iPon Hírek

Biztonságos tablet a Samsung, IBM, BlackBerry triótól

Dátum | 2015. 03. 17.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A biztonságos okostelefonok gombamód kezdtek el szaporodni az elmúlt hónapokban, most pedig egy biztonságos táblagép érkezéséről számolhatunk be. A SecuTABLET névre keresztelt készüléknél olyan nagy nevek technológiái gondoskodnak a titkosításról, mint a BlackBerry, a Samsung és az IBM. A kollaborációból született tablet nagyon ígéretesnek tűnik az eddigiek alapján, olyannyira, hogy kifejezetten jelentős cégeknek és kormányzati szerveknek szánják.
A SecuTABLET esetében a három vállalat a legjobb biztonsági megoldásait küldi harcba, ráadásul nem is akármilyen köntösbe bújtatva. A különleges masina alapját a Samsung Galaxy Tab S 10.5 adja, ami annak ellenére, hogy lassan egy éves lesz, még most is minden tekintetben kiváló „génállománnyal” rendelkezik. A készülék egy 10,5 hüvelykes Super AMOLED megjelenítővel van ellátva, ami rendkívül nagy, 2560 x 1600 képpontos felbontással dolgozik, tehát a képminősége kifogástalannak ígérkezik. A belsejében egy Qualcomm Snapdragon 800 vagy egy Samsung Exynos 5420 chip munkálkodik (az egyelőre nem tisztázott, hogy melyikről van itt szó). A rendszernek nem kevesebb mint 3 GB-nyi memória áll a rendelkezésére, a tárhelye pedig akár 32 GB is lehet alapból, amit microSD kártyával még bővíteni is lehet. A kapcsolati képességek között kiemelendő a 4G LTE modem megléte. A tábla kamerarendszere két tagot számlál, előre egy 2,1, hátra pedig már egy 8 megapixeles egység figyel, amely mellé egy LED-es villanó is társult, így rosszabb fényviszonyok mellett is lehet rá számítani. A mindössze 467 grammos Galaxy Tab S 10.5 az üzemidejét figyelembe véve sem hagy kívánnivalót maga után, ugyanis egy 7900 mAh-s akkumulátor gondoskodik a táplálásáról. Vegyes használat mellett biztosan bír majd 10 órát egy feltöltéssel.
A SecuTABLET tehát jól láthatóan egy erőteljes gépezet, amin akadálytalanul futnak majd a különböző titkosítási eljárásokat használó megoldások. A készülék egyik legfontosabb előnye, hogy a programok kezelése miatt nyugodtan használható rajta bármilyen népszerű alkalmazás vagy webes szolgáltatás (Facebook, Twitter, stb…) anélkül, hogy félteni kellene a rajta tárolt érzékeny adatokat. Ha minden igaz, semmi nem fog rossz kezekbe kerülni a SecuTABLET-ről, ami az IBM-nek köszönhető – sajnos pontosan nem tudni, hogy milyen appkezelő eljárás(ok)ról beszélhetünk. A SecuTABLET egyébként nem csak a hardverét kapta a Samsungtól, jelen van rajta a KNOX platform is, ami már többször bizonyított az elmúlt időszakban. A BlackBerry a Secusmart vállalat szolgáltatásai révén van jelen a táblán, melyek a SecuSUITE részét képezik. A Secusmartot még az elmúlt év decemberében kebelezte be végleg a BlackBerry. A SecuSUITE legnagyobb erénye, hogy nemcsak az adatforgalmat képes magas szinten titkosítani, hanem a hanghívásokat is, így minden kommunikációs formánál gondoskodik a megbízhatóságról. A kollaboráció eredménye a Secusmart beszámolója szerint egy teljesen kompromisszummentes biztonságot nyújtó gépezet, amit bárki nyugodtan használhat szinte bármire. A SecuTABLET nyáron kerül majd bevetésre, és meglehetősen borsos árat kell majd érte fizetnie a vásárlóknak. A biztonságot szem előtt tartó készülék 2300 dollárba fog kerülni, viszont mivel nem a közembereket célozza, hanem a nagyvállalatokat, valamint a kormányzati szerveket, így ez nem is olyan releváns információ. A SecuTABLET a CeBIT 2015-ön mutatkozott be Németországban a Secusmart által.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. mikej95
2015.03.17. 12:41
Kémkednek éjjel-nappal mindenki után és még egy extra bőrt is le akarnak húzni a tehetősebb paranoiásakról és üzleti titkaikat féltő cégekről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!