iPon Hírek

Beyond: Európa kap egy kis cenzúrát a 16-os karikáért!

Dátum | 2013. 10. 02.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A PlayStation 3 exkluzív Beyond: Two Souls kap egy enyhe cenzúrát Európában, erősítette meg a Sony. Két változtatást eszközöltek az öreg kontinensre szánt változatban, melyek összesen nagyjából 5-10 másodpercet tesznek ki az egész játékban. Konkrétan nem mondták el mik ezek, de így a Beyond megkapja a 16-os karikát.

"Amiatt az 5-10 másodperc miatt PEGI 18-ba kerültünk volna, így logikus volt, hogy ilyen minimális változtatásért cserébe meglépjük ezt, mert a terveinkben PEGI 16-tal számoltunk. Biztosíthatunk mindenkit, hogy ez semmilyen befolyással nem lesz a játék sztorijára, ha nem szóltunk volna erről, akkor észre sem vettétek volna." Még hozzátették, hogy bíznak benne, hogy ezzel sikerült eloszlatniuk mindenki aggodalmát és kételyeit. Mellesleg a szintén PS3 exkluzív The Last of Us is átment egy hasonló apró cenzúrán az európai piac kedvéért. Az amerikai multijában vadul darabolhatjuk egymást és láthatjuk, amint szanaszét fröccsen az agyvelő. Mi a magunk részéről még örülünk is a Last of Us-os cenzúrának, ez a multis vadulás inkább volt komikus, mint hatásos. Közben David Cage tovább promótálja különböző fórumokon adott interjúk útján a játékot. Legutóbb a VG24/7 kérdezte az író/rendezőt a Beyondról. Cage egy évet töltött a Beyond forgatókönyvének megírásával, úgy, hogy napi 12-15 órát írt, minden gondolata csak ekörül forgott. Ezt követően jött a forgatás és a rendezés, ami szintén 1 évet vett igénybe. Történetmesélés szempontjából új volt neki a Beyond, mert még nem próbálkozott azzal, hogy egy ember egész életét elmesélje. Minden egyes projekt egy tanulási folyamat része. Újszerű élmény volt neki a Dark Sorcerer demó is, mert még nem írt még vicces jeleneteket azelőtt, sikerült is meglepnie mindenkit, amikor a nagy varázsló, hirtelen váltással azt mondta: "Shit!". Ami pedig a jövőt illeti, a Quantic Dream egy nagyon szerencsés csapat, mert hatalmas kreatív szabadságot kaptak, gyakorlatilag azt csinálnak, amit csak akarnak...
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Zelbacsi
2013.10.02. 16:51
Biztos mutattak volna egy zuhanyzó cicis nénit. Japánoknál mindig mutatnak zuhanyzó cicis nénit. Fel is hördült volna a jóérzésű konzervatív ember, ha ilyen utálatos dolgot lát!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Shinjiii
2013.10.02. 19:08
EU-s Heavy Rainben is van cenzurálatlan zuhanyzós cicis néni. Japánok meg betegek, azt tudjuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Magrathea
2013.10.02. 20:57
Hogy jönnek ide a japánok? A Quantic Dream francia fejlesztőstúdió! David Cage meg pláne nem japán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. m76
2013.10.02. 21:48
Én meg azt mondom rohadjanak meg. Ez csak képmutatás. Tipikus dugjuk homokba a fejünket mentalitás. Attól nem lesz semmivel sem elfogadhatóbb emberek feldarabolása, hogy nem mutatjuk a vért meg a kieső beleket.

Sőt én mindig is azt vallottam, hogy ha a cselekedet engedjük de elszigeteljük a játékost/nézőt a következményektől az sokkal rosszabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. nemlehet
2013.10.02. 23:02
Érdekes amit mondasz és sok igazság van benne. Pl azzal, hogy a Marvel/DC comics filmekből kiszedték a vért, hogy a fiatalok is nézhessék, a gyerekek azt látják, hogy simán a falhoz vághatják/megverhetik a másikat, mert majd vigyorogva felkel. Attól, hogy a játékokban tiltjuk az erőszakot vagy felháborodunk a gyerek ugyan úgy fog szembesülni vele máshol. Másrészt egyszerűen nem tudom felfogni, hogy lehet nagyobb probléma egy meztelen nő, mint hogy akármelyik COD/BF-ben halmora kell lőni egymást, mert ez a játék CÉLJA. Szerintem az erőszak károsabb mint a meztelenség. Sőt ha nem lennének ennyire egysíkúak a női szereplők, még tanulhatnának is belőle a fiatalok. Nemrég hallottam egy kissrácot a Mass Effect-ből idézni Úgy tűnik ez megragad nekik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mtrx220
2013.10.02. 23:33
azért, mert Ellen Page csúnyája is látszik egy kellemetlen szituációban, és az ide nem jár
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zelbacsi
2013.10.03. 08:54
Pacman: ne a fejlesztőt, a kiadót nézd. Sosem a fejlesztő dönti el, hogy mi legyen egy játékban, hanem az, aki a pénzt adja rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Magrathea
2013.10.03. 13:09
Zelbácsi: Az SCE nem hiszem, hogy csak csupa japánokból áll, a CEO például brit (Andrew House). Másérszt pedig miért mennének oda egy francia csapathoz, hogy csináljanak nekik japán ízlés szerint játékot? Pont fordítva szokott lenni, ők hajkurásszák a nyugatiakat, hogy csináljanak játékot a nyugati piacra nekik, mert a japán cuccokat nem kajáljuk annyira.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zelbacsi Magra...
2013.10.03. 13:25
Jogos. No majd úgyis kiderül mi a fenét is vágtak ki, mert nem bírják majd ki, hogy ne mondják el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Magrathea
2013.10.03. 13:50
Igen, az a legjobb, hogy bizonygatják, hogy észre se vennénk, de ezzel csak még inkább felcsigáznak, hogy mi a csuda lehet az a pár másodperc! Ha nem is mondják el, tuti pár napon belül (a megjelenéstől számítva) a rajongók felnyomják YouTube-ra, hogy már meg is találták!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!