iPon Hírek

Biztonsági rés az Origin rendszerében

Dátum | 2013. 03. 20.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Biztonsági rést fedezett fel az Origin rendszerében a ReVuln biztonságtechnikával foglalkozó cég a szoftveren végzet tesztek során. A rés lehetővé teszi, hogy rossz szándékú egyének kicseréljék a már letöltött játékok linkjeit valami másra. Arra nézve nincs bizonyíték, hogy a rést bárki más is felfedezte vagy kihasználta volna. Donato Ferrante és Luigi Auriemma, a ReVuln kutatói a következőket írták jelentésükben: "Az Origin platform lehetővé teszi a rossz szándékú felhasználók számára, hogy az URL-eket kezelő mechanizmust kihasználva visszaéljenek a rendszerrel. Más szavakkal, a támadó létrehozhat egy internetes linket, amely rosszindulatú kódot hajt végre a távolból az áldozat gépén, amelyre az Origin telepítve van." A ReVuln részletes magyarázatot tett közzé azzal kapcsolatban, hogyan manipulálhatják rossz szándékú egyének a kódot, és megoldást is javasolt az EA-nak a hiba javítására. A potenciális támadások a hiba javításáig úgy kerülhetőek el, hogy Origines játékokat direktben az Origin rendszer alól indítjuk, és az asztalon lévő shortcut ikonokat nem használjuk. Az EA úgy nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, hogy már vizsgálják.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. Sr4c
2013.03.20. 10:11
Az Origin...már bocsánat, de egy buggal teli szippantóskocsi tartályának tartalma...
amikor fél órákat kell szívni vele, hogy ME3-ba össze tudjunk dobni egy multit, mert ez a "csoda" nem bírja kezelni a contact listet....nem mondok inkább rá semmit. Ez nem is lenne baj, ha egy friss és nem egy több mint 1.5 éves rendszerről beszélnék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Konigstige...
2013.03.20. 10:35
Sr4c
Ezen miért vagy meglepődve? Az Origin nem a felhasználók életét könnyíti meg, hanem az EA vagyonának a gyarapodását
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Yoshileon
2013.03.20. 10:41
Imádom én is, amióta megpróbáltam wifin 500 kilóval letölteni a battlefield 3-at.
Mint kiderült, egybe kell leszedni mind a 20 gigát, és ha megszakad egy pillanatra, kezdheted elölről. Ez volt egy éve. (a steam kezdetek óta támogatja a letöltésmegszakítás/folytatást)
Azóta már lehet eljutottak eddig a fejlettségi szintig így 2013-ban...

Írtam angolul a supportnak, magyarul válaszoltak, megfenyegettek, hogy kibannolnak ha nem változtatok a levelek hangvételén, és hogy bizony tényleg nem tudja folytatni, addig kössem rá kábellel amíg letölti. (az emeleten lévő asztali pc-t a ház túlsó sarkában, földszinten lévő routerhez)
Aztán küldtek egy 15%-os kupont az origin store-ba. (protip: mindig küldenek, originban való vásárlás előtt érdemes felkeresni a live supportot valami hülyeséggel, ha az első nem is, a 2., 3. tuti ad egyet)

Azóta se vettem semmit originen keresztül. Dobozosan még ígyis feleannyiba kerülnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Yoshileon
2013.03.20. 10:50
Jó példa mondjuk a SimCity, originen 60 euró, azaz 18000Ft körül van.
Dobozosan 8500 forintért hozzá lehet jutni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. khameleon
2013.03.20. 10:57
@Konigstiger:
Ebben sajnos teljesen igazad van! Nyilván a steam is így van ezzel, de mégis emberbarátibb módon meg tudják oldani a dolgokat. Mielőtt feltörték az originemet, pár hónapja, pl azt se lehetett beállítani, hogy a kezdőlap ne a vásárlás legyen, hanem a játékaim oldala, már ez egy nagyon rossz pont, miért akar engem mindig vásárlásra ösztönözni... arról nem is beszélve, hogy amikor írtam nekik, hogy feltörték az accomat, és 2 játékom bánta, szartak egyet a fejemre, mindenféle elterelő szöveggel...az volt az utolsó csepp a pohárban, és már nem is bánom, hogy nem használok origint, azóta minden játéknál megkérdezem a boltban, hogy ugye steames.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Lazahunter
2013.03.20. 11:42
Yoshileon

És ennek semmi köze nincs az Originhez, külföldön ennyibe kerül (Steamen is).
Nálunk a dobozos, hivatalosan megjelenő játékok mindig olcsóbbak szoktak lenni megjelenéskor, mint külföldön. Az egy másik téma, hogy digitálisan ha nagy akciók vannak, akkor már jobb árakkal lehet találkozni. De megjelenéskor digitálisan vásárolni szinte sosem éri meg.

Pár példa:
Darks Souls megjelenéskor Steamen kb 12eFt, itthon dobozosan 7eFt.
Dead Island megjelenéskor Steamen kb 12eFt, itthon dobozosan 7eFt.
Resident Evil 6 megjelenéskor Steamen kb 9eFt, itthon dobozosan 6eFt.
Új Tomb Raider megjelenéskor Steamen kb 12eFt, itthon dobozosan 8eFt.

Egyébként pedig traderektől érdemes még digitálisan vásárolni, mert Én elővételben 5000Ft-ért vettem meg a Re6-ot Steamen ... és ugye így jártak az előrendelői ajándékok is.
De a TR-t is meg lehetett venni 3500Ft-ért, meg a Bioshock Infinity-t is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. arin
2013.03.20. 11:45
Te jó ég... legyen már ezekkel valami, komolyan. Az ember azt gondolná, hogy mielőtt milliárdos bevételű játékokat készítenének, legalább az azokat kezelő klienst megcsinálják rendesen. Nem pont erre a biztonsági résre célzok, az bárhol előjöhet, de azért az Originnél elég gyakran előfordul Arról nem is beszélve, hogy hogyan működik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Supra
2013.03.20. 12:56
Sr4c: +1

Mondjuk mint programozó csodálom, hogy 4 azonos kliensel hogy tudják megcsinálni az alábbi, mindennapi esetet:
A-hoz tud csatlakozni B+C, de D nem. D-hez viszont csak A+B, C nem, B-hez meg senki :-)

Múltkor lemértem, 18 percig tartott, míg 4-en bekerültünk ugyanabba a lobby-ba... Ha nem lenne ilyen sírnivaló, nevetnék rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Sediqwe
2013.03.20. 13:05
és tényleg, a sima verziós sim city otthon 9590 a cdgalaxison, a neten, osztrákban meg 53 euró (15.000 ft) hát ha ezt valaki megtudja magyarázni nekem, akkor azt szivesen fogadom (az originen még mindig 59.99)

Egy olyan dolog ahogy kvázi nem kell semmit tenni a terjesztés érdekében, lásd DVD nyomtatás, MAsterkorong, eladás áruházakban, stbstb ,MIÉRT DRÁGÁBB, az meg hogy a saját webáruházában hogy lehet valami drágább mint MO-n ??? Na ezt végképp nem értem :
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Supra
2013.03.20. 13:57
Ennek talán az lehet az oka, hogy a netes vásárlásnál nem tudnak régiónként más árat adni.

Gondolom rájöttek, hogy itthon a kutya nem veszi meg 15-ért, ezért a dobozos szállítmányt olcsóbban adták, de a netest nem engedik le, mert a világ "boldogabbik" felén annyiért is megveszik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Yoshileon
2013.03.20. 16:10
Lazahunter

Igen, tudom, mindig drágábbak a digitális verziók. Steamen is mindig kivárom a jó kis 75%-os leárazásokat , úgy már megéri.
Most nézem, tényleg magyarországon a legolcsób... Ezt eddig nem vettem észre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Humbuk
2013.03.20. 16:51
Szerintem az árban benne van az euró-forint árfolyam is.
Rá jár a rúd az EA-ra... Pedig a 90es években szerettem őket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!