iPon Hírek

BlackBerry 10: Az első "milliós" rendelés

Dátum | 2013. 03. 14.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A BlackBerry 10 operációs rendszer lassan, de biztosan beváltani látszik a hozzá fűzött reményeket. A gyártó sajtóközleményben számolt be arról, hogy a vállalat, a története során először, egymillió eszközről szóló megrendelést fogadott, egy egyelőre meg nem nevezett partnerüktől. Persze a részleteket nem osztották meg, hiszen ezek mégiscsak titkos információknak számítanak a gyártók berkeiben, de a komoly mérföldkőről azért röviden beszámoltak: Ha valaki egymillió készülékre ad le rendelést, az óriási bizalmat szavaz a BlackBerry 10-nek – mondta el Rick Costanzo, a BlackBerry globális értékesítési részlegének ügyvezető alelnöke. Véleménye szerint a fogyasztók készen állnak egy új felhasználói élmény kipróbálására, és a BlackBerry 10 szállítja is ezt. Továbbá a siker receptje is megvan az erős partnertámogatással és a megbízható, új platformmal – tette hozzá Costanzo.

A BlackBerry 10 érkezésévek január 30-án szinte minden megváltozott a RIM-nél. Amellett hogy két okostelefont lepleztek le a BB10-zel, a vállalatot is átnevezték a platformmal megegyezően BlackBerryre. A BlackBerry Z10 és a Q10 párosából egyelőre csak a Z10 megvásárolható. A BlackBerry Q10 valamikor a tavasz folyamán kerül a boltok polcaira, de ez a jelentések alapján, még kevesek érdeklődését keltette fel. A hagyományos BB külsővel leginkább a márka elkötelezett híveinek kedveznek majd. A BlackBerrynek szüksége van az ilyen sikerekre, hiszen az elmúlt időszakban szinte napról napra éltek. A piaci részesedésük folyamatosan csökkent, és a BB10 jelentette az utolsó esélyüket. Nem is csoda, hogy többször szóba került a felvásárlás lehetősége is. Legutóbb a Lenovo vezérigazgatója beszélt arról egy interjúban, hogy nem vetik el a BlackBerry felvásárlásának gondolatát. Erre persze a közeljövőben biztos nem kerül sor, de a spekulációknak jó alapot adott Yang Yuanqing kijelentése.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Gyurkov
2013.03.14. 18:47
A cég ahol dolgozok kukázta a BB telefonokat a WP javára (!) és nem kis vállalatról van szó...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. vivanto
2013.03.14. 19:34
Nekem az is új, hogy magyarországon valamely nagyvállalat hivatalos készüléke a BB legyen, európában nincs akkora hírneve.

Eddig viszont nagyon tetszik nekem, és ha nem létezne WP (csak a régi CE), akkor biztos ilyenre ruháznék be. De a WP cloud integrációja a W8-al annyira erős, hogy nehéz lenne lemondani róla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. psylocke
2013.03.14. 20:37
Egyszerű: mivel látszik, hogy Amerikában és Ázsiában beválik, így egy, nevezzük 'nagyker'-nek felvásárolta, pontosabban, lefoglalta a gyártókapacitást, így csak tőle lehet majd megvenni a telefonokat! Ilyen tételben akkor kedvezményt kap, hogy nem éri meg egy kisebbnek őt kihagyni a láncolatból, maga a BB-től drágábban kaphatná meg, mondjuk egy 5000-es megrendelés esetén is, ráadásul a gyártókapacitás hónapokig nem fog új megrendelést teljesíteni... Okos döntés, jelenleg akinek van még egy kis tőkéje, ilyenbe kell beleforgatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. nemlehet
2013.03.15. 01:10
Én UK-ben voltam huzamosabb ideig és ott kvázi több BB-t láttam mint más telefont. Ott nagyon népszerű, majdnem mindenkinek van vagy volt BB telefonja. Mondjuk a W8-as WP nem használtam, de amit eddig láttam belőle azt a BB10 oda-vissza elkeni.
Úgyhogy érthető és ha kicsit is felkapják akkor nagyot durranthatnak vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. HUFEUR
2013.03.15. 01:18
nemlehet:

UK-ba "köztudottan" nagyon elterjedt a BB, de kb sehol máshol nem (még egy-két ázsiai országba hallottam, hogy szinte csak BB-t látni).
Viszont a WP8 elég jó rendszer, lehet BB10-nél nem jobb, de semmi baj vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. MaximumGam...
2013.03.16. 10:53
Nem lehet lenyomozni.... összes fejesnek BB-je van sms- ket nem lehet lekérdezni... stb... tuti biztonságos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MaximumGam...
2013.03.16. 10:54
Én UK-ben voltam huzamosabb ideig és ott kvázi több BB-t láttam mint más telefont.

Igen valószínű, mert tökéletes tolvaj telefon mindenféle bűncselekményt lebeszélhetsz rajta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. psylocke
2013.03.16. 12:35
Nem igaz. Egy ideje nem lehet olyan telefont tervezni és gyártani, amibe nem ugorhat be azonnal egy hatósági szerv. Ez ráadásul nem a telefon szoftverén múlik, ezt a speciális kiskaput hardveresen tervezik bele. Ha kell, teszem azt az fbi, a tudtod nélkül bármikor feljut a telefonodra. Persze ehhez engedély, meg az adott gyártó belépési protokollja kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!