iPon Hírek

Billentyűzetfejlesztés Lenovo-módra

Dátum | 2009. 07. 01.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Apró, de annál lényegesebb változtatást valósított meg a T400-as sorozata legújabb frissítésével a Lenovo az eddigi hagyományokhoz képest, amit mindazok nagyra értékelhetnek, akiknek sokat kell gépelniük rajta. A "Delete" és az "Escape" gombok méretét a szokásos kétszeresére növelték, kissé különösnek mondható, hosszúkás alakot kölcsönözve így nekik.


Amivel egyfelől persze valamennyi kockázatot is vállaltak, elvégre mindenki, aki gépelt már több billentyűzeten is, tanúsíthatja, hogy már egy apró eltérés a megszokottól is akadályt gördíthet a folyamatosság útjába, másfelől azonban alapos vizsgálódást is folytattak, mielőtt változtattak volna a felálláson:

Mintegy 30, önként jelentkező alkalmazottjuk számítógépén ugyanis leütésfigyelő programot helyeztek el - és így hamar kiderült, hogy az "Escape" és a "Delete" gombot hetente átlagosan 700 alkalommal használták, miközben ezeknek a hozzáférhetősége semmivel sem volt jobb a többi "külső", jóval ritkábban használt, nem-betű billentyűénél.

A változtatás tehát ezek szerint megalapozott - a kérdés már csak az, hogy mások szerint is az-e. Idővel kétségkívül ez is kiderül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. pjszilard
2009.07.01. 15:51
VISSZA A HIRHEZ

A windows-os gepeken opciokent az osszevont alt-ctrl-del gomb is megrendelheto.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Movolif
2009.07.01. 16:22
szerintem a "reset" gombot is berakhatnák az Enter mellé, néha jól jönne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gabriel
2009.07.02. 12:29
Movolif: Igen, kétségkívül ránevelné az embereket, hogy figyeljenek oda, hova is ütnek gépelés közben. Viszont gyanítom, ez mégis igen rossz hatással lenne a hangulatukra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!