iPon Hírek

BG:EE után jöhet az Icewind Dale is!

Dátum | 2012. 04. 16.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Baldur's Gate Enhanced Edition fejlesztői játszanak a gondolattal, hogy a szintén nagyon népszerű Icewind Dale játékokból is csináljanak felújítást. Mindez persze akkor valósulhat meg, ha a BG-vel sikereket érnek el. A hírek a Beamdog fejének (ő a korábbi BioWare tag) Twitterén kaptak szárnyra.

"Az Icewind Dale-ről már többször is beszélgettünk, de előbb a bgee-nek kell sikerülnie. Ha megcsinálnánk, akkor használnánk a saját kódunkat, így benne lenne a ToB összes kasztja és kit-je."

ToB alatt valószínűleg a Throne of Bhaal kiegészítőt értette, ami a Baldur's Gate II: Shadows of Amn folytatása.

Ami még ennél is bíztatóbb, hogy hosszútávú terveik közt ott van, hogy folytassák a Baldur's Gate szériát. Ehhez persze az kell, hogy továbbra is jó kapcsolatban maradjanak az IP birtokos Atarival. Egyelőre viszont a BG felújításra koncentrálnak, ami idén nyárra várható PC-re, iPad-ra és Mac OSX-re. A játék a régi Infinity motor felújított változatát használja, benne lesz a kiegészítő és pár soha nem látott extra tartalom is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. LGx
2012.04.16. 09:10
Baldur's Gate folytatása... szép is lenne. Sajna ki kell jelentenünk, hogy jelenleg nem tudnak hasonló kaliberű rpg-t csinálni.
Egyelőre maradjanak a fiúk a felújításnál, ha egyáltalán lesz belőle valami.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. tokyofej
2012.04.16. 09:16
Ha már régi játékok, megérdeklődném tisztelettel, mikor szándékoznak folytatni a "PC-s játéktörténelem" cikksorozatot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Zabalint
2012.04.16. 10:36
Én anno nem szerettem az Icewind Dale-t az agyatlan MI miatt, ha csinálnak belőle felújítást, nem a grafika az elsődleges, amit fejleszthetnének.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Svindler
2012.04.16. 11:12
tokyofej: kollégánk egy kicsit elúszott a munkákkal, de még ebben a hónapban
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. hajduchris
2012.04.16. 11:32
Remélem lesz is belőle valami nem csak álom marad Abban is reménykedem, h le is magyarosítják
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. rini
2012.04.16. 13:04
Nekem megvan eredetiben az összes amelyet kiadtak, de ha kiadják feljavított állapotban akkor rám számíthatnak. Éppen mostanában jutott eszembe, hogy újra kellene játszani őket hiszen már vagy 7 éve játszottam vele utoljára. Így most biztos megvárom és megnézem ezt a felújítást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. tokyofej
2012.04.16. 15:13
Svindler: Köszönöm szépen az információt! Nem siettetek én senkit, csak nagyon szerettem azokat a múltidéző cikkeket. :R
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. DogTheDog
2012.04.16. 15:18
LGx:

Csinalnak,ha lenne ra igeny.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. LGx
2012.04.16. 17:36
DogTheDog:

igény volna, csak nem tudnának eladni belőle annyit (szerintük) amennyivel 300%-os hasznuk lenne. az agyonbutított, csilivili "rpg"-re meg ráharapnak a vérpistikék, illetve ráharaptatják anyucit apucit (nem ítélek el senkit az alapján, hogy mivel játszik, mindenkinek szíve joga azzal amivel akar, csak próbálom a készítők szemszögéből nézni). jó példák erre szerintem: DA2, ME2, Gothic4
nem sok eredeti játékom van, és mostanában nem is vettem, az utolsó a Neverwinter Nights Collector's Edition. amit jelenleg érdemesnek találok a megvásárlásra, az az új Fallout. mondom ezt azok után, hogy 3x végigvittem (igen, kalózverziót)
összefoglalva: azok, akiknek igényük van a "régi jó" rpg-kre kisebbségben vannak azokkal szemben, akiknek eladható bármilyen fos (még egyszer: nem sértésnek szánom, én is játszottam fosokkal, pl Gothic4).
Kingdoms Of Amalur-tól is többet vártam sokkal, főleg, hogy R.A. Salvatore neve is felmerült. Lekötött egy hétig kb, nem volt rossz, de megvenni nem fogom, csilivili grafika helyett gyúrhattak volna arra, hogy ne legyen monoton gyakás a végére.
de nyitott vagyok ehhez a projekthez, ha jót hoznak ki belőle akkor biztosan felkerül a polcra az eredeti BG sorozat mellé. addig meg marad ami eddig volt: vár, letölt, játszik, töröl, reménykedik hogy jön valami kivétel.
bocs a kisregényért
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DogTheDog
2012.04.16. 17:59
LGx:

Felreertettel,jelenleg a jatekosok vesznek jatekokat csupan,igenylesre sajnos nincs lehetoseguk.
Az igeny a kiadotol erkezik,es a fejlesztok elkeszitik.
Esetenkent a fejleszto megprobalhat kilincselni a sajat projektjevel,de sok az esely ra,hogy a Kickstarteren fog elfelejtodni a terve.

En meg mindig jatszom a Kingdoms of Amalurral,nem zavar a sok gyakas.En spec az uj Elders Scrollal voltam igy,dogunalom.
No de kinek mi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. szkajt
2012.04.16. 18:03
Nekem teljesen kimaradt a BG sorozat, anno én csak az ID+HoW+TotL & ID2-t játszottam végig, de kis gempaként nagyon élveztem szinte abból tanultam meg angolul (pedig ebben állítólag jóval kevesebb szöveg és több akció volt mint a BG-kben)
Nosztalgiázásképp pedig tuti meglesem ezt az EE kiadást ha már kimaradt..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. noPublicFG
2012.04.16. 21:39
Számomra a Neverwinter Nights volt az első nagykaliberű szerepjáték. Ha tényleg felújítják a BG-t szerintem az is oda kerül a kicsi szivemben mint a NwN.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Castiglion...
2012.04.17. 15:21
IWD helyett szívesebben látnék egy Torment felújítást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Micromatic
2012.04.18. 13:02
Bukta lesz... A mai játékosoknak az RPG játékok gyakalásról, olyan effektekről szól, na és a kung-fuzós mágusokról (DA2...) Erre van igény, gyorsan fejlődjön az ember még véletlen se kelljen gondolkodni fingasz a játékba 1et kapsz 1 achit: you farated someone 10 POINT!!! Magyarul akció akció hátán... A BG és társai mai környezetben labdába se rúghatnak arról nem is beszélve, hogy itt nem csak 3 válasz lehetőség van párbeszédekben és IGEN nincs beszínezve, hogy ez a jó ez a gonosz ez a semleges válasz... Szintén itt oda kell figyelni, ha rossz a csapat felépítése, taktika megmurdálsz... De 1 biztos ha mégis meg csinálják ezt én meg veszem mert a BG sorozat az egyik legjobb rpg játék (igaz eléggé lineáris), a king of dragon pass, wizardy, ultima, might and magic és hasonló kaliberű játékok mellett...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!