iPon Hírek

BitFenix Portal: Egy újabb különc számítógépház

Dátum | 2017. 03. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A BitFenix termékpalettáján eddig is szép számmal voltak különleges, szokatlan dizájnnal rendelkező, ugyanakkor remek felszereltséggel büszkélkedő számítógépházak, most pedig egy újabb taggal bővült a repertoár, ugyanis megjelent az íves vonalvezetéssel ellátott Portal. A dobozszerű számítógépházakhoz képest a Portal egy igazi különlegesség, ugyanis gömbölyded formájával alaposan kilóg a „szürke számítógépházak” sorából.
A Portal elsősorban HTPC számítógépháznak készült, de viszonylag tágas belsejének köszönhetően akár kompakt gamer PC is építhető bele. A fekete és fehér kivitelben készülő újdonság alumínium oldallapokat, SECC acélvázat, ABS műanyagot, illetve tetőablakos modell esetén egy hajlított akril panelt is bevet a siker érdekében. A ház elegáns állványon áll, amellyel együtt 247 milliméter széles, 395 milliméter magas és 411 milliméter mély, de ha az állványt kihagyjuk a számításból, akkor már csak 185 milliméteres szélességgel, 395 milliméteres magassággal és 411 milliméteres mélységgel kell számolni.
Az üresen 5,81 kilogramm tömegű ház belsejében Mini-ITX formátumú alaplap fér el, az alaplaptálcán pedig óriási szerelőablak segíti az utólagos processzorhűtők hátlapi rögzítőjének beillesztését. A kompakt számítógépházban akár 125 milliméter magas processzorhűtő és akár 300 milliméter hosszú kétslotos videokártya is kényelmesen elfér – utóbbi a speciális dizájnnak köszönhetően a ház felső részén kapott helyet.
Mivel a videokártya a 180 fokban elforgatott alaplap jóvoltából a ház tetején pózol, ráadásul ventilátorokkal felfelé, így a gyári RGB LED alapú világítást könnyedén meg lehet csodálni, amennyiben hajlított akril panelből álló tetőablakkal kérjük az adott modellt. A duplakeretes dizájn jóvoltából az alkatrészeket tartalmazó keret könnyedén kihúzható a házból, a mozgatást pedig golyóscsapágyas rendszer segíti, így összességében sokkal kényelmesebb a szerelés.
Adattárolók frontján két darab 3,5 hüvelykes és egy 2,5 hüvelykes példány elszállásolására van mód, a 3,5 hüvelykes példányok helyén azonban 2,5 hüvelykes meghajtók is elférnek, ha szükséges. Az előlap mögé egy 120 milliméteres hőleadó radiátorral ellátott kompakt folyadékhűtő rendszer számára van hely, ha az előlapi ventilátort száműzzük. Alap esetben egy 120 milliméteres előlapi és egy 80 milliméteres hátlapi rendszerhűtő fér el a ház belsejében, ezek pedig gyárilag járnak is. Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy tápegységből csak SFX formátumú példány alkalmazása jöhet szóba, hisz csak az fér el.
Az összesen négyféle kivitelben érkező BitFenix Portal két USB 3.0-s előlapi portot kapott, amelyek mellett a szokásos audió csatlakozók is a kínálat részét képezik. A BitFenix újdonsága már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára pedig 140 dollár.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Whysper
2017.03.16. 18:45
Na ez tetszik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. djassa
2017.03.16. 19:52
Csatlakozom, igényes és szép.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. KisDre
2017.03.16. 20:16
Tetszetős hogy semmi fölös dolog, és a dizájn is jó, könnyen szerelhető. Viszont a 140 dollár, ami átszámítva pusztán 40ezer, hááát, kövezetek meg de 20-at is sokallom egy gépházra viszont annyi még belefér egy vadiúj gépnél, csak hogy adjunk a dolognak, de 40 plusz ha rájön az áfa-vám sötöbö.
Szerintem egy hazai modder lehet olcsóbban alkotna és akkor az még abba még változtatni is tudsz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. GodIikE KisDr...
2017.03.17. 07:59
nzxt h 440, azt viszlát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. okumura KisDr...
2017.03.17. 09:44
Ezeket a szép, lekerekített formákat megfelelő eszközök nélkül még egy modder sem csinálja meg...ha nálunk is 1200 dollár lenne a minimálbér, instant megvenném.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rolics
2017.03.18. 09:42
Nem rossz, de még mindig maradok ennél 15K-ért best buy:
https://rendszerigeny.hu/az-x2-bemutatta-isolatic-szamitogephazat/2015/04/26
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!