iPon Hírek

Bill Gates: páratlan sebességel fogy a Vista

Dátum | 2008. 05. 09.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZOFTVER

Bill Gates nyilatkozata szerint tavaly januári kiadása óta már 140 millió példányban kelt el a Windows Vista.

Az utóbbi pár hétben felerősödött a Vista-bírálók hangja. A PC World 2007 legnagyobb technikai csalódásának a Microsoft legújabb operációs rendszerét választotta. A legnagyobb lökést azonban Steve Ballmer azon megnyilvánulása adta, amikor közölte a Microsoft-hoz összehívott szakembereknek (MVP), hogy a Vista jelenleg még nincs kész, folyamatban van a fejlesztése.

Ennek ellenére azonban Bill Gates szerint az operációs rendszer nagyon jól működik. Gates közleménye alapján összesen már 140 millió darabot adtak el a Windows Vista-ból 2007. január 30. óta. "Ez nagyon gyors eladási sebesség." - tette hozzá Gates, aki nagy mértékben támogatja a rendszert a negatív reakciók ellenére.


Egy átlagos felhasználó, aki új számítógéppel vásárolja a Windows Vista operációs rendszert, nem igazán szembesül problémákkal, már ha szembesül. Azonban a haladóbb felhasználók már észreveszik a rendszer elégtelenségeit, kezdve a memória és erőforrások iránti hatalmas - és indokolatlan - igényt, a User Account Control-t (UAC) és a néha még mindig nem megfelelő meghajtóprogram-támogatást.

A gyártók éppen ezért nem szívesen használják a rendszert nagyon olcsó PC-kben, helyette a gyorsabban működő Windows XP-t választják. Azonban a legnagyobb gátlója a Vista terjedésének éppen a Microsoft maga. Miután a vállalat legutóbb kiadta a Windows XP-hez az SP3-mat, az XP-t is felruházta Vista-hoz hasonló biztonsági szolgáltatásokkal, illetve emellett javitásokkal, foltozásokkal is, és még akár teljesítményjavulást is hozhat a frissítés.

Éppen ezért úgy érzi sok felhasználó, és vállalat, hogy az XP SP3-mal még el tudnak lenni egy ideig rövid-távon Vista nélkül is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. danee91
2008.05.09. 11:57
(Vendég_eXp_* @ 2008 May 9, 11:34) [snapback]25138[/snapback]
A Vista úgy hulladék ahogy van, az XP tökéletesen megfelel mindenre.

Úgy gondolom, a Vista is jó, és az XP is, kinek mi kell, arra vált...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Alamos
2008.05.24. 12:06
(Andreu:// @ 2008 May 24, 10:42) [snapback]43227[/snapback]
nekem a vista már az első pillanattól kezdve jobban müködött mint az ikszpé
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. danee91
2008.05.24. 15:54
Lassan én is áttérek majd Vista-ra...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Alamos
2008.05.27. 00:54
(ppiissttii @ 2008 May 25, 12:25) [snapback]43606[/snapback]
"Ja és mielőtt lenéznéd azokat akik XP-t használnak, javaslom nézz meg egy online statisztikát ami azzal foglalkozik, hogy az emberek hány százaléka használ Vistát és hány százaléka XP-t."

ha itt tartunk... régen ugye az xp volt az új. nézd meg egy online statisztikát, hogy az emberek hány %-a használ xp-t és hány %-a win98-at.
idővel a vista lesz az első... ha ennek 4gb memória kell a normális futáshoz és 2magos proci akkor azt kell alá adni...
nem kell sírni, elég alacsonyak most is a memória és már a processzor árak is, nem egy "designed for microsoft windows xp" gépre kell felrakni. nem csoda hogy lassabb lesz.

Fura ez a statisztika. Valaki emlékszik még BG égésére a kékhalállal az XP bemutatásakor? Nah akkor mennyien szidták őt, hogy ugyanígy 2x annyit kért majdnem minden paraméterben az XP, mint a 98 - az előd. Most is ugyanez a szitu: Vista 2x annyit kér legalább minden paraméterben, mint az előd XP.
Felőlem használd az XP-t, nem nézem le ezeket a személyeket. Csak vegyük a statisztika 50+%-át. Ők azok, akik azt se tudják a bekapcsológombon kívül - ma is beszéltem egy fickóval 4 órát, mert nem értette meg, hogy az 5 éves szakmai tudásom amit magam tanultam nem tudom neki 2 percben átadni, de 5 órában se... Bár felajánlottam volna neki szívesen, hogy tartok egy 2 hetes intenzív kurzust szívesen: 100-200e/kopf és hét, és ennyiért oktat a magyar ilyet...
Nah, mind1 visszakanyarodva a témához: szóval az embereknek több mint a fele az ismerőse ismerősének az ismerősétől hallotta, hogy a Vista rossz, nem megy rajta még a Vista se kb. - durván a betát megelőző verziókról beszélünk, kalóz másolatba persze, egy PII-esen hogy vigye is a vas... Nah szóval ilyenek ajánlják a tagoknak: Te, ne tegyél rá Vistát mert rossz, jah és azt se tudom rajta beállítani, hogy a netmegosztás menjen vele, ugyanis autodidakta módon XP-t tanultam és a vezérlőpult ikonján a tulajdonságok már nem ugyanazt hozzák be...
Szóval az esetek fele ilyen, de az illető 9 éves gyerkőc aki ezt ajánlotta be se meri vallani a 72 éves nagyapjának se, ha rokon... Hát még az ismerős ismerősének az ismerőse, aki mellesleg takarítóként dolgozik hogy minimálbéren bejelentsék, és szakmai végzettsége annyi van, hogy a 10 szomszéd meg a két haver és a rokonság őt kéri meg, hogy tegye helyre a rendszereket, meg a netet stb.

Lassan el kéne jutnia az embereknek 2 helyre:
1. Vesz majd asztali EEE PC-t, ez neki internetre meg ilyenekre bőven elegendő (esetek 90%)
2. Megtanulja kezelni, de ne engem szidjon, vagy más eladót, mert 3 milliárd könyvet tanácsolhatok neki, amiből is kb. a lényeg: minden könyvből használj 1 oldal infót, mert a többi nem érdekel, a többit a családban WCpapírnak még elhasználhatjátok, jut mindenkinek élete végéig... Sajnos a számtech könyvekbe nem láttam és hallottam egyről se, hogy valaki szájíze szerint készült volna, vagy pont csak az lenne benne, ami neki kell. (mellesleg 2000-25000 Ft-ig terjedtek anno 6-7 éve, amiket csak nekem 8-12 db-ot ajánlott egy internetszolgáltatónál dolgozó rendszergazda ismerősöm, aki még karácsonykor is a RAID 15-ös winyókat cserélgette, ha valamelyik kihalt a rendszerükből)

Nah ezért olyan drága a rendszergazda, ahogy az egyik kanadai komikus is mondja: Csak egyszer mond, hogy ki van rúgva, hiszen ő tudja hogy "por"+ nót nézel a neten, és a jelszavad se okoz neki gondot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!