iPon Hírek

BLU LIFE - okostelefonok dupla SIM-es igényekhez

Dátum | 2013. 03. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A LIFE termékcsalád minden tagja világosan elhatárolódik a többitől, amit a kijelző mellett az anyaghasználattal értek el. Ez a húzás nem annyira megszokott, bár az tény, hogy eléggé kézenfekvő megoldás. A mobilok között a külső jegyek ellenére nagyon sok a közös nevező, teljesítmény tekintetében szinte ugyanazt fogjuk kapni minden csomagolásban. A dupla SIM befogadására képes masinák motorházának a belseje a következő: a sebességért felelős lapka a MediaTek MT6589 lesz, mely egy Cortex-A7 kvartettel és egy PowerVR SGX544 grafikus egységgel van felvértezve. A SoC mellé 1 GB-nyi rendszermemória kapcsolódik majd. A kapcsolati képességeik átlagosak a gépeknek, a Wi-Fi, Bluetooth, GPS trió mellett semmilyen extrára nem érdemes számítani, és a mobil hálózati modem is megáll a 3G-nél. Érdekesség, hogy a hármas minden tagján a legújabb, 4.2-es Android teljesít már szolgálatot, vagyis kitettek magukért a BLU mérnökei.

A csúcsot házon belül a LIFE View jelenti majd. Ez kapta a legnagyobb kijelzőt, a maga 5,7 coljával Galaxy Note-okat megszégyenítő méretet öltött. A panel 1280 x 720 képpontos felbontású, így az IPS technológiás megjelenítő 257 PPI-s pixelsűrűséggel garantálja a megfelelően éles képet. A méretéből fakadóan kicsit identitászavaros mobiltelefon 5 és 12 megapixeles kamerákkal kerül a boltok polcaira, vagyis ilyen téren biztos nem hozhatja zavarba egyetlen konkurense sem. A nagyfelbontású képeinket a 16 GB-os kapacitású, microSD-vel bővíthető tárhelyre menthetjük. A fém kerettel és hátlappal szerelt View egy 2600 mAh-s telepből nyeri az energiát, remélhetőleg minél tovább.

A LIFE One már valamivel moderáltabb méretet öltött. Ezt egy 5 hüvelykes megjelenítővel látták el, ami a többi paraméterében változatlan, vagyis IPS technológiával és 720p-s felbontással jön. A tárhelyünk is változatlanul 16 GB maradt, de itt a bővíthetőségről már nem esett szó. A masina érdekessége, hogy a kamerákat figyelembe véve még jobban állunk, itt ugyanis az 5 MPixeles mellé egy 13-as csatlakozott BSI szenzorral. A 2000 mAh-s akkumulátort már műanyag hátlap mögé rejtették, de a keret még alumíniumból készült.

Fémet viszont az utolsó játékosunkon már nem érdemes keresni, a LIFE Play mindössze 7,9 milliméteres háza teljesen műanyagból áll. A 4,7 colos kijelző paraméterei továbbra is állandóak, így az IPS panel itt már 312 PPI-s pixelsűrűséget tud felmutatni. Továbbra is két kameránk van, de ezek már "csak" 8 és 2 megapixeles felbontással dolgoznak; a hátlapi modul munkáját egy LED villanó is segíteni fogja. A készülék tárhelye 4 GB-ra zsugorodott, ám egy microSD használatával ezen gyorsan segíthetünk. A Play-t egy 1800 mAh-s telep hivatott táplálni, ami már nem túl sok, de nem is egy energiaéhes SoC ténykedik benne, így remélhetőleg nem lesz vele gond. A BLU LIFE széria legdrágább tagjai, a View és a One hasonló, 300 dollár körüli áron lesznek elérhetőek kártyafüggetlenül. A Play valamivel olcsóbbnak ígérkezik, erre 230 dolláros árcédula kerülhet. A trió áprilistól lesz megvásárolható, először az Egyesült Államokban debütál majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. myckie2
2013.03.27. 16:48
Én csak ennyit fűznél hozzá, ha már ekkora hype övezi a telefont... [LINK] Szerintem ezek után nincs miről beszélni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. nightmare1...
2013.03.27. 17:17
A Life Play mérete azért már egész normális, nagyfelbontású IPS kijelző, energiahatékony SoC, de mégis elég erős. Valamivel jobbnak ígérkezik azért annál, amit linkeltél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Gyurkov
2013.03.27. 17:55
Gyerekek mennyit kaptatok a Blu-tól ezért a cikkért?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. myckie2
2013.03.27. 18:35
nightmare13 az biztos, de itt nem azon van a hangsúly.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!