit így max hangerő mellet sem torzít 4Ohmos hangszórók vannak rákötve amik max 55W-os zenei teljesítménnyel bírnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Cannapeace
2013.02.15. 01:40
Ez kezd olyan lenni mint a kínai piacon a 250W.-os zsebrádió
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gyenesmart...
2013.02.15. 05:32
Cannapeace: Oda van írva, hogy D-osztályú. Tehát nagyon jó hatásfokú. Trafója benne valószínűleg fele akkora lehet, mint egy számítógép tápé. Egy 2x50-esnek meg simán elég egy sima alu lemez is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Cannapeace
2013.02.15. 09:43
gyenesmartin:
Nehogy már elhiggy mindent amit a gyártók írnak a "D" osztályt hát tessék művelődni itt a honlap!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Cannapeace
2013.02.15. 09:46
A lapon amit írtam lemész és középtájt látsz hasonló kivitelű cuccost olvasd végig!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Cannapeace
2013.02.15. 09:59
Specifikációk szerint is igazam van mert a hálózatból felvett maximális teljesítmény 25W link és egyetlen audió eszközről nem tudok hogy az ETA mint hatások valaha is eléje azt a bűvös 1-et max hacsak nem szupra vezetőből készült ami egyenlőre lehetetlen, 25W a befektetett 2x50W és ezlenne a hasznos 100/25=4 az eta meg max 1 lehet tehát sehogy nem jön ki valami koklerság van itt az biztos!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Cannapeace
2013.02.15. 10:16
hozzá fűzném még azt is hogy van benne egy kis komputer ami legyen 5Wos az audiót jelfeldolgozóval együtt így marad kb 20W az erősítőnek amit jó hiszemüen is 2x10W körül lehet a pillanatnyi maximális felvétel már 2x15W bár ez függ atól is mekkora puffer kondik vannak benne de ettől még nem lesz a kütyü 2x50W-os!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Cannapeace
2013.02.15. 10:40
itt egy hasonló felépítésű szobai lejátszó nem valami bizalom gerjesztő!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!