iPon Hírek

BioWare: DAO kiegészítő és ME2 hírek

Dátum | 2010. 01. 04.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Dragon Age: Origins

A holnap megjelenő Return to Ostagar DLC mellett további jó hírekkel szolgálhatunk az RPG rajongóknak. Az EA és a BioWare úgy tűnik, hogy valami nagyobb dobással készül, a kisebb tartalmak után most egy teljes értékű kiegészítőt is készít a játékhoz.

Az Awakening alcímmel ellátott pakkban új karaktert indíthatunk, új prológussal. Körülbelül 15 óra játékidőre számíthatunk. A kiegészítőhöz természetesen szükséges lesz majd az eredeti DAO is, az ára várhatóan 2/3-a lesz az alapjátéknak. A PC és az Xbox verzió március 19-ére várható, a PS3-asoknak egy kicsit tovább kell majd várniuk, de hát ők az eredetit is később kapták meg.

Return to Ostagar trailer:
                         


Mass Effect 2

Mint azt már korábban is megírtuk, a BioWare úgy döntött, hogy mégis berakja az űreposz folytatásába a "New Game+" lehetőséget, ami az első részben is jelen volt. A második folytatás fejlesztésének már a kezdetekor elhatározták, hogy kiveszik ezt az opciót, mert csak megnehezítené a harmadik részbe való átmenetelt (aki még nem hallotta volna, a Mass Effect trilógiának készül).

Ezúttal viszont nem ez lesz az egyetlen lehetőségünk a játék folytatására a régi karakterünkkel a főszál befejezését követően. A DLC tartalmak hatékonyabb támogatására és hogy bármikor visszatérhessünk elintézni az elvarratlan szálakat (befejezetlen mellékküldetéseket), a BioWare egyszerűen nyitva hagyta a játék végét. Nem kell előröl nekiesni a főszálnak, hasonlóan mint például az Oblivionban, nyílt végű lesz a játék.

Szerintünk ez a lehetőség mindenképpen szimpatikusabb, mint a "New Game+", mert nem töri meg a történet folytonosságát. "Hosszas tervezés és tesztelés után úgy érezzük, hogy a feature kész van arra, hogy visszakerüljön a Mass Effect 2-be." (Chris Priestly)

A Mass Effect 2 január 29-ére várható PC-re és Xbox 360-ra. Addig is jó szórakozást a legutóbbi Grunt videóhoz:
             
A régebbi Grunt trailerhez katt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. rini
2010.01.04. 14:41
Nagyon helyes! Szeressük őket. Legalábbis én szeretem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. csab959
2010.01.04. 21:54
Remélem, lehet az előző karaktert is folytatni a DAO kieg-benn. Persze az Origins kimenetelétől függően. Akkor még kiforrottabb karaktert lehetne fejleszteni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Fix3r
2010.01.05. 13:54
Én most raktam fel kb 1 hete megint az alap mass effectet,hogy megint letoljam és folytathassam onnan a 2-t de kár volt mert megint odaszegezett a gép elé és ez nem tesz jót a vizsgáimnak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. leviske
2010.01.05. 19:14
Gondoskodnak róla, hogy senki ne unatkozzon, míg a TOR meg nem jelenik. Bár ha a DAO feelingjére még rá tudnak dobni egy lapáttal a kiegészítővel, akkor lehet, hogy a TOR-t még halasztom is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Fix3r
2010.01.05. 19:28
Nekem már az eddigi dlc-k is nagyon bejöttek ezért nagyon várom a kieget is, bár az alap játék után azt a 15 órát "rövid"-nek tartom persze lehet,hogy az elvárásaim túl nagyok. A TOR pedig úgy néz ki az első MMORPG lesz amit a trialon túl is játszani fogok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. csigabigaf
2010.01.06. 00:46
Megkell hagyni nagyon profik ám ezek a bioware/ea-s fickók
Csináltak egy játékot aminek szellemi tartalmát összelopkodták, technológiai alapját pedig már hsználták máskor, majd feldarabolták mindenféle "DLC" meg "expansion" álnevű darabokra és most 120 dollár fölötti áron adják el az embereknek, azt az egy játékot.

Kész szerencse hogy a mai világ emberei így a gazdasági válságban nem bánnak duplaáron vásárolni dolgokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Fix3r
2010.01.06. 08:20
csigabigaf:

Igazad van tényleg nagy genyák, hogy kiadtak egy közel 60órás játékidővel rendelkező rpg-t amikor az átlag game-ek 5-6 óra alatt kitolhatók. A DAO meg nem véletlenűl lett sikeres hisz már jó ideje nem érkezett ilyen epikus rpg (ami azért nyert el ugye több díjat is mert egy összelopkodott xar). Ha igazi lehúzást akarsz látni akkor elég a Wow-ot említeni vagy a sok Vérpistike által agyon istenített COD:MW 2-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. csigabigaf
2010.01.06. 12:12
Látod ezért kapjuk itt az 5-6 órás játékidőket a játékokban, mert az emberek így kezdenek gondolkozni minden változásnál.

60 órás játékidő? Hűha az aztán a hűdecsudajó, sose volt még ilyen ám had fizessek érte duplaannyit!

Ha az emberek ELVÁRNÁNAK ilyet, nem pedig hűdenagydobra vernék hogy egyjáték hajlandó volt rendes játékidőt szolgáltatni, talán még számítana is valamit a fejlesztőknek.

A játék ősszelopkodott, eredeti ötletek száma alúlrol veri a nullát akármennyire is jó játék. (Mert gondolom meglepő, de ha jó ötleteket lopkodsz össze az valószínűleg nem valami szart fog a kezedbe tenni)

WoWba nincs semmi lehúzás vagy átverés, aki hülye, fizet, és ezt tudja is mégha nem is figyel rá.

Persze MW2nél nincs nagyobb szánalom de attólmég EA bácsinak nagyon hiányzik a leg gerinctelenebb pénzhajhászabb kiadó trónja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Fix3r
2010.01.06. 13:10
Nem mondom, hogy nincs ráció abban amit mondasz de szerintem a DAO kicsivel se nagyobb lehúzás mint bármelyik másik játék manapság (ráadásúl ez játszható is ellentétben sok másikkal)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. csigabigaf
2010.01.06. 14:28
0 day DLC és néhány hónapos expansion, pont ennyivel.

Nézzük pl. FO3, rengeteg játékidő, és ésszerű időtartományok DLCnél.

Minőség, játszhatóság satöbbibe ne menjünk bele az már abszolút emberfüggő.

Mind a kettő egy kalap rohadás ha azt nézem mennyit kell fizetni, mennyiért, de a DAO sokkal durvább és nagyobb, a 0day DLC olyan mint ha mikor pultnál állva vásárláskor a többcd-s játék tokjából kivenne egyet és szembeköpne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2010.01.06. 20:05
csigabigaf: Ugyan kérlek, mi nem lopás manapság? Annyi minden van, hogy egyszerűen nem lehet újat mutatni. Csak és kizárólag saját magadat minősíted azzal, hogy ezért szapulod az egyik legjobb fejlesztő stúdiót.

A Blizzard sem tud újat mutatni, pedig náluk évtizedekbe telik, mire megszülnek egy szerencsétlen játékot.

Megjegyzem, aki MEGVETTE a játékot, nem warezolta, az alapból megkapta az összes DLC-t. Te, mindent tudó, ezt igazán tudhattad volna, ha már ennyire szakértője vagy a témának, hogy ilyen véleményt mersz megfogalmazni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!