iPon Hírek

Beyond: Nem lesz 'Game Over' képernyő

Dátum | 2013. 08. 23.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

David Cage nem híve az elbukott játékállásoknak és a Game Over feliratoknak, ami a Beyond: Two Souls esetében abban nyilvánul meg, hogy még ha hagyjátok meghalni a főszereplő Jodi-t, akkor sem tölt vissza a játék az előző ellenőrzőponthoz. "Mindig is úgy éreztem, hogy a 'játék vége' állapot inkább a játéktervezőnek bukás, mint a játékosnak. Ez olyan, mintha csinálnátok egy mesterséges hurkot és a játékos arcába tolnátok, hogy 'nem úgy játszottad a játékot, ahogy azt én elterveztem, ezért most büntetésül kezdheted előröl ezt a részt, amíg azt nem csinálod, amit én akarok'. Egy akciójátékban még megértem ezt a dolgot, mert miért ne lenne ilyen. Az az ügyességről szól. Ezzel szemben egy történet orientált élményben semmi helye nincs az ilyesminek." Cage a Joystiqnek adott interjújában mondta el mindezt a Gamescomon, ahol azt is kifejtette, hogy a Beyond minden részében lesz egy kifejezett cél, de ezeket mindig több szcenárió követi. Így ha "nem sikerül" valami, akkor csak a történet egy másik változata tárul elétek, nem kell ugyanazt megismételnetek. Ez még akkor is igaz, ha cél eredetileg az volt, hogy Jodi élje túl a szituációt... "Ez a játék a halálról szól, így gondolhatjátok, hogy szerepe lesz mindenben. Ez a játék egyik nagy talánya, hogy megtudjuk, mi van odaát. Ez pedig határozottan nem egy fekete képernyő" - ígérte Cage. Egy ilyen súlyos téma alá nem könnyű zenét szerezni, e feladat szépségeiről Hanz Zimmer és Lorne Balfe beszél nektek a következő videóban:
A PS3 exkluzív Beyond: Two Souls október elején érkezik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. magerg
2013.08.23. 14:14
Miért, könyvben, filmen nincs vége a történetnek, ha elpatkol a főhős? De.
Max. kapunk egy kis epilógust, hogy győztek a gonoszok, béna voltál, bla-bla.
A G. R. R. Martin-féle olvasóval kib@szós, agyameldobom főszereplőváltogatást egy ilyen műfajban meg nem lehet megcsinálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2013.08.23. 15:13
Intuitív irányítás, nincs game over(lehet zombiként tér vissza, mint Dark Souls-ban), szerteágazó történet. De még mindig ez a magyarázat tetszett nekem a legjobban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2013.08.24. 10:32
Magerg,ebben a jatekban a csaj csak az egyik foszereplo.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!