iPon Hírek

Bolondok napi összefoglaló

Dátum | 2013. 04. 02.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Nézzük, mennyire engedték el magukat idén a játékipar nagyjai és milyen hülyébbnél hülyébb ötletekkel szórakoztatták el a jónépet! A Journey alkotói bejelentették az új Rocket Death Match DLC-t, amelyben rakétavetővel vívhatunk élet-halál párbajokat a világ egyik legpacifistább játékában.
A Guild Wars 2 játékosait a főcímzene 8-bites változata köszöntötte a karakterválasztó képernyőn, és a játékban is találkozhattak jópár érdekességgel. Különös ládák jelentek meg Tyria különböző pontjain, melyekből veszedelmes vérnyulak, köpködő kígyók, dobálózó majmok és hasonlóan félelmetes szörnyek özönlöttek elő 8-bites korszakot idéző grafikával. Ártalmatlanná tételükért tokeneket lehet gyűjteni, melyeknek a Super Adventure Box nevű új instában vehetik hasznát azok a vállalkozó kedvű kalandozók, akik szeretnének nosztalgiázva hülyéskedni. Az insta szerencsére nem csak egy napig volt látogatható, kapui április végéig nyitva állnak. Az ArenaNet külön reklámot is készített az eseményhez, a 80-as évek tv-reklámjainak stílusában.
A Ubisoft Montrealt is a 8-bites irányvonal ihlette meg, ők Deus Ex: Human Defiance című játékukat mutatták be, amelyből Adam Jensen kockásított kalandjait élvezhetjük. A játék ko-op kampányt is tartalmaz, amelyben a másik játszható karakter kiköpött J. C. Denton. Youtube-on a kommentekben többen megjegyezték, hogy tudják, hogy csak tréfa, de szívesen játszanának ezzel a játékkal.
A Dishonored alkotói Raf Colantonio és Harvey Smith a játékukat bemutató videóban hetet-havat összehordanak, mindezt teljesen komoly hangnemben teszik. Megtudhatjuk pl. hogy az npc-k öregednek, és ha eleget várunk, az őrök meghalnak végelgyengülésben, vagy hogy a növények növekedését számolja a játék, és ha nem kapnak elég fényt, elhervadnak, és ha ügyesek vagyunk, a megfelelő trágyázással még orgyilkosságokat is el tudunk követni. Egy npc-vel rosszat tettünk, akkor barátai, vagy gyerekei üldözni fognak minket a következő részekben is. Ja, és ajtó is a játszható karakterek közé tartozik.
A Blizzard a Starcraft rajongókat hülyítette oldalakon keresztül Warhound témában, még egy rövid novellát is írtak, melyet pdf formában is letölthetünk. A Starcraft 2 oldaláról megtudhatjuk, hogy a bétában szerepelt Warhound egység nem kerül bele a játék végleges verziójába, mert nagyon hasonlított egy másikra, de közkívánatra újra feltűnik. A patch notes-ban erről így értesülhetünk: - A Warhoundot megkapták a Terranok, mert a robotok klasszak és baromi jól néznek ki. - A Warhoundot megkapták a Zergek, hogy ne maradjanak le a Terranok mögött. - A Warhoundot megkapta a Protoss, hogy a Protoss játékosok ne sírjanak a fórumokon. Azt is megtudhatjuk, hogy a Zerg warhoundok épületekké tudnak alakulni, de ez nagyon bonyolult dolog (riboszómák, ilyesmik). A Blizzard a nagy sikerre való tekintettel a többi játékába is bevezeti a Warhoundokat, így a Diablo III-ban, a World of Warcraftban és Hearthstone: Heroes of Warcraftban is találkozhatunk majd velük. Azon is gondolkodtak, hogy a Starcraft 2-ben minden egység Warhound legyen, de végül letettek erről, mert elég sok félreértéshez vezetne, alternatívaként azonban lehetséges, hogy bevezetnek egy új fajt, amely teljes egészében Warhoundokból áll. A WoW-os ökörködés kissé szerényebb volt, a 2011 április 1-én már megismert Crabby tért vissza újabb poénokkal.

A Mojang több ál-előzetest is alkotott a Minecraft 2-ről, melyekben gyilkos csirkéket, robbanó háziállatokat, repülő birkákat és hasonló ökörségeket láthatunk. A Steam adatbázisában egy napra feltűnt a Half Life 4, a Paradox Interactive pedig a Crusader Kings Z című új darabjával kecsegtette a stratégiai játékok kedvelőit. Ebben a játékban zombi uralkodóként irányíthatjuk zombiseregeinket agyvelő után kutatva a középkori Európában.

A War Thunder légi csatáiban repülő rózsaszín pónik gondoskodnak a hamisítatlan második világháborús játékélményről.
A World of Tanks április elsejei csomagja több hírt is tartalmazott, az egyik egy új pályát mutatott be, amely nem más, mint a Hold! Egy új tankot is bemutattak ST-2T néven, melynek elég különös a formája. A játékban a madarak kis papírrepülőkké változtak, és a kilőtt tankokból kis angyalkák lebegtek az égbe. A hírekből nem maradtak ki persze az elmaradhatatlan zombik sem, akikről megtudhattuk, hogy nagyon okosak, és szeretnek a fenyőfák környékén lógni, ahová bizonyára a gyantaillat vonzza őket. A zombi szépségverseny nyertese a 2:10-nél látható géppuskás úriember.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Zelbacsi
2013.04.02. 21:23
"Megtudhatjuk pl. hogy az npc-k öregednek, és ha eleget várunk, az őrök meghalnak végelgyengülésben"

Pont, mint a Metal Gear Solid3-ban?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. aAron_
2013.04.02. 22:56
ez a mostani április elseje nagyon ütős lett amit a yt/ggl páros művelt az hatalmas volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Balucsek
2013.04.02. 22:59
A WOT tavalyi poénjai jobban tetszettek, találkoztam olyan játékossal aki még decemberben is a tier13-masokat és a 15vRatte csatákat várta, a katyusákról nem is beszélve
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Shinjiii
2013.04.03. 08:14
Wargaming tavaly tényleg odavágott a népnek, a mostani csak nevetséges, és idegesítő, a menüben és garázsban való matatás során az a folyamatos pittyegés, pruntyogás... -.-'
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. SnowCat
2013.04.03. 11:35
Bár nálunk annyira nem ismert játék, de a TERA-sok "K**va Nagy Szörny"-ei után bejelentett "K**va Pici Szörny"-es ötlete is jópofa, főleg a taposós extrával
http://tera.enmasse.com/news/posts/introducing-sams
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Lazahunter
2013.04.03. 11:49
"a Paradox Interactive pedig a Crusader Kings Z című új darabjával kecsegtette a stratégiai játékok kedvelőit. Ebben a játékban zombi uralkodóként irányíthatjuk zombiseregeinket agyvelő után kutatva a középkori Európában."

Ez még jól is hangzik, remélem valaki lecsap rá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. comeon Baluc...
2013.04.03. 13:34
Azért a WoT 8.5 patch fejlesztései és a Hold térkép elég jók lettek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!