iPon Hírek

Bezár(t) a Firefall

Dátum | 2017. 07. 10.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

Az ex-Blizzardosokat is munkatársai között tudó Red 5 Studios bemutatkozó munkájának szánt, ingyenesen játszható Firefallt először 2010-ben mutatták be a Pax Prime-on, a játék 2014-ben jelent meg. Története a Földön játszódik, 200 évvel a jövőben, mikor az emberiség egy új energiaforrást fedezett fel, ami aztán pusztító vihar formájában elszabadult, átsöpört majdnem az egész bolygón, átalakította a felszínt és mutációkat okozott az élőlényekben. Az emberiség megmaradt része ezután azzal tölti idejét, hogy megszabaduljon a vihartól és a hatására értelemre ébredt, ellenséges mutáns fajtól.
A játék nagy ambíciókkal indult, de már az elején gondok voltak vele, a beszámolók többsége az önmagában nem túl élvezetes lövöldözős részt még rosszabbá tevő, unalmasan ismétlődő küldetéseket emelte ki a problémák egyik okaként. A negatív kritikák, a rossz teljesítmény, a cég munkatársainak fokozatos elbocsátása, végül pedig magának Mark Kernnek, a korábban a World of Warcrafton dolgozó vezérigazgatónak távozása előrevetítette a Firefall sorsát, annak ellenére, hogy volt elég pénz, nagyszabású reklámkampányt folytattak, sőt, még a PS4-verzió munkálatait is megkezdték. A Red 5 Studios közleménye szerint nagyon szomorúan bár, de sok gondolkodás és elemzés után úgy döntöttek, hogy július 7-én lehúzzák a rolót. Megköszönték az eddigi támogatást és bejelentették, hogy a játék mobilos verzióján dolgoznak, melyben az eredeti változat egykori játékosai jutalmakra számíthatnak majd. Az új projekttel kapcsolatban további tájékoztatást is adnak a későbbiekben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. noPublicFG
2017.07.10. 12:11
Megjelenés napján kipróbáltam , nem kellett volna. :/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tomchee
2017.07.10. 13:43
A koncepció rettenetesen tettszett, de sajnos a megvalósítás...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Qqtyin
2017.07.10. 16:02
Nem tudom minek gyártanak ennyi lövöldözős meg túlélős hülyeséget... egy-két stílusban a legjobb még elmegy, de a többi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!