iPon Hírek

Biztonságra gyúrt a Twitter

Dátum | 2013. 08. 09.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A közösségi hálózat és egyben egyfajta mikroblog-szolgáltatásként üzemelő Twitter okostelefonos alkalmazása mostantól szerves része lehet a felhasználói fiókunk biztonságos kezelésének. Több újítást is hoz a program új verziója, és az egyiknek fontos szerepe lesz a kétlépéses, biztonságos azonosításban.

A Twitteren eddig sem volt teljesen ismeretlen ez a fajta eljárás, de a mostani forma sokkal jobban használható lesz a várakozások szerint, mint az eddigi. Korábban, ha biztonságosabbá szerettük volna tenni a felhasználói fiókunkat, akkor meg kellett adni a mobiltelefonunk számát az adatbázisnak, hogy azonosítani tudjon minket a rendszer - mondanom sem kell, ez több fiók mellett azonnali zsákutcát jelentett, és sokan egyébként sem szeretik kiadni a számukat. Most viszont az azonosítási szolgáltatás beépült a Twitter applikációjába, és innentől kezdve push módon érkező üzenetekkel tudjuk majd engedélyezni a hozzáférési kérelmeket. Ezek azonnal fel fognak bukkanni friss eseményként az eszközünkön, és hang vagy egyéb jelzéssel rögtön értesülünk is róluk. Az új funkció alapértelmezetten még nincs engedélyezve, erről nekünk kell gondoskodunk a beállítások között.

A biztonság mellett a használhatóságra is nagy figyelmet fordítottak. Az ilyen irányú fejlesztések célkeresztjébe ezúttal a galéria került. A jövőben az oldalra feltöltött képek között lehetőségünk nyílik részletesen böngészni. Kereshetünk a kívánt kulcsszavakra, majd a találatokat megnyitva immáron hasonló fotók után is nézhetünk. A rendszer a hashtagek és a téma alapján próbálja elénk tárni azokat a feltöltéseket, amik esetleg még érdekelhetnek minket az előző találatok alapján. Mindezek mellett persze a kisebb javítások sem maradtak el, de ezeket nem részletezték a fejlesztők. Az újdonság elérhető a két piacvezető platformon, vagyis az Androidon és az iOS-en egyaránt. A letöltést, illetve ha már fent van a mobilunkon, akkor a frissítést a piactérrel intézhetjük. A műveletet bármikor elvégezhetjük, hiszen mindössze 7-13 MB-os méretű (rendszer függő) programról van szó, és tekintve a fontos és hasznos újításokat, érdemes ezen minél hamarabb túlesni. Online innen érhető el a friss változat:
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. mikej95
2013.08.09. 11:21
"Több újítást is hoz a program új veriója" -Egy kis hiba.

Amúgy érdekes újtások ezek, annak fényében, hogy szerver oldalról mindent lefigyelnek és kiadják a jelszavakat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DemonDani
2013.08.09. 13:44
köszi, és ne zsörtölődj
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. AxoPy
2013.08.09. 21:16
@mikej95
gondolom te belső ember vagy a twitternél hogy ilyen dolgokat tudsz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!