iPon Hírek

BlizzCon összefoglaló – StarCraft 2

Dátum | 2010. 10. 25.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

Kezdjük a szerkezeti változtatásokkal. A StarCraft II multiplayere két új ligát kap az eddigiek fölé. A Master League a Diamond fölött lesz, utóbbiból fogják összekapkodni a legjobb játékosokat, szóval a krémek krémje kerülhet csak majd be. Ha ez valakinek még kevés lenne, akkor ott lesz a Grand Master League is, ahová csak régiónként 200 játékos kerülhet be, ha már megjárták a Master League-et. Ők külön listán vesznek majd részt és bárki bármikor megnézheti majd őket. A két új liga a következő szezon nyitásakor fog bemutatkozni, amikor törlik mindenkinek az eddigi eredményeit, és lehet tiszta lappal indulni. Archiválva persze megmarad minden, de ha jó helyezést akarunk, akkor újra taposni kell. Némi dizájnbéli változás is érkezik majd, a ligák ikonjai gizdábbak lesznek, és kifejezik majd azt is, hogy az adott ligán belül épp hol állunk.

Persze ez még kevés lenne fejlesztésnek, úgyhogy örömmel jelentette be a Blizzard, hogy elkészültek a chat szobákkal is, így nemsokára lehet majd úgy csevegni, mint a StarCraft 1-ben. További extra, hogy a cég közösségi emberei nézik majd a nagyok csatáit, és a legjobb, kézzel válogatott replay-ek mindenki számára elérhetőek lesznek.

Ami az új ligáknál jóval érdekesebb lehet viszont, az az, hogy a Blizzard fejleszt négy saját mod-ot is a játékhoz. Ezek név szerint a Blizzard DOTA, a StarJeweled, a Left 2 Die és az Aiur Chef. Az első, és egyben legnagyobb projekthez gondolom nem kell semmit sem hozzáfűznünk, a DOTA-t szinte mindenki ismeri. Egy hős karaktert irányítva kell a seregeink sorsát a legjobb irányba terelni. A BlizzCon-os demóban Raynor, Kerrigan és Zeratul harcolt például Sylvanas-szal, a hősöket tehát a különböző Blizzes játékokból veszik majd, de ebben nincs is semmi meglepő. A BlizzCon-on viszont megragadták az alkalmat a srácok és egy kicsit csóválták is a fejüket (jogosan) arra, hogy a Valve ki akarja sajátítani a DOTA nevet, és remélhetőleg nem lesz ebből semmi.

Blizzard DOTA
A következő mod, a StarJeweled nem más mint a PopCap híres Bejeweledje megbolondítva egy kis fordított Tower Defense-szel. Jobb oldalt ha megcsinálunk egy-egy sort, akkor kiküldünk néhány egységet, hogy megtámadják az ellenfelet. Az Aiur Chef a felfedezésről, gyűjtögetésről és a főzésről szól. A protoss séfünk egy húsbárddal a kezében és egy fazékkal a fején mászkál a térképen recepteket és alapanyagot keresve. A Left 2 Dead a Valve játéka előtt tiszteleg és a StarCraft 2 kampány Outbreak küldetésére hajaz nagyon. Éjjel jönnek a zombik, nappal mi irthatjuk a lakhelyeiket.

StarJeweled
A DOTA megjelenése még arrébb van, de a többit elvileg megkapjuk pár hónapon belül. A StarCraft 2 következő fejezete pedig, a Heart of the Swarm (a zerg kampány) mostmár szinte biztos, hogy nem fut be 2012 előtt…

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Ragnarr
2010.10.25. 21:57
blizzardnak semmi koze a DOTA nevhez , ezt a modot egy IceFrog nevu modder hozta letre ,aki mar egy ideje a Valvenek dolgozik .

ps. en meg a 2012-es datumon csovalom a fejemet , tenyleg ennyi ideig tart kifejleszteni egy expanziot ???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Ranger
2010.10.25. 22:03
Igen, mert a starcraftot most a háttérbe rakták, és dio3-ra koncentrálnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szaby59
2010.10.25. 23:32
Nem, csak mire eltelik a 2 év az is teljes árú játékként adható...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sleepingdr...
2010.10.26. 12:24
Szakadjunk már le az örökös SC2 flame-témákról, névszerint: Kieg teljes játék áron adása, mi tart ezen 2-x évig dolog, kinek mi éri meg single vs multi. Már olyan unalmas, több ezer post van és nem csak itt az iponon erről. Majd amikor kijön a HotS és kiderül mennyi FT, akkor majd mind összegyűlünk újra vitázni ezen, de amíg nem jelent meg, senki sem tudhatja, mennyibe fog fájni, nem? Minek itt előre kavarni a sz... lekvárt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nightmare1...
2010.10.26. 20:20
Igen, Blizzardnak semmi köze a DOtA névhez, de a Valvenak se, hiszen mint ahogy írtad, IceFrog-é (már ha levédette), aki ugyan a Valve-val közösen dolgozik, de ettől még a Valve-t se illeti meg a név. Amúgy meg úgy is azé, aki előbb levédeti, ennyi... (Bár egy rövidítést levédetni azért nagyon nagy szemétség lenne).
Akinek meg nem tetszik, hogy 2012-ben jön, annak azt tudom mondani, nem muszáj megvenni! Nagy része annak, aki morgolódik, szerintem meg se vette, csak letöltötte. Ugyanezt figyeltem meg MOH esetében is, aki letöltötte, tolta, hogy milyen fos, mert csak a single-t látta, de egyben a kettő nagyon is jó!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!