iPon Hírek

Blu Life Pro - ez minden, ami kellhet?

Dátum | 2013. 11. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Blu eddigi okostelefonjai általában a padlón voltak az árazás tekintetében, viszont ennek megfelelően rengeteg kompromisszumot is tartogattak azoknak, akik beruháztak rájuk. Nos, a Life Pro esetében egyelőre nagyon úgy fest, hogy semmi ilyesmiről nincs szó. Ahogy a neve is mutatja, profin ki fogja szolgálni a tulajdonosát.

A Blu legújabb mobilkészülékét kézbe véve azonnal elkaphat minket az az érzés, hogy ezúttal valami mással van dolgunk. A burkolat gazdagon alkalmaz fémet, és az egész elképesztően vékonyra sikeredett (mindössze 6,9 milliméter), így a legszűkösebb nadrágzsebből is csak a relatíve nagy felülete miatt dudorodhat ki. Az előlapot egy 5 colos panel tölti ki, amely éppen ideális, 1280 x 720 képpontos felbontással és IPS technológiával operál, így a minőségébe csak a pixelvadászok tudnak belekötni, de azért nekik is oda kell figyelniük. Az Android irányításához szükséges három fő gomb ezúttal nem virtuális, a képernyő alatt találhatóak.

A megjelenítő fölé került a videócsevegések bonyolításáért felelős kamera, mely kiemelkedő, 5 megapixeles fotók készítésére és 1080p-s felvételek közvetítésére nyújt lehetőséget. Ez is, és a főkamera is BSI (hátsó megvilágítású) képérzékelővel lett ellátva, így a gyengébb fényviszonyok mellett sem fog csalódást okozni. A hátlapi modul viszont már 12 MPixellel dolgozik a Full HD videózás mellett, így a részletességgel semmilyen téren nincs gond. A LED villanóval és a HDR fényképezési móddal pedig minden fényviszonyhoz megfelelően tudunk alkalmazkodni, hogy a végeredmény a lehető legjobb legyen.

No de ennyit a kívülről megfigyelhető dolgokról, most tekintsünk be a burkolat alá. A Life Pro meghajtásáról egy MediaTek lapka fog gondoskodni, méghozzá az MT6589 felturbózott variánsa Itt már az ARM Cortex-A7 processzormagok négyese 1,5 GHz-es órajelen üzemel, és a PowerVR SGX544 grafikus egység is a megszokottnál valamivel izmosabbnak ígérkezik (286 helyett, 357 MHz-en jár). Az operációs rendszer kiválasztásakor az Android 4.2 került előtérbe, ami minden bizonnyal többnyire döccenésektől mentesen fog szolgálatot teljesíteni az új Blu mobilon. Ehhez a megfelelően erős és mégis energiahatékony SoC mellett az 1 GB-nyi rendszermemória is hozzájárul majd. A gépezet tárhelye 16 GB-os, amivel azért már az átlagos felhasználók elvannak, de a bővítése is megoldható egy microSD kártya behelyezésével.

A kapcsolati lehetőségek között a lényeg a 42 Mbps-os letöltési sebességgel kecsegtető 3G HSDPA+ modem, de emellett fontos, hogy került a gépbe 802.11 b/g/n előírásoknak megfelelő Wi-Fi, GPS vevő, Bluetooth 4.0 modul és még egy FM rádió is megfűszerezi a repertoárját. A 147 x 72,1 x 6,9 milliméteres telefon eléggé súlyos példány a 158 grammját tekintve. Az üzemidejéről nem beszéltek a bemutatása során, az viszont kiderült, hogy egy 2500 mAh-s kapacitású akkumulátor dolgozik benne. A specifikációja tükrében az átlagosnál egy hajszálnyival talán jobb produktumra lehet tőle számítani, de az egész napos nyomkodást követően valószínűleg "kívánja" majd az esti töltést.
A Blu reklámvideója némi fricska az Apple-nek.
A Blu Life Pro nem tudni mikor kerül a boltok polcaira, és az sem ismert, hogy hol fogja indítani a karrierjét. Az ajánlott fogyasztói ára 299 dollár lesz; ezért az összegért egy minden tekintetben korrekt gépet kapunk, ám ennél se nem több, se nem kevesebb a Life Pro.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. nemlehet
2013.11.29. 13:33
Ez elég lehúzós árazás, mert pontosan ugyan ilyen specifikáicóval lehet venni hasonlóan B brandes telefont kínából csak éppen 120 dolcsival olcsóbban.... Pl Jiayu G3S csak hogy egyet mondjak ami még minőségi is ebben a kategóriában.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. HUFEUR nemle...
2013.11.29. 15:07
Vagy hasonlo aron Xiaomi Mi3, es akkor a Xiaomi mar inkabb A kategorias marka. Nexus 5-ot meg mar meg sem merem emliteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. freyr
2013.11.30. 21:54
Azért elég nagy túlzás, hogy nem kell kompromisszumokat kötni ezzel és profin ki tudja szolgálni a tulajdonosát. Olcsó telefon, még olcsóbb hardver. Már ha lehet egy $300-os árcédulás terméket olcsónak nevezni a BLU célpiacain. A kamera minőségéről semmi információ, a kijelző fényerejéről sem, ráadásul ez a SoC is csak egy occó kínai, a 4 mag itt csak marketingnek jó. És ha ez még nem lenne elég, kevés a RAM és elavult az Android, ennél a márkánál pedig szintén nem nagyon lehet reménykedni frissítésben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. meridaboy
2013.12.01. 15:27
Lassan azon sem lepődnék meg, ha a Moullinex is elkezdene telefonokat kiadni.
Már boldog-boldogtalan "okostelefont" gyárt-gyárttat, de a fő problémát és az igényt annak leküzdéséra egyikük sem tudja "letenni az asztalra"
Igen, az üzemidő vagyis az energiaforrás és a fogyasztó kapcsolata s az órákban mért üzemidő, amit annó hetekben adtak meg!
Hát akkora nagy probléma lenne, ha 1-2 mm-el vastagabb lenne egy készülék de cserébe átleg felhasználás mellett több napop esetleg hetet üzemelne egyetlen feltöltéssel???
Véleményem szerint minden magyarázkodás e témában csak duma!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. HUFEUR
2013.12.01. 21:29
"órákban mért üzemidő, amit annó hetekben adtak meg"

Azért elég nagy butaság a mai okostelefonokat a régi butafónokhoz hasonlítani, és azoknak az üzemidejéhez.

Az 1-2 mm-rel vastagabb telefonba meg kicsit nagyobb aksit lehetne beleszorítani, ez igaz, de az a kicsit nagyobb aksival nem fogod sehogy sem több napig kihúzni, csak mondjuk lehet 5 óra screen-on-time helyett összejönne a 6-7 óra is.

"Véleményem szerint minden magyarázkodás e témában csak duma!"

Ez meg nagyon rossz, vallási fanatikusoknak való hozzáállás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Crytek01
2013.12.02. 00:00
Tepsi fon.

A hamarosan érkező motorola g nél keresve se találni most best buyabb telefont!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.12.02. 13:51
Teljesen reális a régi butafonok üzemidejének a mai okostelefonokéhoz hasonlítása, ugyanis logikusan gondolkodva elvárható lenne, hogy hasonló ütemű fejlődés menjen végbe az akkutechnológiákat illetően, mint a telefon hardvereit illetően. Ennek ellenére messze fejlettebb hardverhez pakolnak alig módosított akkumulátorokat és bár havonta olvasni legalább egy hírt új áttörésekről az elmúlt 10 évben, legyen szó fejlesztett akkutechnológiáról, üzemanyagcellákról vagy kondenzátorokról, azonban egyáltalán semmi jele annak, hogy bármi történne. Mára a nem összeesküvés-elméletek hívői is elhiszik, hogy szándékosan tartják vissza a használatban lévő akkumulátorok továbbfejlesztését vagy leváltását lényegesen fejlettebbekre, mert aláásná az olajpiacot az elektromos autók elérhetővé tételével.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim freyr
2013.12.02. 14:04
Én azt nem értem hogy miért nem raknak az autó tetejére szélturbinát?

Ellenszélben generálná az áramot úgy hogy csak na!

Viccet félretéve, tényleg jó lenne ha nem 4 óra alatt merülne egy telefon wifivel max fényerőn aktív használat közben ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!