iPon Hírek

Big Bang Fuzion: új driver, DX11 támogatással

Dátum | 2010. 04. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az MSI Big Bang Fuzion alaplapja már egy ideje jelen van kereskedelmi forgalomban, ám a termékhez mindezidáig nem volt olyan driver, amely lehetővé tette volna a DirectX 11-es technológiában rejlő lehetőségek kiaknázását a különleges, Lucid Hydra 200-as vezérlővel ellátott termék esetében.


A gyártó illetékesei ma végre bejelentették: elérhető az alaplaphoz a legfrissebb Hydra driver, amely az 1.5.106-os verziószámot viseli és amely teljeskörű DirectX 11-es támogatást kínál akkor is ha azonos, illetve akkor is, ha különböző gyártók videokártyáit használva építünk többkártyás rendszert. A Big Bang Fuzion egyébként igazi kuriózum a piacon: ez a termék az első olyan alaplap, amely a Hydra 200-as SoC köré épül és lehetővé teszi, hogy GeForce, illetve ATI Radeon HD videokártyákat vegyesen használjunk többkártyás rendszerben. Korábbi tesztünk alkalmával még igen csak gyerekcipőben járt a technológia, már ami a driveres támogatást illeti, úgyhogy örömteli hír a folyamatos fejlődés.

Az új szoftvernek köszönhetően a Big Bang Fuzion tulajok mostantól DX11 támogatással játszhatják a BattleForge, S.T.A.L.K.E.R: Call of Pripyat, Dirt 2 és Metro 2033 játékokat, hogy csak a legismertebbeket említsük. Mivel az alaplap 100000 forint körüli ajánlott végfelhasználói áron vásárolható meg és a többkártyás rendszerek építése sem olcsó mulatság, így valószínűleg sokakat nem érint majd a friss driver, de akit mégis, az innen szerezheti be a meghajtóprogramot.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. danikollar
2010.04.13. 19:21
"Mivel az alaplap 100000 forint körüli ajánlott végfelhasználói áron vásárolható meg és a többkártyás rendszerek építése sem olcsó mulatság, így valószínűleg sokakat nem érint majd a friss driver, de akit mégis, az innen szerezheti be a meghajtóprogramot." - ahogy a cikkíró is megemlíti sokan kiesünk ebből a körből!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gameplusz
2010.04.13. 23:33
Felesleges 100k-t kipengetni, 40ért már über jó lapok vannak, ami bárkinek elég... nem kell 100 PCI-E slot..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. atti2010
2010.04.14. 11:59
gameplusz:Csak 3 PCI-E van rajta ami még reálisnak mondható, a 6-hoz viszonyítva, de sajnos még nagyon kezdetleges és nagyon kevés játék támogatja, így valóban nem éri meg a felárat, viszont az elgondolás nem rossz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!