iPon Hírek

Bluetooth-os hangfalszett a Logitech-től

Dátum | 2013. 07. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Elkészült a Logitech legfrissebb hangfalszettje, amely egyedi, igényes felépítésével és vezeték nélküli működésével próbálja rabul ejteni a felhasználók szívét.

A Bluetooth 2.0-s kapcsolatot alkalmazó Logitech Z600 gyártója szerint egy műalkotás, és a fotókat elnézve ez a kijelentés meg is állja a helyét.

A különböző Mac konfigurációkhoz, ultrabookokhoz és egyszerű asztali számítógépekhez egyaránt passzoló újdonság egyidejűleg akár háromféle eszközzel is képes együttműködni. A hangfalszettre küldhetünk zenét Bluetooth A2DP támogatással ellátott okostelefonról vagy tábláról, de akár asztali- vagy mobil számítógépről is: a konfigurációk között egyszerűen és gyorsan lehet váltogatni. Persze akkor sincs baj, ha a kiszemelt PC vagy noteszgép nem rendelkezik Bluetooth támogatással, hiszen a Logitech Z600 mellé jár egy parányi USB 2.0-s Bluetooth adapter is. Utóbbi akkor is jól jöhet, ha az adott konfiguráció Bluetooth támogatása nem nyújt kielégítő felhasználói élményt - például azért, mert szakadozik a Bluetooth kapcsolat. Az adapter egyébként nagyjából tízméteres hatótávolságot kínál. Ha nagyon muszáj, a hátlapon elhelyezett 3,5 milliméteres jack audió bemenetet is használhatjuk a hangfalszett megszólaltatásához.

Maga a Z600 egy igen tetszetős termék, amely lapos tápkábelekkel, lágy ívekkel, divatos színekkel és modern formavilággal rendelkezik.

A hangerő szabályzásához gombok vagy klasszikus hangerőszabályzó helyett egy ötletes megoldást alkalmaztak a vállalat mérnökei: a hangerő növeléséhez, illetve csökkentéséhez a hangfal felső részének szélén kell végighúzni ujjunkat, majd a rendszer egyből elvégzi a kívánt módosítást.

A kezelőszervek a hangfal hátulján találhatóak, de ugyanitt lapul a 3,5 milliméteres jack audió pótbemenet is. Maguk a hangfalak egyenként három hangszórót tartalmaznak, így a gyártó szerint bármilyen térben kiváló akusztikát biztosítanak. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy a hangszórók mekkora átmérővel és milyen RMS "teljesítménnyel" rendelkeznek.

A Logitech Bluetooth Speakers Z600 névre hallgató hangfalszett augusztus folyamán válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban. A gyártó hivatalos weboldala szerint a hangfalszettért idehaza 46999 forintot kérnek majd el.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. carraroxt
2013.07.18. 17:25
A bluetooth transzmitter jó ötlet, de attól még nem fizetnék 50 rugót ezért a szutyokért...
Tud valaki esetleg külön kapható transzmitterről?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. carraroxt
2013.07.18. 19:13
Na nézzük csak az ár/érték arányokat:
Transmitter 12e Ft: [LINK]
Hangszórók:
Scythe Kro Craft Speaker Extra Rev. B ~37e
M-Audio Studiophile AV30 ~32e
M-Audio Studiophile AV40 ~38e
Teac LS-W300 ~30e
Edifier R1900TII ~35e
Edifier C2X ~37e
Logitech Z623 ~40e
Persze ezeknél jóval olcsóbban is meg lehet oldani. Ezeket kifejezetten a hasonló árazás miatt választottam.
Ha netán valaki ódzkodik az öszvér megoldásoktól, van készen is sokkal jobb (mármint a cikkben lévőnél), olcsóbban: ~40e
Creative Inspire S2 Wireless

A cikkben szereplő termék már szimplán a fizikai adottságai miatt sem lehet jó. A normális hangzáshoz bizony akusztikus tér kell, ami itt hírben sincs meg. Még (indokolatlanul) jóhiszeműen feltételezve, hogy nagyon igyekeztek a lehető legjobb hangzást kihozni belőle, a fizikát akkor sem lehet megerőszakolni.
Hangzásban talán a 10e Ft-os kategória jobbjaival versenghet (meg egyébként gyártási költségekben is).
Szóval azt hiszem a szimpla túlárazásnál itt kissé többről van szó. Ez inkább valami pofátlanul arrogáns lehúzási kísérlet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. carraroxt
2013.07.18. 19:18
OFF
Egyszerűen gáz, hogy mennyire rosszul működik a hozzászólás mező (Chrome). Régebben ezzel nem volt gond.
OFF
----------
Mod.:
Csak az ipon webshopjáról linkelj. Most még visszatörölgettem a linkeket, de legközelebb törlöm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!