iPon Hírek

Biztonsági rés 82 HP notebook típusnál

Dátum | 2007. 12. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Hewlett Packard a mai napon egy biztonsági frissítést adott ki, amely 82 különböző notebook típushoz érhető el. A frissítés egy biztonsági rést foltoz be, amely a HP Info Center nevezetű alkalmazásban található.


A HP által kiadott frissítés gyakorlatilag nem csinál mást, mint blokkolja a biztonsági kockázattal járó alkalmazás futtatását, amíg a vállalat a megfelelő patch-et el nem készíti a HP Info Centerhez. Mindenki, aki HP vagy Compaq notebookkal rendelkezik érintett lehet, az alábbi oldalán található listából kiderül, hogy pontosan mely modelleket érinti a probléma, ezekhez a termékekhez a vállalat állítása szerint rövid időn belül elérhető lesz a javítás is: az érintett modellek listája. A weboldalról letölthető a frissítés, ami segít a biztonsági rés elleni védekezésben.

A biztonsági rést a támadók akkor használhatják ki, ha a problémás rendszerrel különböző weboldalakon böngészünk Internet Explorer 6-os vagy 7-es szoftvert használva. A hiba nem orvosolható azzal, hogy a felhasználók törlik a HP Info Center alkalmazást, kizárólag a vállalat által kiadott frissítés segítségével lehetnek biztonságban az érintett rendszerek addig, míg a végleges javítás napvilágot nem lát.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!