iPon Hírek

Biztonságos, önmegsemmisítő Flash Drive

Dátum | 2007. 07. 31.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az IronKey flash drive tervezői valóban kitettek magukért, hogy alkotásuk méltó legyen "a világ legbiztonságosabbja" címre; katonai, AES hardver-alapú kódolási technikát vetettek be az IronKey Cryptochip alkalmazásával. A kódkulcsokat is magán a flash drive-on tárolták el, így az arra elmentett adatokhoz csak ezen kulcsok és a saját jelszavunk együttes ismeretében lehet hozzáférni. Igazán nagy bajban akkor vagyunk, ha elfelejtjük a jelszavunkat: tíz egymás utáni sikertelen hozzáférési kísérletet követően ugyanis az IronKey belülről megsemmisíti önmagát és "flash-trash" technológiája alkalmazásával fizikailag felülír minden egyes rajta tárolt bájtot, teljességgel ellehetetlenítve így az adatok visszaszerzését.


Ráadásul a hardveres kódolás mellett az IronKey rendelkezik még egy online komponenssel is: ha belépünk az IronKey honlapjára (amihez szintén szükséges a saját jelszavunk éppúgy, ahogy a gépbe fizikailag bedugott IronKey is), aktiválhatjuk a biztonságos webböngésző szolgáltatásukat is, amivel a FireFox-ot egy ártó programoktól védett, "lopakodó" böngészővé léptethetjük elő. Harmadik rétegként pedig rendelkezésre áll még a "konzerváló" technika is, ami a kulcs belsejét egy olyan fekete masszával tölti meg, ami még a katonai szabványokat is meghaladó mértékben vízhatlanítja azt és meggátolja a fizikai kódfeltörési kísérleteket. 79 dollárért egy teljes gigabájtnyi adatunkat tudhatjuk biztonságban, de ha nem sajnáljuk a ráfordítást a 149 dolláros verzióra, akkor ez a tárhely 4GB is lehet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.07.31. 13:12
vissza a hírhez

Az IronKey flash drive tervezői valóban kitettek magukért, hogy alkotásuk méltó legyen "a világ legbiztonságosabbja" címre; katonai, AES hardver-alapú kódolási technikát vetettek be az ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!