iPon Hírek

Bitfenix Prodigy, immár kékben és zöldben is

Dátum | 2013. 05. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Bitfenix Prodigy névre keresztelt kompakt számítógépháza nagyjából egy éve jelent meg. A termék igényes felépítésével és az Apple Mac Pro munkaállomások házára hasonlító dizájnjával hamar népszerű lett, ami érthető is, hiszen a Prodigy egy jól felszerelt, igényesen kialakított, tágas számítógépház.

Eddig a Prodigy csak kívül-belül feketére, illetve fehérre festett kivitelben volt elérhető, de narancs és piros külsővel ellátott példányok is készültek belőle. A Bitfenix illetékesei nemrégiben úgy gondolták, ideje újabb opciókkal bővíteni a kínálatot, így elkészült a Prodigy Green és a Prodigy Blue. Előbbi élénkzöld, míg utóbbi kobaltkék külsővel érkezik, belsejük azonban mindkét esetben fekete. A kék és zöld Prodigy számítógépházak plexi oldalablakot is kaptak, külsejüket pedig néhány fekete betét is feldobja.

A mini-ITX formátumú alaplapot fogadó újdonságok belsejében semmi sem változott: továbbra is 5 darab 3,5 colos vagy 2,5 colos adattároló elhelyezésére van lehetőség, a ház felső traktusában pedig egy 5,25 colos meghajtó is elfér. Tápegységből ATX PS2-es példányokat alkalmazhatunk, igaz, a moduláris példányoknál érdemes ellenőrizni az adott termék hosszát, ellenkező esetben kellemetlen meglepetésben lehet részünk: nem fog elférni a kiszemelt tápegység.

A színes Prodigy számítógépházak továbbra is maximum 320 milliméternyi helyet kínálnak a kétslotos felépítésű, felsőkategóriás videokártyák számára. A felső HDD keret eltávolításával ezúttal is beférnek a 240 milliméteres hőleadó radiátorok, azaz a termék folyadékhűtő rendszer alkalmazására is lehetőséget ad.

Az előlapi portok most is a jobb oldallapon sorakoznak, természetesen a bekapcsoló- és reset gombok társaságában. Találunk itt két USB 3.0-s portot, egy fejhallgató kimenetet, valamint egy mikrofon bemenetet is, de a szokásos LED-eket sem spórolták le a vállalat mérnökei. A Prodigy Green és Prodigy Blue modellek várhatóan május végétől kezdve lesznek elérhetőek kereskedelmi forgalomban. Arról egyelőre nincs hír, hogy az újdonságok pontosan mennyibe kerülnek majd, de a plexi oldalablak és az új színvilág miatt szinte biztos, hogy néhány euróval drágábbak lesznek az eredeti Prodigy-nél.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. thatsofemr...
2013.05.09. 09:04
A zöld nem is olyan rossz Persze inkább vennék akkor feketében vagy fehérben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. tericum
2013.05.09. 09:41
Itt áll mellettem egy narancs, amit ráadásul nálatok vettem, szóval fehér-fekete-narancs volt eddig.
A zöld tényleg jól néz ki, a kéket meg szerintem elbaszarintották, lehetett volna grafitos halványkék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. BandiG
2013.05.09. 09:51
Meg pirosat is lehet kapni már egy ideje.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mocsok92
2013.05.09. 12:44
ááá a zöld nagyon állat. éljetek a zölddel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ByrDer
2013.05.09. 15:20
Akarok egy ilyet, bár az egyetlen ami nem tetszik, hogy oldalt van a bekapcsoló + usb portok. Egyrészt hülyén néz ki és asszimetrikus ha az oldalából állnak ki usb stickek, vagy kábelek, másrész valószínűleg vmi bútor mellett lenne amitől nem lehet bekapcsolni... de hát valahol mindent el kell baszni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ZeeroCool1...
2013.05.09. 16:21
Best of haz nekem feherbe van.
Lehet olyan elolapot kapni amivel le tudod valtani az oldallapi kapcsolot es USB portot is:
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. KaiotEch
2013.05.10. 11:20
ZeeroCool1979: Csak így nincs ODD-d. Amúgy a két oldallap felcserélhető.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!