iPon Hírek

Biztosan lesznek LGBT karakterek a League of Legendsben

Dátum | 2017. 03. 20.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

A League of Legends dizájnigazgatója, Greg Street néhány hete, a GDC-n beszélgetett újságírókkal. Megemlítette, mennyire nehéz egyensúlyban tartani egy olyan komplex játékot, mint a LoL, de többek között előkerült a különböző karaktereket övező rajongás is, illetve az, hogy a közösség egy része még mindig nincs képviselve a hősök által. Különösen igaz ez az LGBT-kötődésű játékosokra, Street szerint azonban lesznek majd olyan bajnokok a LoL-ban, akik nyíltan „vállalják”, hogy nem heteroszexuálisok. Street szerint tartoznak valami ilyesmivel a játékosoknak, sőt, a világnak, azt viszont nem szeretné, ha úgy működne a dolog, hogy „oké, akkor a következő karakter leszbikus lesz, ha törik, ha szakad”. Street úgy véli, ebből semmi jó nem sülne ki – inkább az adott karakter identitásának részévé kell tenniük már a kezdetektől. Street biztos abban, hogy valamikor elkészül ez a hős is, azonban még ő sem tudja, ki lesz az és mikor.
Az LGBT-karakterek jelenléte a hősalapú kompetitív játékokban mostanában elég forró téma. Tavaly az Overwatch szereplői között láthattunk kibontakozni különböző kapcsolatokat és szexuális preferenciákat, az év vége felé pedig egy képregény fel is fedte, hogy a közönségkedvenc Tracer leszbikus. Bár a League of Legends és az Overwatch is a többjátékos mókára összpontosít az aprólékos történetvezetés helyett, mindkét játéknak fontos része a lore és a háttérsztorik, akár a játékon kívül, képregények, novellák, rövid animációs filmek formájában is. Street szerint Tracer coming outját remekül oldották meg, valószínűnek tartja, hogy a LoL esetében is egy hasonló, játékon kívüli megoldáshoz fognak nyúlni, ha eljön az ideje. Street hozzátette, hogy ez különösen előnyös lehet azért, mert - mivel mindkét játék globális elérhetőségű – ami normális és hétköznapi az USA-ban, vagy Nyugat-Európában, az nem feltétlenül elfogadott a Föld más részein, a problémákat pedig könnyedén meg lehet előzni például egy különálló képregénnyel. Street szerint nagyon óvatosan kell kezelni a dolgot, hiszen senki sem akarja, hogy bármely ország játékosai ne játszhassák a játékot.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. crowly
2017.03.20. 14:38
Így már értem miért volt nekem annyira unszinpatikus karakter. Valamiért negatív érzéseim vannak a leszbikusokkal kapcsolatban, ez esetben úgy voltak, hogy még nem is volt nyilvános, hogy az, de akkor jól éreztem. Nem zavar, hogy ott van a játékban ilyesmi, egyszerűen csak nem lesz a kedvencem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. JohnnyAwes...
2017.03.20. 14:59
Tudom őrülten fog hangzani amit kérdezek, de miért kell ennyire erőltetve belerángatni a szexualitást (nem csak a homoszexualitásról beszélek most), sok esetben politikai ill. vallási nézeteket a játékokban manapság? Egyáltalán nem az a probléma hogy a karaktereknek van "X" nemi identitása, sok Single Player (*khm* crossdresser elf a witcherben) játékban van(nak) ilyen karakter(ek), nagyon jól tudjuk hogy nincs vele probléma, senkinek nem változtatta meg a nemi identitását egy játék sem. De ott nem a játék ~féléves megléte után lett átírva a karakter háttér története és lett átpatchelve esetleg a játék.
Szvsz, a játékvilágnak pont arról kéne szólnia, hogy mindegy hogy ki vagy, honnan jöttél, gamer vagy, mint mindenki más. A többi már csak rajtad múlik, hogy mit érsz él, meddig jutsz, nem azon hogy milyen a vallásod, a nemi identitásod, vagy az ország ahonnan származol. De ha már az emberek itt is diverzitásért kiáltanak és mindemellett problémájuk van a megkülönböztetéssel... sok játék közösség fog nehéz időket megélni emiatt.
(no offense, ez csak egy vélemény)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Avisto
2017.03.20. 15:36
Nekrofil karaktert se láttam még. Őket ki fogja képviselni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Asagrim
2017.03.20. 16:12
Én is kezdem unni, hogy erőszakkal dugják le a torkomon ad nauseam, hogy de jó transgendernek meg homoszexuálisnak lenni. Nem érdekel kit viszel az ágyba, nem kérdeztem, mert nem mérvadó információ, nem változtat semmin számomra, így felesleges tudnom róla, játékban meg egyenesen TMI! Felőlem képzelheted magad transznemű éti csigának is, nem az fogja multiban eldönteni, hogy közösködök-e veled, hanem az, hogy hogyan játszol!

Szíve joga mindenkinek eldönteni, hogy melyik tábort gyarapítsa, de a szolid beilleszkedés helyetti kirívó figyelemfelkeltés az nem kicsit irritál, pedig aztán nekem is volna okom képviselni bizonyos érdekeimet az esélyegyenlőség jegyében egy másik szempontból, mivel 12-13 éves korom óta nem álltam lábra. Oximoronnak tartom az egyenlőség melletti kampányolást a másság kihangsúlyozásával.

A legújabb google cikknél is olyan faszán ott van az egynemű párocska az adoptált kisebbségivel, már csak azzal tudnák fokozni, ha a csemete rokkant is lenne. Tényleg, ott van öt kép, de egyáltalán nincsenek képviselve a testi fogyatékossággal élők, pedig azt rém egyszerű vizuálisan reprezentálni, hol kell reklamálni?!

Mire jó ez a feltűnési viszketegség?! Csak ellenszenvet vált ki. Visszatérve a játékokra, teljességgel leszarom, hogy egy fiktív karakternek, akinek az az egyetlen célja, hogy általam irányítva más által irányított élettelen bábukat nyírjon ki, milyen szexualitást talál ki valaki.

Az sem érdekel, hogy Mario-nak mi a kedvenc színe, vagy hogy Shepard-nek mi a kedvenc kajája, irreleváns információ.

benczeb90

Nem jársz messze az igazságtól, már vannak országok, ahol átminősítették bűncselekményről mentális zavarrá, így börtön helyett elmegyógyba zárnak érte. A homoszexualitás is ezt az utat járta meg míg "legalizálták".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Chrematori...
2017.03.20. 17:49
Tudom hogy szűntelen képesek rontani a LOL minőségén, de ezt nem gondoltam volna... Hogy így akarják elb@szni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Magrathea
2017.03.20. 18:29
Én sem értek egyet azzal, hogy ilyen jellegű gamokba beleerőszakolják ezt a témát (egy szerepjátékban, amiben románc is van, még értem, hogy miért van rá igény), de a vélemény nyilvánításnál maradjunk a polkorrektség megszentelt talaján! Akinek elrejtettem a hozzászólását, gondolom tudja miért történt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Gyurkov
2017.03.20. 21:07
Nézzétek, felőlem mindenki abba szerelmes akibe akar. Felőlem lehet férfi, nő, kutya, macska, AMD Ryzen, stb. Addig nincs vele bajom, amíg rám nem akarják tukmálni, vagy megmagyarázni hogy miért is jobb így élni. Nem kell szégyellni ugyanakkor felvágni sem ezzel! Nem értem az Overwatch-ot sem, minek kell egy jó játékba ilyen témát erőltetni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Supra911
2017.03.20. 23:42
Miért kéne képviseltetni a természetellenességet...? Miért kell olyasmit megjeleníteni amit a világ Összes vallása tilt/elítél..? Miért szükséges ez?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. YellowFlas...
2017.03.21. 02:51
A sok LGBT-s special snowflake-kel már a t.köm televan...
Idegesítő és undorító, hogy mindenhonnan ez folyik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Kogeru
2017.03.21. 06:36
Már ott van ezreal meg taric, minek mégegy??? Kappa.

Imádom hogy minden honnan ez a szar folyik, végre a játékokban is ezt láthatom, tökéletes kikapcsolódás. Nem azzal van baj hogy léteznek, legyenek, kitérdekel, de ne tolják már le mindenhonnan hogy milyen jó ennek lenni és milyen szar homofóbnak (hetero) lenni. Mi lesz a története gyilkolászott jobbra balra majd egyszercsak betért a kék osztrigába?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. benczeb90
2017.03.21. 08:59
Le a szólásszabadsággal, éljen a polkorrektség! (amúgy megértem Magrathea, egy adminnak a saját véleményén kívül más szempontokat is figyelembe kell vennie)

És így van, engem se zavarnak a választható 'biszeksz' karakterek addig, amíg ide is és oda is lehet húzódni a gender létrán. Se a tiltás nem jó, se a torkokon való lenyomás. Mi ezen a nem ésszerű? De még így se polkorrekt, tudom.

A politikában is pontosan így van manapság, hogy a régi konzervatív értékek ma más nemhogy a jobboldalhoz, de már a szélsőjobbhoz tartoznak. A konzervatív értékek kirekesztők? Hát akkor le a szólásszabadsággal, még mondani se mondhassák. Mi ez ha nem kirekesztés?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. magerg Supra...
2017.03.21. 09:53
A természetellenességre, vallásra hivatkozás tipikus érvelési hibák.
Irrelevánsak, ráadásul maga az állítás sem igaz (természetben is előfordul, van olyan vallás, ami nem ítéli el).
Ha már támadni akarod a témát, itt egy kis segítség:
Mi a répáért kell egy karakter fő jellemzőjét a szexuális irányultságában definiálni?
Ha történet szempontjából ez nem fontos, akkor csak erőltetett dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 7ep3s
2017.03.21. 21:35
szoval akkor rerolloljak taricot eredeti allapotaba?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!