iPon Hírek

Bizonyítékok a 2009-es Windows 7 startra?

Dátum | 2008. 10. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft soron következő legfrissebb operációs rendszerével kapcsolatban már rengeteg pletyka jelent meg, amelyek mind-mind azzal foglalkoznak, hogy vajon mikor jelenik meg a Windows 7 névre keresztelt újdonság. Az eddigi információk alapján már szinte biztosra vehető, hogy a szoftver 2009 folyamán válik elérhetővé a nagyközönség számára, de hogy pontosan mikor, az még egyelőre erősen kérdéses.

Az "istartedsomething" munkatársai egy meglehetősen furcsa összefüggésre figyeltek fel a napokban. A Microsoft WinHEC 2008-as rendezvényének hivatalos weboldalán egy meglehetősen furcsa kijelentést találtak, amely arra utalt, hogy a Windows 7 végleges változatának megjelenése előtt már nem lesz több WinHEC konferencia. Az egysoros mondat alapján egyből megkezdődött a kombináció.


Az idei WinHEC konferencia november elején kerül megrendezésre, de általában ezt a rendezvényt inkább tavasz végére szokták időzíteni. Egy gyors nyomozás után a Google segítségével rátaláltak arra az információra, amely szerint a következő, azaz a 2009es WinHEC 2009 májusának elején kerül majd megrendezésre. A konferenciára való feliratkozáshoz egy űrlapot kellett kitölteni, ami azóta el is tűnt, de a Google által tárolt változatban még meg lehet tekinteni.

Ez az eset valószínűleg a WinHEC oldalának egyszerű hibája volt, de ez nem az első eset, ami egy korai Windows 7 startra utal. Az AMD nemrégiben megjelent egyik prezentációjában szintén a Windows 7 2009-es megjelenésről olvashattunk, sőt, az ASUS elnök-vezérigazgatója, Jerry Shen is arról nyilatkozott korábban, hogy a Windows 7-tel felszerelt Eee PC konfigurációk 2009 második felében kerülnek majd piacra.

Az a spekuláció, amely a Windows 7 májusi startjára alapoz, a jelenlegi információk fényében nem mondható túl reálisnak. A kérdés az, hogy a jövő évi WinHEC konferencia végül is mikor kerül megrendezésre, ugyanis annak időpontja alapján könnyedén kiszűrhetőek lennének a hihető és a légből kapott pletykák. Az "istartedsomething"  egyik kollégája, Long Zheng 2009 októberi RTM dátumra tippel, amelyet állítása szerint a Microsoft egyes forrásai már meg is erősítettek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. norman81
2008.10.24. 15:03
(Vendég_MaxxTG_* @ 2008 Oct 24, 13:01) Remélem nem lesz teleturbózva grafikai újításokkal... =/ A Vistát is azért nem használják sokan, mert kisebb gépekre nincs optimalizálva. Szerintem egy oprendszer legyen tiszta, és könnyen kezelhet?.

P.S.: Én is várom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2008.10.24. 22:47
A Vista már most, meg a jövőben nem lesz rossz operációs rendszer. Csak amikor megjelent a gépek kevesek voltak hozzá, ezért elindult a nagy Vista utálat. Bár én is ki fogom hagyni a Vistát, lehet hogy még a 7-et is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!