iPon Hírek

Black Ops 2 multiplayer részletek

Dátum | 2012. 08. 14.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Rengeteg mindent megmutattak már az idei Gamescomon Kölnben, így inkább gyorsan bele is vágunk az infóátadásba a sok körítés helyett.

A Call of Duty: Black Ops 2 multiplayer része tisztán 2025-ben játszódik majd, nem vesznek át semmilyen elemet a single rész 1980-as kampányából. A jövőbeli sandbox rengeteg kreatív teret hagy a fejlesztőknek, aminek köszönhetően több mint 100 kitet dobtak össze, néhány szuperfejlett Score Streak jutalmat és egy csomó kütyüt. Hogy néhányat említsünk, lesznek Guardian tornyok, amik hőhullámokat bocsátanak ki, megfőzve az útjukba kerülő szerencsétleneket. Rendelkezésetekre állnak majd Dragonfire quadrotorok, AI kilövőtornyok és Black Hat PDA-k, amivel feltörhetitek az ellenség tech cuccait és ellenük fordíthatjátok őket. Ez persze nem minden, de inkább nézzük meg, mi is az előbb említett Score Streak rendszer.

Az eddigi COD játékokból ismert killstreakek leváltásra kerülnek és a nagy jutalmak ezentúl a magas score streakekért járnak. Olyan dolgokkal halmozhattok mostantól bónuszokat, mint objektívák teljesítése, zászlók megszerzése, társak megvédése tornyokkal és hőpajzsokkal, no meg persze az elmaradhatatlan ölés. Az asszisztálásokból is jelentősen több pontot kaptok a Black Ops 2-ben.

A Score streakek olyan új lehetőségeket nyitnak meg, mint az RX-XD, UAV, VTOL hadihajó, Lodestar vagy X9-es egység hívása. A fentebb említett Guardian is egy score streak jutalom opció, nagyon jól tud jönni olyan játékmódokban, ahol van valami teljesítendő objektíva.

Egy másik példa az AGR, egy kis tank egység, amit egy füstgránát dobásával hívhattok. Gyorsan kitör a kis dobozából, amiben ledobták, amit követően dönthetünk úgy, hogy magunk irányítjuk az X hosszú lenyomásával, vagy hagyjuk, hogy magától irtson. A Hellstorm rakéta a földről irányítható és kazettás bomba szerűen szétszóródik még a levegőben a katonák fölött, akikre kilőttük. Az Escort Drone rengeteg információval lát el minket a teljesítményünkről (pontok, score streakek stb.).

Ha már túl soknak tűnik a tech kütyü, ne aggódjatok, könnyen lehet orvosolni a túltengésüket egy EMP gránáttal.

A fejlődésrendszer is változik, egy kicsit karcsúsítják az új részre. Mostantól 55 standard szintet léphettek meg, és arra jön még 10 presztízs. Minden egyes szintlépésnél kaptok egy 'unlock' tokent, ezek több mint 100 tárgy kinyitásának lehetőségét hordozzák magukban. Természetesen rengeteg mindenen lesz szintkorlát, így adott szinten könnyebb lesz majd a döntés, hogy kiválasszátok azokat a dolgokat, amik a legjobban illeszkednek a játékstílusotokhoz.

A kinyitható dolgok közt lesznek joli kártyák is (Wildcards). Ezekkel a módosítókkal kicsit megerőszakolhatjátok a szabályokat itt-ott. Lehetséges egy harmadik fegyvermodot felrakni, vagy választani egy második perket a három perk tier egyikéről. Lehetséges lesz akár a tüzelőmódját is megváltoztatni egy fegyvernek, ami általl full automatát varázsolhattok egy azelőtt egyet lövő fegyverből. Rengeteg lehetőség van az új perk rendszerben.

Teljesen megváltozott a 'csináljatok kasztot' rendszer is. Mindent megváltoztathattok, ha úgy tartja kedvetek. Akár még a fő fegyvereteket is beáldozhatjátok még egy perk kedvéért. Ettől persze még nem alkothattok túltápolt karaktereket, mert a tízpontjaitok úgy eltűnnek, mikor osztogatjátok őket, mint ha nem is lettek volna.

Egy végigjátszás alatt biztosan nem nyittok ki mindent, szintlépésenként 1 token jár, és 7 új kit adódik a választékhoz. Csak úgy szerezhettek meg mindent, ha a Presztízs szinteket is megmásszátok.

Az eddig felfedett fegyverek, perkek és kiegészítők listáját a VG24/7 cikkének alján megtaláljátok.

 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Heroes27
2012.08.14. 19:15
annyira hihetetlen, nemrégen a nagy MW3 volt minden hírnél meg óóó mekkora ószöm, most meg levan szarva és a Bo2. Ekkora gyártósort még isten nem b*szott. Egy ilyen terméket nem vennék az biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. R3LaX123
2012.08.14. 22:00
Megint lóf*szt nem javítanak a grafikán,hangon,fizikán...Kb ugyan az mint az mw2.
Az a baj,hogy a sok 10-14 éves így is simán megveszi(mármint a szüleik),mert "óóó de zsír tudok 8 féle kilstreaket nyomni 3 kill után,gyááááááááá".
Semmit nem változtatnak,csak betesznek 5 új killstreaket,5 új fegyvert,3 pályát és kész.Nem is ez a baj,hanem hogy így is megveszik.Ha nem vennék mit a cukrot,akkor talán meg fejlesztenék is a játékot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. VagasiFeri
2012.08.14. 23:50
Mi bajod van a grafikával?
Nem mintha érdekelne egy cseppnyit is a COD, de nem értem miért szídják évről évre a grafikáját...jólvan abba azért durva belegondolni, hogy abból a rekord bevételbeől, ami mindig befolyik nekik nem újítanak semmit (pár új mapot+ fegyvert egy csapat fan is ki tudna hozni egy év alatt tök ingyen is), de ezen kívül nincs baj a játékkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. tomchee
2012.08.15. 02:36
Igazság szerint nekem A CoD-ról mindig a Fifa játékok jutnak eszembe. Évről évre kiadják ugyan azt a játékot új nylon-ba csomagolva
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tomchee
2012.08.15. 02:36
Igazság szerint nekem A CoD-ról mindig a Fifa játékok jutnak eszembe. Évről évre kiadják ugyan azt a játékot új nylon-ba csomagolva
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Shinjiii
2012.08.15. 07:52
Istenkém, mennyi cuccot beletömörítettek ebbe... Szerintem már feleslegesen bonyolult. A grafikájával meg semmi baj nincs szerintem sem, de azért 10 év után már válthatnának motort...

Inkább megyek cod:uo-zni, az az igazi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Konigstige...
2012.08.15. 12:29
Ez a sok high tech kütyü vette el a kedvemet a CoD-tól. A MW2 még határeset volt, csak az IWnet, meg a sok hacker kiverte a biztosítékot. A BO rosszul optimalizált volt, megjelenés után hetekig szinte játszhatatlan volt a multi mert lagolt minden szerver. Maga a játék jó volt, kifejezetten tetszett hogy azt vettem a fegyveremre amit akartam, nem kellett farmolni 1-1 kiegészítőért. Aztán jött a MW3 amit már nem is rendeltem meg, jutányos áron jutottam hozzá, mondjuk annyit is ért az egész. Attól még hogy betesznek pár "új" fegyvert meg x számú brand new kiegészítőt (ha ha ha), lecserélik a mapokat meg bánat tudja hány prestige szintet ugyan azt a sz*rt adják ki minden évben, csak más körettel. A killstreak-ek meg csak arra jók hogy a sok csicska vérpistike inkább kempeljen minthogy normálisan játszon. A perkrendszer gyalázat, egyik másik perk kb. haszontalan, mint pár kiegészítő. A grafikával nincs semmi baj, mivel így legalább gyengébb gépeken is játszható marad, viszont a motort mát rég ki kellett volna ba**ni az ablakon. Az IW engine alapja egy nyílt forráskódú motor, szóval boldog boldogtalan (aki ért a programozáshoz) tud hozzá hacket készíteni. Nem kéne tovább erőltetni ezeket a címeket, mert csak lejáratják az eredeti, minőségi elődöket (CoD, UO, CoD 2, CoD 4).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. czky78
2012.08.15. 20:18
Ez mekkora egy gané...
Cod2 óta a színvonal egyre gyengül és a végén talán meg is szűnik.
0:24-nél a betonon keresztül találja el az ellent. Szánalom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. marec1122
2012.09.12. 12:28
R3LaX123 mutatott ár a problémára. a fiatal korosztály megveszi mert ez az új cod. Ez négyzetezve értendő a külföldi fiatalságra. Semmilyen minőséget nem várnak el. A cod1,2,4 a sorozat sikerét és népszerűségét hozta. De most egy átlag esports játékos vagy megtanul cs go-zni a 10000 óra gyakorlattal bíró source-osok ellen vagy felhagy ezzel az elfoglaltságával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!