iPon Hírek

Billentyűzet nélküli Apple notebook-koncepció

Dátum | 2009. 01. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az Apple az idei MacWorld rendezvényt a tegnapi nap folyamán tartotta meg, ám az esemény során a vadonatúj MacBook Pro kivételével egyetlen új hardver sem mutatkozott be, pedig jó néhány újdonságot várt a nagyközönség. Most úgy tűnik, hogy mégiscsak szemügyre vehetünk egy új, innovatív megoldást: a vállalat mérnökei és dizájnerei elkészítették a billentyűzet nélküli notebookot. A noteszgépen egy kör alakú érintésérzékeny szerkezet, illetve "gomb" van elhelyezve, amelynek segítségével az Apple elmondása szerint minden funkció elérhető, illetve minden hétköznapi feladat megoldható.

A MacBook Wheel fantázianéven futó termék első ránézésre igen igen furcsának tűnik. A kis készülék még csak egy prototípus, a végleges, kereskedelmi forgalomba kerülő termék majd csak hónapok múlva válhat elérhetővé. Az alábbi videó bemutatja, hogy milyen is a készülék és gyorsan kiderül az is, hogy nem olyan egyszerűek a mindennapok billentyűzet nélkül.


A fenti videón látható MacBook Wheel bizony nem lesz olcsó mulatság. A szuper könnyű és szuper innovatív szerkezet 8 GB-os SSD meghajtóval 2599 dolláros induló áron kerülhet forgalomba, de ha a 40 GB-os SSD-vel szerelt modellre fáj a fogunk, az már 9960 dollárba kerül és minden bizonnyal jóval erősebb hardver elemeket tartalmaz majd, ám pontos részleteket még nem lehet tudni. A noteszgép egyelőre koncepció formájában létezik, a felhasználók gyors tesztje alapján elsőre 45 perc alatt lehetett rajta megírni egy email-t, ami azért vicces. Ha a termék valóban forgalomba kerül, az még viccesebb lesz, bár az illetékesek szerint nem olyan vészes a furcsa érintőgomb használata, csak hozzá kell szokni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2009.01.08. 11:13
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pikopeti
2009.01.08. 12:24
Engem csak az érdekelne, hogy az iponos hír szerzőjének, leesett-e ez, mert nekem nem úgy tűnik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. J.o.k.e.r
2009.01.09. 23:51
Komolyan gondolta a szerző, mert szereti látni a Flame-et.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2009.01.10. 00:28
no, ha már az adminok is flameszítok lettek, mileszitt - kérdemén...

sztem tök nagy 5let. 1 dologra jó lenne: a mac fanatikusokat leszoktatni :lol:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!