iPon Hírek

Bezár a 2K prágai stúdiója

Dátum | 2014. 03. 02.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Januárban már tudni lehetett, hogy be fogják zárni a 2K prágai részlegét, amely a Mafia 3 fejlesztésén dolgozott - nos, pénteken meg is történt a dolog. A csapat legfontosabbnak tartott 10 embere már korábban áttelepült az USA-ba, hogy a 2K kaliforniai irodájában dolgozzon. Az otthon maradtak egy részét átcsoportosítják a brünni stúdióba, ahol anno a Mafia 2-t heggesztették. A munka nélkül maradtaknak a Kingdom Come: Deliverance fejlesztője, a Warhorse Studios ajánlott állást. A Hidden & Dangerous szériáról, a Mafiáról és a Mafia 2-ről híres cseh stúdió 1997-ben alakult Illusion Softworks néven. Később a 2K Games tulajdonosa, a Take Two Interactive felvásárolta őket és 2008-tól már 2K Czech néven futott a csapat. A Warhorse jelenlegi vezetője, Daniel Vávra 2009-ig dolgozott náluk a Mafia játékok rendezőjeként és vezető dizájnereként, így bizonyára sok régi ismerőst fog majd viszontlátni a Warhorse-nál. De mi lehetett a stúdió megszüntetésének az oka? A Mafia 3-at az újgenerációs konzolok megjelenésével egy időben szerették volna kiadni, de a 2K-nál korábban történt leépítések miatt nem készült el időben. Egy magát megnevezni nem kívánó forrás VG24/7-nek adott információi szerint a 2K nem menedzselte megfelelően a stúdiót, nem akarta megérteni a helyi kultúrát és alapvetően harmadik világbeli országként kezelte őket. A 2K kifejezte, hogy sajnálja a stúdió bezárását, mivel a világ legjobban képzet művészei és fejlesztői közül sokan dolgoztak ott. A Mafia 3 megjelenési dátuma még mindig nem ismert.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. gery84
2014.03.02. 18:07
harmadik világbeli országként kezelte őket.

De bezzeg náluk otthon el vannak kényeztetve a fejlesztők hazai stúdióban.

Gondolom azt akarták a Czehekel el játszatni mint anno a THQ a 4 gamer (metró fejlesztőivel)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Runciter gery8...
2014.03.02. 20:56
az utolsó mondatodhoz gratulálok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jocek
2014.03.02. 21:26
Sajnos a Mafia 2-n is érződött hogy valami nincs rendben. A hangulat és a kor jellemzői nagyon jól megvoltak csinálva. De a sztori annyira rövid volt, nem sok időt hagytak a fejlesztőknek. Igazából a legjobb amikor csináljuk a balhét és élünk mint hal a vízben, azt egy átvezető videóval letudták. Talán ezzel a változással egy jobb mafiát kaphatunk a közeljövőben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Trevize198...
2014.03.02. 22:06
Vagy egy sokkal rosszabbat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ganee jocek
2014.03.03. 21:33
Még így is ütött a sztori...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Xesxow
2014.03.08. 00:48
A sztori tetszett, de kicsit rövid volt. És tényleg sok eseményt egy átvezető videóval letudtak. Aztán amikor vége lett a történetnek, akkor még az a szomorú tény is fogadott, hogy nincsen gyári Free ride mód. Rengeteg dolgot kilehetett volna hozni egy ütős szabad móddal, de sajnos kimaradt.Jó lenne, ha a harmadik rész kicsit tartalmasabb lenne hogy a küldetések mellett/után is lehessen egy kicsit szórakozni a játékban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!