iPon Hírek

Blu-rayt támogat a Microsoft

Dátum | 2008. 08. 17.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Feature Pack for Storage tesztverziójából ugyanis már kiderül, hogy az XP, a Vista, a Server 2003 és a Server 2008-as Windowsoknak egyaránt lehetőségük nyílik a hamarosan a Blu-ray korongok közvetlenül a rendszer által vezérelt írására, szükségtelenné téve így külső alkalmazások használatát erre a célra.

Ezzel együtt lehetővé válik majd a korongok lezárása is, hogy csak megfelelő tanúsítvány vagy jelszó birtokában lehessen hozzáférni a tartalmukhoz, így az adataikat féltő felhasználók ismét fellélegezhetnek - főleg, hogy többféle új Smart Card-támogatás is lesz a csomagban, így e szabvány alkalmazóinak is könnyebbé válik a dolguk.

A fejlesztés egyelőre a béta fázisban tart, végső céldátumot még nem jelöltek ki, de több, mint valószínű, hogy túl sokat nem kell már várni rá - így, ha megérkezik, a biztonságosság fokozása mellett a Blu-ray elterjedését is tovább gyorsíthatja, a kezelésük egyszerűsítésével. A Linux, a Mac OS X, és más operációs rendszerek továbbra sem rendelkeznek "saját" Blu-ray támogatással, ezt csak külső alkalmazásokkal tudják megoldani.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Gonosz91
2008.08.17. 12:40
vissza a hírhez

Sztem azért a windows beépített CD íróját eddig nem sokan használták..
Már aki látott és használt Nero -t..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. leviske
2008.08.17. 13:11
Nem baj... az Apple ugyis ráfogja majd a MS-ra, hogy ellopták az ötletüket, mert Ők már megálmodták a Mac OSX-be épített blu-ray írót... :rolleyes:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. icetee92
2008.08.17. 14:04
Én használtam már Vistába, elis baszott egy DVD-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2008.08.18. 15:09
A Nero is ugyanezen az elven működik,azért telik el idő a amikor fájlokat adsz hozzá az írási listához.

Látom itt sokan szidják a Windows beépített íróját,de szerintem ki sem próbáltátok,akkor hogy mondasz róla véleményt? Én személy szerint 30-40 CD írtam ki vele anno 2005-ben,és teljesen jó volt, könnyen használható,csak 1 hátránya volt hogy az eredeti Microsoft játékokat nem engedte kiírni,legalábbis 2 fájlt nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!