iPon Hírek

BitTorrent-feltöltő bírósági perben

Dátum | 2008. 07. 01.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A torrent oldalakra feltöltők sincsenek már biztonságban, ugyanis várhatóan börtönbüntetéssel fognak sújtani egy feltöltési adminisztrátort a valaha népszerű EliteTorrents tracker és keresőmotoron.

A 26 éves virginiai állampolgárt, Daniel Dove-t összeesküvés és szerzői jogok megsértése miatt büntette meg a szövetségi bíróság. Az ítélet szeptember 9-én várható, "bűneiért" Dove akár 10 év börtönbüntetést is kaphat.

Szövetségi szervek még 2005. májusában csaptak le az EliteTorrents-re, miután kikerült az oldalra a Star Wars Episode III: Revenge of the Sith hat órával a hivatalos megjelenés előtt.


Dove elítélése az első per és az utolsó ítélet az EliteTorrent végjátszmájában, amit az FBI Operation D-Elite-nek nevezett el. A rajtaütésben további két embert tartóztattak le, Scott McCausland és Grant Stanley adminisztrátorokat. Mindkettőjük bűnösnek vallotta magát, hogy elkerüljék a hosszas bírósági pert. McCausland és Stanley öt hónap börtönbüntetést és öt hónap háziőrizetet kaptak, Stanley-t pedig 3000 dolláros bírság megfizetésére kötelezték.

Az amerikai Igazságügyi Hivatal sajtóközleménye szerint az EliteTorrents több mint 125 000 taggal rendelkezett, akik több mint 700 filmet töltöttek le.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. daved
2008.07.01. 10:33
Ezért hanyatlik a Pc játék ipar megjelenik-->> fel netre --->>> letölti és még van pofája fikázni egy játékot és közbe meg letöltötte nem fizet érte, akkor meg ne háborogjon ez idegesítő sok fúrumon h ott zsidják. Találnának már ki vmi írás védőt vagy nem tom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Ashtm
2008.07.01. 11:27
Jeti: Azt mondod, hogy a torrentezés lopás. Igen ám, de amikor a boltban megveszed az ARTISJUS cimkéjével ellátott CD-t, DVD-t, memókártyát akkor ( az ARTISJUST idézem ) kifizeted a jogdíjat, mert ezekre jogdíjas tartalmat is lehet ám rakni. Kiváncsi lennék, hogy a hozzájuk beáramló pénzekből mennyit juttatnak vissza a fejlesztőknek. Na akkor ki lop?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Ashtm
2008.07.01. 11:29
Amúgy meg ha megveszed sokezer pénzért a cuccot és nem tetszik akkor mit csinálsz? Mert azt nem veszik vissza, azt mondják majd, bocs, így jártál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. nepszter
2008.07.01. 12:20
hmm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. bszoke88
2008.07.01. 13:17
kultúráljátok már magatokat!! + minek kell mindent lopásnak nevezni??

a torrent jó dolog. Legalább azok megveszik (?) a dolgokat, akik felrakják őket. Egyébként meg nem csak az árról van szó. Neten olyan tartalmakat is meg lehet találni, ami egész M.o-n nem. Lásd régi(!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. bunfi
2008.07.02. 00:41
én elfogadom mindenkinek az indokait. igen NEM lenne szabad semmit "ellopni". igen mindent meg kellene venni szépen eredetiben, nekem is megvan jópár dolog eredetiben, még az XP is (campus program) meg a Half-Life is (CS-re visszatérve). de azt nem hagyom szó nélkül hogy én-te-bárki azért pénzért amit egy hollywoodi celeb vagy a microsoft részvényesei megkapnak amiért "mi" 10 életen át dolgozhatnánk. és mire költik $1000-os kutyanyakövre meg ilyen szarokra és lehet beszólni hogy nekem ez miért fáj? hát kérlekszépen azért mert nem mindenhol van jólét és olyan emberek zsebéből is "kihúzzák" a pénz akiknek amúgy sem sok van. miért? mert megtehetem, mert senkit nem érdekel. és takaróznak azzal a hülye szöveggel nem kötelező megvenni/megnézni. jah csak éppen azt felejtik el hogy mindenhonnan ez folyik. "te láttad már ezt és ezt a filmet? te játszotál a CoD19-el?" és még sorolhatnám. és itt nem a médiát akarom pellengére állítani, de urambocsá, mo.n kinek van erre pénze? ha neked van örülj és ne oktass ki másokat hogy így-meg-így kéne tenni. ugyanarról az életszínvonalról lehet sárral dobálózni (de ahogy az előttem szólók is mondották, igen anyukám köszöni szépen jól van és a tiédet hogy hívják ha már az enyémet ilyen szépen letegezted). mindenért jogdíjat kérnek. mindenért az üres cd-től az audiócd-ig. és miért? mert jó. nade nehogy azt hidd hogy a kedvenc Crysisod fejlesztőinek ebből lesz jobb az életszínvonala. ők szépen húzzák csak az igát valamivel jobb fizetésért mint azok akik megveszik. de a nagy lóvé mindig máshova megy. és kérdem én ez nem lopás? már a maga burkol ezerszer-áttétes módján. dehogynem az.

+ visszatérve az utánanézős dolognak: mindenki azt ír amit akar. asszem hogyha egy magazinnak vagy egy honlapnak az adott kiadó szponozora és elég közeli a kapcsolat szerintem nem lehet igazán objektív vélemény olvasni, márha ilyen létezik hogy objektív vélemény. erre a legjobb példa az volt hogy kirúgtak egy 10 éve teszteket író újságírót mert lehúzta a Kane & Linch legújabb részét. de az csak a dörzsöltebbeknek tűnt fel, hogy némmá az Ubisoft az egyik "mecénás". ez van korrupció mindenhol. vagy amikor a RIAA beperelt egy 8 éves kislányt a szerzői jogok megsértéséért? az mi volt? azt már hozzá sem teszem, hogy úgy jutottak el a kislányhoz hogy megsértették a KAZAA media desktop szerzői jogvédelmi nyilatkozatát...tehát 1 mondatban összefoglalva:

ők leszarnak engem, csak a pénzem kell és miért tartsam be a szabályaikat, ha őnekik nincs is ilyen hogy szabály?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bunfi
2008.07.02. 01:03
ja és ha már a játékoknál tartunk (mert ma ez vonzza a fiatalságot, nem a foci) meg lehet nézni a Diablo 3 fejlesztőinek a . hozzáállását
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bunfi
2008.07.02. 01:40
én nem arról beszéltem hogy ki-mit. meg mi számít annak meg mi nem. korrupció és befolyásolás az megy ezerrel. én ezt írtam le. és az hogy a gyerekem mit tanul... bárcsak lenne rá befolyásom...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bszoke88
2008.07.03. 11:01
showgunnak igazat adok. VÉGRE 1 ÉRTELMES HOZZÁSZÓLÁS.
gellert - hát az angolon van mit javítani, de egyébként értjük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Alamos
2008.07.03. 11:31
(Vendég_Showgun_* @ 2008 Jul 2, 17:47) Higgyétek el,ha autót is lehetne "lopni"egy kattintással,vagy "SMS webr?l,egy emeltdíjas SMS-el bizony jóval többünknek lenne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!