iPon Hírek

BioWare DLC stratégia

Dátum | 2012. 08. 14.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A BioWare elmagyarázta a letölthető tartalmak mögött húzódó üzleti stratégiáját és annak előnyeit a játékosok számára. Az első napos DLC-k a Mass Effect mögött álló stúdió szerint vásárlásra csábíthatják a játékosokat.

"A rajongók mindig több tartalmat akarnak, már az első pillanattól, ahogy a játék megjelenik. Azt hajtogatják: most akarom! Szóval ott kell lennie, amikor a játék kijön." A BioWare online-os Fernando Melo azt is kiemelte, hogy ez döntési lehetőséget ad a kezünkbe: "Ők döntenek, hogy mikor veszik meg. Első nap, vagy később."

A Mass Effect 3 "day-one" DLC-je a From Ashes volt, mely egy csapattagot és küldetést rejtett magába, így minél hamarabb vettétek meg a tartalmat, annál több dialógust kaphattatok az új taggal. A fejlesztők szemszögéből Melo azért látja jónak még a stratégiát, mert lehetőséget ad az íróknak és művészeknek, akik befejezték a munkát, hogy azonnal visszaálljanak, amíg a kollégáik a fő játék javításán dolgoznak.

Az online útlevelek elsődleges célja, hogy rábírjanak, hogy ne használt játékot vegyünk. A Mass Effect 2 DLC tartalmakból származó bevételek 11%-át adták az online útlevelek, amit eredetileg új vásárlóknak járó ösztönzőnek szántak. Melo felhívta a figyelmet az analógiára a free-to-play játékok prémium előfizetéseivel, vagy az extra szolgáltatásokkal, amit olyan játékokhoz ajánlanak mint a COD, vagy a BF, ezek a Call of Duty Elite és a Battlefield Premium. Az online útlevélre is tekinthetünk ugyanígy.

A Mass Effect 3-ban feltűntek a mikro-tranzakciók is, méghozzá a multiplayernél, ahol random felszereléseket és karaktereket tartalmazó virtuális ládákat vásárolhatunk BioWare pontokért (ezek in-game pénzből is megvehetőek).

"Ha van 5 DLC pakkod darabonként 10 dollárért, akkor maximum 50 dollárt kereshetsz. A mikro-tranzakciókban ott bújik a lehetőség ennél sokkal többre és plusz választási lehetőséget ad a játékosoknak is. Örülnek, mert akkor költenek pénzt, amikor akarnak. Sokan nem szeretnének előre fizetni, így lehetőségük van megválasztani az idejét."

"Mindent egybevetve a pakkok nagyon sikeresek voltak, lehetővé tették, hogy ingyenes multiplayer kiegészítőket dobjunk ki, amik több játékost is vonzottak be, akik amúgy nem fizetnének a tartalom csomagokért."

 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Zelbacsi
2012.08.14. 14:04
"Azt hajtogatják: most akarom!"
Nagy fiszt! Én pl. ezt hajtogatom: "Csináljátok, csináljátok, de amikor majd végül kijön legyen JÓ!" Rohadt buzi kényszerítő sürgetés miatt úgy érzem manapság minden félkész...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. tom101
2012.08.14. 14:18
Ha már akkor kész van, belerakhatnák az alap játékba is. Ja mégsem mert akkor fele vagy harmad annyit lehetne lehúzni a játékosról...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. shaddam
2012.08.14. 14:57
Próbálják menteni ami menthető
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Avisto
2012.08.14. 15:35
Első gondolatom az volt hogy ez az ember lehet valami másik bolygón él, aztán rájöttem hogy valószínűleg inkább mi élünk máshol. Pl azt sem tudtam elképzelni hogy van aki valódi cash-el fizet a random multi ládákért, de hát máshol ezek nem összegek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester
2012.08.14. 17:12
Majd sok sok hónap után, miután elkészült a játék (kijött egy rakat javítás), kijöttek a DLC-k. Nah akkor egy GOTY pakkban áron alul megéri megvenni. De instant akarni csak hát a khm hülyék akarják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Magrathea
2012.08.14. 18:23
Szefmester: Nem feltétlen hülye, maximum csak megengedheti magának. A multira szerintem nagyon igaz, hogy jóval később beszállni már nem olyan jó. Sok lemaradást kell behozni, nehéz a jobbakhoz felzárkózni stb. A single résznél meg én ha nem kellett volna tesztelnem is végignyomom mikor kijön, mert idegesítő mindekitől hallani róla, előbb utóbb lespoilerezik és raadásul ha már egy évek óta várt trilógia befejező epizódjáról van szó, akkor nincs kedvem még fél évet/évet várni. Ha elég jó a játék akkor beszerzem az utólagos DLC-ket előbb-utóbb, ha nem, akkor meg nem.

A magyar fizetések ott vannak ahol vannak, nem mindenkinek férnek bele mikro-tranzakciók. Random dobozt én sem vettem egy darabot se multiban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mikej95
2012.08.15. 16:45
A legjobb stratégia talán az lenne, ha kitudnák adni egyben a játékot. Pl: Ubisoft - Assassin's Creed sorozat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!