iPon Hírek

Bíróság elé idézik az Apple-t

Dátum | 2010. 05. 04.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Az amerikai versenyhatóságok mérlegelik a lehetőséget, hogy az Adobe Systems Inc. keresete alapján vizsgálatot indítanak az Apple Inc. ellen - jelentette a Bloomberg az ügyhöz közel álló forrásra hivatkozva. Az előbbi cég szerint az utóbbi eltiltotta a fejlesztőket attól, hogy az Adobe szoftvereit is használják az iPhone és az iPad mobileszközökhöz készülő programjaik létrehozásához.

A két vállalat viszonya akkor éleződött ki, amikor Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója a múlt héten azt írta a cég weboldalán, hogy az Adobe Flash szoftverére jelentős technikai hiányosságokkal küszködik.

A feszültség ugyanakkor már korábban is fokozódott, mivel az Apple a múlt hónapban valóban előírta a programozóknak, hogy csak az cég saját technológiáját használják az iPad és az iPhone programjainak fejlesztéséhez.

A vizsgálat megindítása azonban egyelőre kétséges, mivel az amerikai igazságügyi minisztérium, illetve kereskedelmi felügyelet egyelőre nem tudott megállapodni arról, melyikük az illetékes. Egyikük sem döntött arról, hogy lép-e az ügyben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. axe
2010.05.04. 12:42
Szerintem szarjon rá a romlásnaki indult almára az adobe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hurkaur
2010.05.04. 12:49
"Bíróság elé idézik az Apple-t"
"A vizsgálat megindítása azonban egyelőre kétséges"
Kissé blikk-szagú ez így számomra..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!