iPon Hírek

Blizz: fórumos Real ID terv kukázva

Dátum | 2010. 07. 12.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A múlt heti rémes fogadtatás után a Blizzard engedett a játékosoknak és elállt a tervétől, melynek értelmében minden fórumozónak fel kellett volna adnia az anonimitását és igazi nevével írhatott volna csak a hivatalos Blizz fórumra. Győzött tehát a többség akarata.

"Beszélni szeretnék egy kicsit veletek arról a törekvésünkről, hogy jobb hellyé tegyük fórumainkat a játékaink megbeszéléséhez." - kezdte a társalapító Mark Morhaime az egyik hozzászólásában. "Folyamatosan figyeltük a visszajelzéseiteket és magunk között megbeszéltük a félelmeiteket és érveiteket, amiket felhoztatok a valós nevetek használatával kapcsolatosan. A megbeszélés eredményeképp úgy határoztunk, hogy egyelőre nem tesszük kötelezővé a REAL ID használatát a Blizzard fórumokon."

A múlt heti botránnyal kapcsolatos részleteket korábbi hírünkben olvashatjátok. A döntésben valószínűleg az is közrejátszott, hogy az egyik Blizzardos alkalmazottat elég csúnyán szétszedték. A 'Bashiok' néven futó Micah Whipple, hogy megmutassa, nincs miért tartani valós nevünk használatától, elkezdett a saját nevén írni. Nem kellett hozzá 5 perc és felrakták a fórumra a címét, telefonszámát, a családtagjai nevét, a kedvenc filmjeit és kajáit, illetve belinkelték a Facebook profilját. Vele demonstrálták, hogy milyen durva betörést eredményezne a REAL ID használat a fórumozók privát szférájába.

"Fontos megjegyezni, hogy még mindig elkötelezettek vagyunk arra, hogy javítsuk a fórumot" - folytatta Morhaime. "Az erőfeszítéseinket csak az vezérli, hogy módot találjunk arra, hogy barátságosabb fogadtatásban részesüljön mindenki és több konstruktív hozzászólás és beszélgetés szülessen a játékainkkal kapcsolatosan. Tovább visszük azt a kezdeményezést, amellyel pontozni lehet majd az egyes hozzászólásokat (magasabb pontszámú posztok feltűnőbbek lesznek) és javítunk a keresőn is."

"Ha az újítások életbe lépnek a StarCraft II elindításával, a valós nevetek helyett a StarCraft II Battle.net karakternevetekkel és karakterkódotokkal írhattok a fórumon. A World of Warcraft fórumok a Cataclysm megjelenésének környékén fognak megújulni, azokhoz sem kell majd a valódi neveteket használnotok."

A REAL ID ettől még nem fog eltűnni a süllyesztőben, a Blizz így is be akarja csempészni játékaiba, szépen lassan továbbfejlesztik a rendszert, így egész biztos, hogy hallunk még róla. Az opcionálisan használható REAL ID remek kommunikációs lehetőségeket rejt játékok és egy játékon belüli realmek közti kapcsolattartásra. Folyamatos összeköttetésben lehetünk barátainkkal és családtagjainkkal. Meglesz a lehetőség itt is, hogy anonímok maradjunk, a döntés a miénk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. tomchee
2010.07.12. 14:07
Várható volt... a playerek közel három negyede rázta az öklét e miatt másik negyed e meg csak húzta a szájját csöndesen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Silverstin...
2010.07.12. 21:00
Tudnám minek erőltetik ezt, vannak külsős programok amik évek óta tudják ugyanezt, ráadásul több ezer más játékkal kötnek össze. Példának okáért Xfire. Real ID egy baromság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gatee
2010.07.13. 21:30
@2
Az Xfire 1 remek szerverkereső de ezen kívűl semmi, nem szoktam olyan játékoknál használni amihez inagem kell szervert keresni vagy single verzió. A Real ID-t max azért nem értékeled mert nem wowozol, ennek fényében pedig kár leszólni valamit amiről fogalmad sincs, hogy milyen jó dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!