iPon Hírek

BlackBerry tábla PC: jön az iPad rivális PlayBook

Dátum | 2010. 09. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA


Úgy tűnik, hogy hamarosan egy igen ütőképes iPad ellenfél jelenhet meg a piacon, legalábbis az első információk, amelyek a RIM által készített PlayBook tábla PC-ről szólnak, mindenképpen erre engednek következtetni. A BlacBerry készülékeiről ismert gyártó a PlayBook személyében egy igazán ütőképes konfigurációval rukkolt elő, amely kétmagos processzort, hét hüvelykes képátlójú érintőkijelzőt és QNX alapú operációs rendszertartalmaz, sőt, még  multi-tasking képességgel is rendelkezik, azaz egy időben több alkalmazást is tud futtatni.

A termék többérintéses technológiára támaszkodó felhasználói kezelőfelülettel érkezik és dizájn tekintetében sem tűnik rossznak. Az alábbi kis videó bemutatja, hogy nagyjából mire számíthatunk majd a készülékkel kapcsolatban.
 


A gyártó a jelenlegi tervek szerint majd csak valamikor a következő év elején dobja piacra a PlayBook-ot csak úgy, mint az összes többi vállalat, akik jelenleg is iPad rivális tábla konfigurációk készítésével vannak felfoglalva. A PlayBook 7 hüvelykes képátlójú érintőkijelzője 1024 x 600 pixeles natív felbontás mellett üzemel, mint egy átlag netbook 10 hüvelykes képátlójú netbook kijelzője. A gép mindössze 1 cm-es vastagsággal és 410 gramm körüli súllyal bír, azaz lényegesen könnyebb lesz, mint az iPad, amely majdnem 700 grammot nyom a mérlegen. A RIM újdonsága 1 GB-nyi memóriával, két darab HD felbontású beépített kamerával, 802.11n WiFi adapterrel, Bluetooth 2.1-es adapterrel, valamint micro HDMI és Micro USB csatlakozókkal rendelkezik. A készülék eleinte nem lesz elérhető 3G támogatással rendelkező változatban, de az idő előrehaladtával a RIM piacra dobja majd a 3G képes modellt is.

A PlayBook multimédiás képességek tekintetében is ütőképes lesz. A termék OpenGL és Flash támogatással érkezik és a H.264-es, WMV, valamint a DivX videó fájlok lejátszása sem okoz majd neki problémát. A cég egyébként szokásához híven főként az üzleti felhasználókat szeretné majd célba venni az újdonsággal.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. gezu1025
2010.09.28. 16:09
Azért egy kicsit ellentmodásos ez számomra: "A cég egyébként szokásához híven főként az üzleti felhasználókat szeretné majd célba venni az újdonsággal." erre a neve az, hogy PlayBook.


Akárhogy is gondolkozom ez számomra kicsit ellentmondásos.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. PoganyPtR
2010.09.28. 16:19
Kiváncsi vagyok mennyibe fog kerülni, mert a gyártás során 1 db előállítása biztos nem lesz több 30 ezer ft-nál De szerintem még sokat is mondtam erre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. prohlep
2010.09.28. 16:27

Ha fokent uzleti felhasznalokat szeretnek megcelozni, az viragnyelvrol a veres realitasok nyelvere leforditva azt jelenti, hogy olyanoknak szol, akik nem berbol es fizetesbol elokent sajat zsebbol veszik meg, hanem koltsegkent leirhato penzbol, azaz ahol nem faj annyira ...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Smith166
2010.09.28. 17:06
Így van. Ráadásul mi a szart csinál ezzel egy üzletember? Telefonnak/email kliensnek túl nagy! Arra pont jó egy Bold vagy rosszabb esetben storm.

Notebook helyett? Nem windows van rajta és mivel mindent windowsra írnak elsősorban, semmire nem megy egy ilyennel.

A BlackBerry palettáján szerintem nincs helye ilyen készüléknek. Akik persze divatból veszik majd, azoknak biztos jó lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. ThePoweR
2010.09.28. 17:14
PoganyPtR: ha odaadnák neked az alapanyagot otthon simán legyártanád a kijelzőt procit szoftvert meg össze is raknád nem? Nem az anyag árat kell megfizetni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. MassKilla
2010.09.28. 17:33
ööö milyen multitaskin, több alkalmazást futtat egyidőben?? a java-s
(normális értelemben vett oprendszer nélküli)telefonom is tud zenét lejátszani miközben játszok, annyi csak, hogy vagy egyiknek vagy másiknak van hangja... ebbe semmi új.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. PoganyPtR
2010.09.28. 17:50
ThePower: de nem is a munkadíjat, mert akik ezeket rakják össze nem kapnak valami eget rengető fizetést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. hakosh2
2010.09.28. 17:56
Smith166: böngésző van rajta, ami már pont elég is. Egy üzletember nézi vele a tőzsdét vagy mittudomén... Lényeg, hogy egy böngészővel már nagyon sokmindent meg lehet oldani és folyamatosan egyre több dolog kerül át a webre (elég ha csak a gugli alkalmazásokat nézzük). Szerintem kár azt találgatni, hogy mit csinál ezzel egy üzletember, mert azt csak ők tudják. Szerintem itt meg egyikünk sem az
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Smith166
2010.09.28. 18:17
A 9700-as BB-m is multitasking. MassKilla, nem az a multitasking hogy zenét játszik miközben mást is csinálhatsz. Nekem egyszerre megy rajta a Windows Messenger, a BlackBerry Messenger, és még a vállalati Lotus Sametime messenger is, mindenhova be vagyok jelentkezve és mindegyikkel lehet chatelni. Eközben fut a facebook kliens, Gmail Application, meg nem utolsó sorban természetesen jönnek-mennek a céges levelek is a blackberry enterprise szolgáltatással. Ja meg még telefonálni is lehet vele Egyszerűen annyira ki van találva hogy azt elmondani nem lehet szavakkal. A határidőnaplója olyan hogy lemegyek hídba tőle hogy miket produkál, kb. 3 hónapja van nálam de még mindig meg tud lepni olyan feature-öket mutat. Mindent szinkronizál a céges szerverrel, így a pc-n lévő kliensem, meg a szerveren lévő távoli asztalon lévő kliensem is mind-mind ugyanazt mutatja, naptárban, és levelezésben is.
Mindezt úgy hogy kb. 5 naponta kell feltölteni!!!

Jah igen, a munkahelyem vette nekem, és a munkahelyem áll minden szolgáltatást is, de ezek után ha saját zsebből kéne vennem, akkor is ilyet vennék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. csigabigaf
2010.09.28. 19:00
Matt kijelző? Nem? Akkor akár fel is köthetik magukat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. noss
2010.09.28. 20:56
a QNX jópofa! =)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. polarx
2010.09.28. 22:31
nekem bejön. remélem lesz valami hasonló teljesítményű androidos társa is. persze valami olcsó kivitelben, mint ahogy az hellyel közzel igaz a telefonokra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ThePoweR Pogan...
2010.09.28. 22:35
A mögötte rejlő tudást fejlesztést kell megfizetni. Nem mindig arányos persze de ez van. Valamiből kell a haszon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!