iPon Hírek

Bezár a Pókembert készítő Shaba Games

Dátum | 2009. 10. 09.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az Activision arra a döntésre jutott, hogy bezárja a Spider-Man: Web of Shadows fejlesztőjét, aminek következtében 61 dolgozó kerül az utcára. "Az Activision rendszeresen kiértékeli a forrásait a stúdióinál, hogy biztos lehessen abban, hogy azok megfelelnek a felállított minőségi normáknak és az általános céljainak." - nyilatkozta a Santa Monicai bázisú óriáscég.

"Ennek a folyamatnak az eredményeképp meghoztuk azt az igen nehéz, de szükséges döntést, hogy bezárjuk a Shaba Studios-t. Nagyon hálásak vagyunk mindazért amit eddig tettek, és sok szerencsét kívánunk ennek a rendkívül tehetséges csapatnak, fogjanak bele bármibe is." Az eddigi Shaba projektetek között olyan címeket találunk mint a Tony Hawk, Shrek és a Shaba Ranks: The Adventures of Mr Loverman.

A GameIndustry.biz jelentése szerint itt még nincs vége az Activision „erőforrás átrendező vizsgálatainak”, a '7 Studios'-ból is szélnek eresztette a dolgozók felét, 30 embert. Ők a DJ Hero riválisán a Scratch: The Ultimate DJ-n dolgoztak a Genius Products nevű kiadónak, ami közben a jó szándékú Activision bekebelezte őket. Persze állításuk szerint nem azért vették meg a stúdiót, hogy lenyomják a konkurens játékot (ami eredetileg őszre volt kiírva), hanem azért, hogy erősítsék a fejlesztői bázisukat. Hát persze.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. mtrx220
2009.10.09. 21:30
VISSZA A HIRHEZ

na ez a gusztustalan, amikor itt van egy nagy kiadó teli pénzzel de nincsenek jó ötletei - csak folytatások szinten tud gondolkodni. ha azok meg nem jönnek be, akkor kirúgják a fejlesztőket, barmok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. YuGabe
2009.10.09. 22:44
+1.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!