iPon Hírek

BioWare: Marad a bányászat a ME3-ra is

Dátum | 2010. 05. 21.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Mass Effect 2 projektvezetője, Casey Hudson elmondása szerint megmarad a vitatott bányászós minijáték a következő epizódra is. Mikor a VideoGamer megerősítést kért tőle, egyértelmű választ kapott: "Ha megnézed a visszajelzéseket, akkor vannak dolgok, amiket szerettek benne az emberek, és a funkcionalitását tekintve fontos célt szolgál. Nem hiszem, hogy probléma lenne bármivel is. Az emberek támaszkodtak rá és mi is nagy jelentőséget tulajdonítottunk neki sztori szempontból." Ha emlékeztek még, fontos volt, hogy tovább fejlesztettük-e a Normandia pajzsait és fegyverzetét, mert az endgameben bizony életeket mentettek.

Röviden a játék abból állt, hogy a galaxis bármely bolygójára ráközelítve, azokat egy kis radart mozgatva a felszínükön letapogathattuk ásványokért. A folyamat kissé hosszú, de cserébe rettentő unalmas volt... Pozitívum, hogy ha szerencsénk volt (és sok ásványban gazdag bolygót találtunk), akkor néhány planéta átpásztázása elég volt ahhoz, hogy kiszedjük a szükséges fejlesztésekhez elegendő mennyiséget a 4 ásványból. Na és itt találkoztak a készítők egy igen furcsa jelenséggel, sokan ugyanis "vérszemet kaptak" és megállva a sztoriban következetesen kifosztották az ÖSSZES bolygót (vagy ameddig csak futotta nekik üzemanyagra). Szent küldetésnek vették, hogy "bányásszák végig a galaxist 8 óra alatt". Egyeseknek tehát furcsamód zsibbasztó, de mégis szórakoztató volt, míg mások igyekeztek minimalizálni a vele töltött időt.

Egy ilyen hírből nem maradhat el kedvenc bányászrap videónk!

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Shadowbumm...
2010.05.21. 16:23
Dög unalmas volt szerintem... én minden bolygót végigszkenneltem annak rendje és módja szerint, mielőtt a végjáték kezdetét vette volna... nem volt sok értelme. Egy-két rövid bónuszküldetést nyer vele az ember, semmi több. Az ásványok meg itt is ugyanúgy a nyakán maradnak és semmire sem jók a legvégén, mint az 1-ben...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. infectedma...
2010.05.21. 17:09
Ezt én is utáltam a második részben. Remélem valami könnyítés lesz rajta azért mert ez így nem volt az igazi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. dzjaulah
2010.05.21. 17:23
Jah... De amikor a sokadik játék óra után se volt más története a játéknak mint a csapat tagok pátyolgatása a saját kis ügyes bajos dolgaikkal... szóval remélem a 3nak már nem csak az lesz a története, hogy "állat nagy csatát kell vívnod, de csak ha az összes mellékelt társad küldetését megcsináltad, meg két töltelék missziót."

Igen, jól látjátok... nekem nem tetszett a me2.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Kange
2010.05.21. 18:13
Csatlakozom Hozzád, fura nevű idegen...
Az első rész nekem ezerszer jobban tetszett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. thspo
2010.05.21. 18:55
mindkettőnek voltak pozitív és negatív tulajdonságai, nekem az első rész története jobban tetszett, viszont a második rész is bejött, sztem magasan a legjobb játék idén eddig. De az tény, hogy az első rész végjátékánál jobbat nehéz lesz csinálni, sztem ebben bőven verte a második részt illetve a dragon age-t is (bár utóbbi a talán a kedvenc játékomnak mondható)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. gezu1025
2010.05.21. 19:59
Story az 1-ben klasszisokkal jobb volt, nekem a feelingje is sokkal erőssebb volt mint a 2-nek. De a 2-nek a harc élménye brutális és az arc mimika is.


Remélhetőleg a 3-ban nem ez a kiszámítható, elcseszett, semmiről nem szoló ( mert valljuk be a 2 semmiről nem szólt ) történet lesz. Hanem legalább az 1 szintű. Ja és azt is remélem, hogy PC-re is egyidőben jön mint xbox-ra...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. uristen
2010.05.22. 09:56
Én mikor először játszottam nem törődtem semmi fejlesztéssel... arra mentem, hogy minél hamarabb végigjátszam... erre a végén majdnem könnyeket eresztettem, mikor meghalt mindenki Shepard -dal együtt. Aztán szépen újrakezdtem az egészet, az 1. részt beleértve, és nem hagytam ki egyetlen fejlesztést sem a 2. részben, megvettem mindent, míg volt pénzem (összesen 14 kreditem maradt a végére). Nagy nehezen sikerült Miranda és Jack lojalitását megszereznem. És öröm volt nézni, hogy végre nem a sírokat nézi Joker, hanem mindenki felnéz Shepard -ra a csapatból.
Életem eddig legjobb játéka, ha ilyesmit készítene Star Wars -ból a BioWare, akkor nagyon elégedett lennék velük. Még most is játszok, DLC -k tömkelege... meg sem lehet unni, most kb. hatodjára kezdem újra, de valahogy még mindig unalmas nekem a renegát oldal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. csab959
2010.05.22. 10:30
Sajnos én is vérszemet kaptam, a bolygóbányászásban, de most már utálom de nagyon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tomchee
2010.05.24. 23:54
magával azzal hogy bányászni kell nem volt bajom... sőt... de azzal hogy ilyen kis frusztráló izével kell bányásznom nah azzla viszont már volt... vért izzadtam mire össze szedtem fejlesztésekre valót ....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!