iPon Hírek

Bevették a YouTube-ot a videojátékos tartalmak

Dátum | 2015. 01. 07.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Nyilvánosságra hozott néhány érdekes statisztikát a Google, a YouTube tulajdonosa. Ezekből kiderül, hogy a játékokkal kapcsolatos tartalmak nem csak, hogy népszerűek a videomegosztó oldalon, de konkrétan dominálnak - ez pedig eléggé fontos, hiszen a Google kereső után a YouTube a második legtöbbet használt keresőmotor. A legtöbbet keresett kifejezések listáján például az összesített "zene" után a második magasan a Minecraft (csak így, egymagában), de a top 10-be tudott kerülni a Let's Play videókat készítő PewDiePie is - tavaly egyébként ő kereste a legtöbbet a YouTube-ra feltöltött videóiból.
A YouTube látogatói messze több időt töltenek el játékos tartalmak megtekintésével, mint bármi mással. Az alábbi grafikon azt mutatja meg, hogy milyen gyakran került be a YouTube top 10-es trending listájába egy-egy játékos tartalom. Mint az látható, elég gyakran.
Érdekes továbbá, hogy ugyan a játékos tartalmakkal interakcióba kerülő (lájkoló, kommentelő, kedvencekhez adó) látogatók 70%-a férfi, a női a látogatók viszont sokkal több időt töltenek el egy-egy tartalom tényleges megtekintésével. Úgy tűnik tehát, hogy ebben a közegben a nők egyszerűen passzívabban viselkednek, amit mondjuk egy-egy YouTube video alatti komment-szennyáradat láttán nem is csodálok.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. ZyLex
2015.01.07. 18:26
Ez dúrva mennyire kocka a társadalom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Taranisz
2015.01.07. 19:42
Az a durva, hogy még egy értelmes Minecraft gameplayt vagy videót sem láttam mégis ennyien odavannak érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Andos
2015.01.07. 19:42
De legalább ne az elbaszott pihentagyú minecraft lenne a húzóerő nézettség terén... Egy GTA-t még megértenék, de MINECRAFT? Sosem fogom megérteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Shinjiii
2015.01.07. 21:17
Andos Kreatívabb, az egész koncepciója a saját fantáziádra bízza az előrehaladást, célodat a játékban, könnyű kifejezni magad, sikert érni el benne, minden korosztály számára érthető, és játszható. Mint egy digitális lego.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. nemlehet Andos
2015.01.07. 21:21
Szinte végtelen lehetőségeket nyújt és rengeteg mod van hozzá, köztük elég komolyak is. Azért kevés másik játék van ahol akár működő számológépet is építhetsz és mégse atomfizika. Az emberek szeretik kiélni a kreativitásukat és ennek ez egy olcsó, egyszerű mégis gyakorlatilag végtelenül variálható módja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Fratello Andos
2015.01.08. 05:41
Ezt én se értem, grafikailag meg a béka segge alatt van, valami 10 év alatt még egy rohadt élsimítást se tudtak beletenni, még mindíg tiszta szöglet meg kockás az egész...

Ha van valami ami visszafogja és rossz példát mutat a PC-s játékok fejlesztésénél akkor az ez a túlhájpolt "dizájnerdrogként" funkcionáló izé, nem csoda hogy az UBI is félkészen adja már csak ki a játékait, ilyen igényeknek minek jobb?

Bezzeg annak idején még volt kreativitás és egyediség a játékokban, lásd az Ataris E.T.-t, a Tiger Electronic Games sorozatát, a City Interactive csodálatos remekművei, most meg... Gánykreft... Na szép...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kiskoller
2015.01.09. 13:07
Akik a Minecraftot fikázzák valszeg nem próbálták még ki. Igen, furcsa a kinézete, de meg van az oka annak, hogy minden szögletes. Szerintem remek játék, függetlenül, hogy Notch lopta az ötletet vagy nem. Én csak pár napot játszottam vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2015.01.10. 11:59
Jó játék a Minecraft, szoktam is vele játszani, de a Youtube-on lévő szemétbe való Minecraft videókon kívül csak mocskolódó komment van több.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. asdsa
2015.01.11. 00:57
Rengeteg videó abból áll, hogy azt kell nézni, hogy szenvednek mindig a nulláról survivalban, vagy épp milyen lényegtelen dolgokkal szöszmötölnek. Tudnám miért kell annyi survival hülyeség, amikor egy hét alatt kb. mindent meg lehet építeni 2-3 emberrel, de több játékidőt én nem látok benne.
Ha meg épp játszok, és véletlen valami tutorial kéne, akkor persze hogy 15 perc alatt szerencsétlenkedi el a 3 perces dolgot.

A MC összességében nem egy rossz játék, de hogy végtelen lehetőségek...Vanilla MC minden, csak nem korlátlan. (se a redstone, a blockok meg végképp nem) Aki képes lerakni és bekonfigolni 800 köbméter commandblockot, meg pistont egy számológépért vanillában, annak gratulálok. Modokkal játszani meg nem az igazi, ott a program megoldja helyetted a problémákat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!