iPon Hírek

BitFenix Comrade: költséghatékony PC ház kétféle színben

Dátum | 2013. 12. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A BitFenix ezúttal egy költséghatékony számítógépházzal jelentkezett, ami a Comrade nevet viseli és két színben lesz kapható: fekete és fehér.
A vállalat a legfrissebb termékét azoknak a számítógép építő felhasználóknak szánja, akik költséghatékony, ugyanakkor jól felszerelt, igényesen kialakított számítógépházra vágynak, amelyben akár legmodernebb felsőkategóriás alkatrészek is jól elférnek.
A Comrade acélból és műanyagból készült, formavilága pedig meglehetősen egyszerű, így mindenféle környezetben hatékonyan helyt tud állni. A kiviteltől függően kívül belül feketében, illetve kívül belül fehérben pompázó Comrade 185 milliméter széles, 428,55 milliméter magas és 470,5 milliméter mély, belsejében tehát van hely. A 3,5 hüvelykes és 2,5 hüvelykes adattárolókat három-három fiók várja, az 5,25 hüvelykes adattárolókat pedig három bővítőhelyben szállásolhatjuk el. A felsorolt bővítőhelyek természetesen könnyedén, szerszámok nélkül szerelhetőek, ami nagyfokú kényelmet jelent, igaz, e tulajdonság manapság már csak a kifejezetten olcsó számítógépházak esetében kuriózum.
A ház belsejében egy szerelőablakkal ellátott alaplaptálca kapott helyet, amelybe ezúttal nem kell távtartókat csavarni az alaplap rögzítéséhez, hiszen azok a tálca részét képezik. A ház belsejében egyébkén Mini-ITX, microATX vagy ATX formátumú alaplap kaphat helyet. A tálca széléről ezúttal sem hiányoznak a kábelmenedzsmentet segítő kivágások, igaz, ezek most nem kaptak gumibetétet, ami a költséghatékonyság számlájára írható.
Az elegáns Comrade hét darab PCI bővítőhellyel rendelkezik, hátoldalán pedig a folyadékhűtő rendszerek csöveinek kivezetését segítő gumírozott furatok is jelen vannak. A tápegység a ház hátulján, alul kapott helyett, alatta pedig egy kivehető szűrővel ellátott szellőző is lapul. Az újdonság belsejében 30 centiméternyi hely áll a videokártyák rendelkezésére, az viszont nem derült ki, hogy a termék mekkora processzorhűtőt képes elnyelni. A szellőzésről alap esetben csak egyetlen ventilátor gondoskodik, ami a ház hátulján található és 120 milliméteres átmérővel rendelkezik. Igény esetén a ház elején további két darab 120 milliméteres átmérőjű légkeverő is elhelyezhető, amelyek előtt kivehető szűrő teljesít szolgálatot.
A ház jobb szélén sorakozó előlapi portok között egy USB 2.0-s és egy USB 3.0-s csatlakozót találunk, természetesen a megszokott fejhallgató kimenet és mikrofon bemenet, illetve a bekapcsoló- és reset gombok társaságában.
A BitFenix Comrade névre keresztelt számítógépháza hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre ismeretlen.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. mocsok92
2013.12.20. 15:47
szép házikó, de inkább a tetejére raktam volna a csatlakozókat/gombokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. prohlep
2013.12.20. 17:24
Gagyi alapkategóriától eltekintve nem volna szabad a bővítőkártyákat egy síkban tartani a hátlappal aminek következménye hogy a kártya lerögzítője kiáll a ház hátának síkjából.

Olcsó megoldás, mert nem kell besűllyesztett részt kialakítani.

Egészen drága házaknál is látni ilyen olcsó megoldást. Ami persze nem jó, mert kiáll.

Ami a csatlakozókat illeti, sem az oldalán, sem a tetején nem az igazi. Asztali gépnél, mióta már nem az az alap, hogy ott van az ember orra előtt, azóta nem voltak képesek kialakítani egy jó megoldást. Én elképzelhetőnek tartanék egy TRANSZPARENS egy vezetékes hosszabbítást, és mindenki oda rakja az asztalára, ahol ténylegesen dolgozik. Lehetne szabvánnyá tett hely a monítor, hiszen az a legtöbb embernél van és kéznél van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. csabi02
2013.12.20. 17:33
Minimum lesz vagy 40-50€ ami nem volna sok,de annyiért már
Eterno H3 Octagon-t is kapni ami "tükör" elrendezésű is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. spidey2 mocso...
2013.12.20. 18:06
az egyik legnagyobb baromság szerintem az oldalára rakni a "front panel" dolgokat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Bibike_ATW
2013.12.20. 21:43
Sok gamer review közül szinte mindig ezt hozzák ki a legjobbnak! Az ára sem annyira vészes! És gyönyörű !

http://www.nzxt.com/product/detail/95-phantom-410-mid-tower-case
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. wolfwolf
2013.12.20. 23:49
A "költséghatékony" jelzőhöz nem kellene tudni előbb az árat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. budspencer
2013.12.21. 06:07
Már most borítékolom, hogy elégtelen a szellőzése. Az oldalra épített "frontpanel" valóban melléfogás, jó lesz hajolgatni az alsó USB csatik bedugásához is + kitekeredni. Tényleg annyira megdobta volna a költséget ha legalább 1 ventihelyet rápréselnek a tetőre? Az utóbbi 5-6 évben már a 4000 ft-os kategóriában sem nagyon láttam olyat, hogy ne lenne valami kis szellőző, legalább az oldallapon. Nem lesz nagy sikere.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. budspencer
2013.12.21. 06:09
Illetve, ha 5e ft körül lesz, akkor mégis jó vétel lehet, ha van otthon egy flex.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Lugi
2013.12.21. 21:11
wolfwofl

Az nem lényeges!
Totalcarnál szoktak ilyen címeket adni a híreknek: "Jön a Ferrari-gyilkos Lada!" Elolvasva a hírt, meg csak annyi derül ki, hogy a Ladának vannak "elképzelései", de semmi konkrétum. Viszont már egyből Ferrari-gyilkosnak aposztrofálják...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!