iPon Hírek

Boeing 747 szimulátor a hálószóbában

Dátum | 2007. 10. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

John Davis, aki az Egyesült Királyságbeli Coventry-ben lakik, közel nyolc éves munkával hozott létre egy Boing 747-es repülőgép szimulátort a saját hálószobájában. A 47 éves férfi korábban csak hobbiként foglalkozott a szimulátor készítésével, ám mára már fő foglalkozásává vált a tevékenység, hiszen otthonából irányít egy repülőgép szimulátor vállalkozást. Emberünk foglalkozása eredetileg grafikus.

30.000 dolláros Boeing 747 szimulátor
John rendelkezik jogosítvánnyal, igaz csak vitorlázórepülőre, szerinte matematikai képességei miatt nem is lenne alkalmas egy utasszállító vezetésére. A 747-400-as modell pilótafülkése életnagyságúra sikeredett, a kabin elkészítéséhez John főként faanyagokat használt fel. A gázkarok elkészítéséhez, a robotpilóta megalkotásához és az időjárás radarhoz az internetet használta információforrásként. A pilóta és a másodpilóta ülőalkalmatossága átalakított autós ülésekből készült. A rendszer szoftvere lehetővé teszi, hogy a világ bármelyik repülőterén valósághűen gyakorolhassuk a fel- és leszállást a Boeing 747-es szimulátorral. A szimulátor megépítése eddig körülbelül 30.000 dollárt emésztett fel, ez átszámítva hozzávetőlegesen 5.4 millió forintot jelent, ami már egy jobb, középkategóriás új autó árának felel meg.

A következő hónapban John és lelkes kis csapata egy világkörüli repülőutat fog szimulálni, ezzel a saját, helyi Légi mentő vállalkozásukat kívánják majd támogatni. Az eseményen jelen lesz egy virtuális repülési forgalomirányító csapat, a hangulatért a skót Elvis imitátor felel, míg a chef szerepét John egyik barátja játssza majd. Természetesen John felesége is aktív részét fogja képezni a lelkes kis kompániának.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.20. 00:13
John Davis, aki az Egyesült Királyságbeli Coventry-ben lakik, közel nyolc éves munkával hozott létre egy Boing 747-es repülőgép szimulátort a saját hálószobájában. A 47 éves férfi ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!