iPon Hírek

BFG: ingyen PCIe kártya az AGP tulajoknak

Dátum | 2008. 11. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az alaplapokon már évek óta jelen van a PCI Express x16-os bővítőhely, amely videokártyák fogadására lett felkészítve. A gyártók ennek ellenére folyamatosan gondolnak azokra a vásárlókra is, akik még mindig nem lépték meg a váltást, azaz továbbra is ragaszkodnak az AGP-s slottal felszerelt platformjukhoz, aminek általában anyagi okai vannak. Most a videokártya készítő nagyvállalatok egyike, a BFG egy új akció keretein belül próbálja rávenni a tulajokat a váltásra.


A vállalat felajánlotta azoknak, akik működő, AGP-s BFG termékkel rendelkeznek, most ingyen cserélhetik le régi videokártyájukat PCI Express-es változatra, ehhez csak jelenlegi AGP-s modelljüket kell visszaküldeni a gyártónak. Az akció szépséghibája az, hogy jelenleg csak az Amerikai Egyesült Államok területén lehet igénybe venni, és ott is csak limitált ideig áll majd a BFG különleges ajánlata. Akik például AGP-s GeForce 6800 GS vagy 7800 GS videokártyával rendelkeznek, ingyen kaphatnak a jelenlegi kártyájuk helyett egy GeForce 9600 GT OC 512 MB-os változatot. Minimális összegért, egészen pontosan 50 dollár ráfizetése mellett akár GeForce 9800 GT OC 512 MB-os változatra is cserélhetik régi AGP-s egységüket.

A BFG akciója rendkívül szimpatikus, ám nem szabad elfelejteni, hogy a videokártya cseréjével még semmit sem érnek a felhasználók, hiszen nem tudják használni. Ahhoz, hogy a váltás teljes legyen, a régi AGP-s alaplapot, a processzort és a memóriát is cserélniük kell, ami így már nem olcsó, viszont a videokártya már adott, ez pedig mindenképpen nagy segítség.

A gyártó hivatalos weboldalán egy táblázat mutatja, hogy milyen terméket pontosan milyen PCI Express-es kártyára lehet "beváltani": http://www.bfgtech.com/freeupgrade.aspx. Talán az ilyen kezdeményezések egyszer átgyűrűznek Európába is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Zotya
2008.11.25. 11:49
Sokra mész vele, Magyarországra nem gyűrűzne be akkor se. Ide csak az áremelések és a válságok gyűrűznek folyamatosan.

Szegény amcsik, olyan élnek, hogy az amúgyis nagyon olcsó kártyákat (nekik nagyon olcsó!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zotya
2008.11.25. 13:01
Nebraska egy tagállam az usa-ban nem önálló állam. Mér kéne azt egy átlag magyarnak tudnia? Nebraska magyar megfelelője egy megye lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zotya
2008.11.26. 02:07
Hát rossz hasonlattal ez nehéz lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!