iPon Hírek

BlueStacks + AMD: komplett androidos élmény Windows alatt

Dátum | 2014. 01. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A BlueStacks és az AMD szakemberei között régóta tart az együttműködés annak érdekében, hogy a felhasználók kedvenc androidos alkalmazásaikat ne csak mobileszközeiken, hanem noteszgépükön, asztali számítógépükön vagy konvertibilis táblájukon is használhassák, méghozzá kényelmesen, Windows operációs rendszer futtatása mellett. A felek együttműködése most egy új mérföldkőhöz érkezett: a negyedik generációs AMD APU egységekre optimalizált virtuális androidos szoftverkörnyezet jóvoltából a Windows operációs rendszert futtató x86-os számítógépeken teljes értékű androidos élmény biztosítható, beleértve az androidos felhasználói kezelőfelület elérhetőségét, illetve a produktivitást és a kikapcsolódást segítő androidos alkalmazások futtatását is.

Az App Player több százezer Android alkalmazást támogat, és arra is lehetőséget ad, hogy az adott alkalmazás PC-n és mobil eszközön futó példányát hatékonyan szinkronizáljuk. A zökkenőmentes együttműködést segíti a közvetlen fájlmegosztás lehetősége is – az androidos alkalmazások hozzáférhetnek azokhoz a fájlokhoz, amelyek a windowsos fájlrendszerben találhatóak. A mobileszközön és a PC-n futó androidos alkalmazások szinkronizálásában a FoneLink segít, ami egy felhőalapú szolgáltatás: segítségével a Windows alapú PC az Androidot futtató eszköz bővítménye, kiegészítője lehet – és ugyanez igaz fordítva is.
A BlueStacks rendszerének nagy előnye az úgynevezett "dual-OS" típusú megoldásokhoz képest, hogy a két különböző operációs rendszer alkalmazásainak eléréséhez nem kell egyik operációs rendszerből kilépnünk, hogy egy újabb boot folyamat után a másikban találjuk magunkat: a BlueStacks segítségével az Android mobil operációs rendszer Windows alatt fut, mint egy virtuális gép, így mindkét rendszer alkalmazásai elérhetőek – egy időben. A BlueStacks szoftverének legújabb kiadása emellett hardveres virtualizációs támogatással is rendelkezik, így egy számítógépen egyszerre akár több operációs rendszer és alkalmazás is futhat, természetesen egy időben. A BlueStacks új szoftverével kapcsolatban a CES 2014 alkalmával remélhetőleg további információk is napvilágot látnak majd. A BlueStacks App Player innen tölthető le Windows-ra és Mac OS X-re.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. pdx06
2014.01.07. 15:57
Ismerem a cuccot, egész kellemes androiddá változtatja a windowst. Persze egykét alkalmazással meggyűlik a baja pl. Draw Something néha megáll - de a többség szépen fut.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. kunrichard
2014.01.07. 16:52
Csinálhatnának belőle PC-n önállóan futtatható rendszert is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. tomazolika
2014.01.07. 17:36
Nem flame-nek szánom , de mit szerettek annyira abban az androidba ? Sok rá a szemét , és problémák is akadnak vele bőven , vagy csak én tapasztaltam ilyesmit ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. pdx06
2014.01.07. 19:33
Mert ha nincs lóvénk drága telóra akkor toljuk az android játékokat pc-n
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. enisherpa
2014.01.07. 20:42
Mivel linuxra még nem adták ki, kénytelen leszek virtualboxban futtatott win7, vagy wine alá telepíteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kunrichard
2014.01.07. 22:59
tomazolika:
Szerintem igen.
Az meg hogy sok rá a szemét a kutyát nem érdekli max ha tényleg szemét egy app akkor nem szedem le ennyi az egész. viszont a legjobb appok is potom összegért megvásárólhatók úgyhogy részemről nem érdekel mennyi szemét van rá mert rengeteg jó alkalmazás is van nem úgy mint WP-re mondjuk amire még egy normális zenelejátszót sem tudtak kifejleszteni. vagy vegyük a Windows 8 kezdőképernyő alkalmazásait aminél az Android alkalmazások mérföldekkel jobbak. Az IOS-ről meg annyit hogy az Iphone 3G volt az első és utolsó Iphone-om mert még a Symbian-os nokiám is többet tudott nála.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. yagami01
2014.01.11. 21:32
hát nekem nem igazán akar elindulni, pedig AMD-m van...
eddig 2 különböző error volt -.-
FX6100/7870
nem hiszem el, hogy a 64 bites windows a probléma ( mivel a cikbe csak x86van )...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Terror
2014.01.11. 21:37
Az x86 egy architektúra jelen helyzetben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. yagami01
2014.01.11. 21:39
jaa
hát nem tudom miért nem megy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!