iPon Hírek

Bluetooth támogatást kapott a Google Home

Dátum | 2017. 07. 03.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Bár a Google Home az egyik legjobb lakásba pakolható, digitális hang alapú asszisztens szolgáltatással ellátott eszköz, akadnak még hiányosságai. A készülék például igencsak meglepő módon egészen mostanáig nem támogatta a Bluetooth-t. Biztosan vannak, akiket ez meglepetésként érhet, nem véletlen, hogy amikor a CNet az eszköz tavalyi megjelenését követően összeállította a 11 legmeglepőbb hiányzó funkció listáját, akkor a Bluetooth támogatás volt az egyik pont. Így eddig nem is lehetett zenét játszani okostelefonról a Google Home hangszóróján keresztül? De, volt eddig is erre lehetőség, viszont az eszköz egészen más módon oldotta meg ezt a funkciót, mint ahogy azt általában az emberek megszokhatták a mobilokhoz kapcsolódó hangszórók esetében. A keresőóriás úgy küldte bevetésre a Google Home kiegészítőt, hogy az a Chromecastre támaszkodott ilyen esetekben. Ettől kezdve viszont már a „hagyományos” út is járható lesz, ami örömteli.
A Google a rendkívül sokoldalú Home hangszórót oly módon tervezte meg, hogy került bele Bluetooth vezérlő is a Wi-Fi mellett, de ezt közvetlenül nem lehetett kihasználnia a tulajdonosoknak. A vállalat csaknem egy évvel a megjelenést követően azonban mégis lehetővé teszi a Bluetooth-nak a jobb kiaknázását. Mostantól az emberek már a jól bevált módon is streamelhetik a zenéjüket az okostelefonjaikról, táblagépeikről a Google Home hangszórón keresztül. A Google egyébként előre jelezte, hogy érkezik már a várva-várt Bluetooth opció. A keresőóriás a Google I/O fejlesztői konferencia keretében beszélt erről. Mivel csendben futott be az új képesség, a felhasználóknak manuálisan kell arról meggyőződniük arról, hogy már megkapták a Home-jukra a szükséges frissítést (ennek a verziószáma a 90387). Ezt úgy tehetik meg a tulajdonosok, hogy a Google Home applikációjában az eszköz beállításai között megnézik, van-e olyan menüpont, hogy „Párosított Bluetooth eszközök”. Ha ez már megvan, akkor a mobilon vagy táblagépen nyugodtan meg lehet keresni a Bluetooth menüben az eszközkereső használatával a Google Home-ot, és pillanatok alatt elvégezhető a társítás. Ami még fontos, hogy senki ne feledje a Home alkalmazásában a „Párosított Bluetooth eszközök” menün belül a párosítási lehetőséget engedélyezni, enélkül ugyanis biztonsági okok miatt nem lehet látni a készüléket.
Ha eddig is ment a zenelejátszás (illetve filmezés, hiszen ilyenkor is a mobil segítségére siethet), akkor felmerül a kérdés, hogy miért is olyan érdekes most az, hogy a saját fejlesztésű Chromecast technológiája mellett már a Bluetooth használatát is engedélyezte a Google? Nos, erre a válasz egyszerű. Nem minden alkalmazás támogatja a Chromecastot, illetve a Google Castot, éppen ezért a felhasználóknak meg volt kötve a keze, mikor multimédiás lejátszót választottak. Ilyen viszont a Bluetooth-nál egyáltalán nincs, a Bluetooth minden esetben képes a hangot továbbítani a Google Home-ra, így rugalmasabban lehet használni bármilyen készülékkel.
Google I/O 2017
És ha már a Google Home egy új funkciójánál tartunk, akkor zárásul még azt is meg kell említeni, hogy egy sor egyéb lehetőség is érkezőben van. A keresőóriás folyamatosan dolgozik az eszköz fejlesztésén, és ennek köszönhetően hamarosan debütálhat a proaktív segítségnyújtás, a valós idejű forgalomfigyelés – ez szólni fog, ha a felhasználó korábban megtervezett útvonalán fennakadás várható – és újdonság lesz továbbá a teljesen hangalapú híváskezelés is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. nyiri
2017.07.03. 13:39
Egyszerűen nem értem mire való, ha már egyszer van egy androidos okostelefonom, ami konkrétan mindent tud. Ismételten egy energiapocsékoló eszközt látok benne ami teljesen felesleges, semmi többet. A telefonomnak még legalább képernyője is van és ugyanúgy tud reagálni az "OK Google"-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim nyiri
2017.07.03. 14:18
A Google Home nem tud emlékeztetőt, jegyzeteket és eseményeket létrehozni, hívni, üzenetet küldeni, útba igazítani, moziműsort ellenőrizni.

A telefonos assistant nem tud google express-szel bevásárolni, Cast eszközökre tartalmat közvetíteni, és harmadik fél által nyújtott, kifejezetten digitális asszisztensekhez tervezett szolgáltatásokat igénybe venni.

Ki van ez találva, hogy miért vedd meg az egyik mellé a másikat is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!