iPon Hírek

Blokkolná az Explorer-t és a Safari-t a PayPal

Dátum | 2008. 04. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Nyilvánosságra hozta ama tervét a PayPal, hogy a "veszélyesnek ítélt" böngészőket kitiltanák a weboldalukról; erről előzőleg természetesen tájékoztatják majd az érintett felhasználókat (vagyis, akik ilyen böngészőket használnak), hogy legyen idejük felkészülni. Ha azonban szükségessé válik, úgy a veszélyes böngészők blokkolásától sem riadnak vissza.

A cég állítása szerint fogyasztóik egy igen jelentős hányada nagyon régi, nem ritkán több, mint 10 évvel ezelőtti böngészőket használ (így például Internet Explorer 3-at, 4-et) - ezeket pedig azért tekintik potenciális rizikóforrásnak, mivel ezekben még nincsenek meg azok a modern szűrők, amelyek védik, vagy legalábbis figyelmeztetik a felhasználót az adathalászat veszélyére, ha valamilyen oknál fogva egy ilyen csapda-oldalra tévednének.

A PayPal támogatja az Extended Validation SSL tanúsítványokat, így mindazon böngészők esetében, amelyek erre szintén alkalmasak, a net-címsor zöld vagy sárga kiemeléssel jelenik meg, ezzel is biztosítva a felhasználót arról, hogy legitim és védett oldalon tartózkodik. Ezeket a tanúsítványokat az Internet Explorer legújabb verziói már támogatják, a Firefox 2 is rendelkezik az ehhez szükséges kiegészítőkkel, viszont például az Apple Safari-ja nem.

Röviden és velősen a következőképp foglalta össze állásponját a PayPal: "Nézetünk szerint, ha engednénk, hogy a felhasználóink veszélyes böngészőkkel használják a PayPal oldalát, az ugyanolyan lenne, mint ha egy autógyártó cég olyan autókat kínálna eladásra, amelyekből kihagyták a biztonsági öveket".
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások