iPon Hírek

Bombabiztos laptopok

Dátum | 2007. 07. 13.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK


Összefogott a Seagate, a SECUDE és a korábban Twinhead néven ismert Gammatech; céljuk, hogy olyan hardver-alapú biztonsági megoldásokat valósítsanak meg, amelyekkel felvértezve akkor is biztonságban tudhatjuk a laptopjainkon tárolt adatainkat, ha azokat netán elveszítenénk vagy ellopnák tőlünk. A SECUDE és a Seagate adják a védelmi technológiát (az előbbi a FinallySecure azonosítórendszert, míg az utóbbi egy hardver-alapú lemezkódolót is magába foglaló Drive Trust-ot), a Gammatech pedig egy új laptopszériában - amely a Durabook nevet kapta - ötvözi ezeket.

Dr. Heiner Kromer, a SECUDE International AG vezérigazgatóje így nyilatkozott: "A Seagate Momentus 5400 FDE.2 merevlemezével együtt a SECUDE FinallySecure(TM) rendszere teljes adatbiztonságot nyújt. Ez a két és fél hüvelykes notebookmeghajtó az első, amelyik hardver-szinten teszi lehetővé a teljes lemezkódolást, jelszókezelést és hozzáférés-szabályozást - és mindezt anélkül, hogy a teljesítményt akár a legiksebb mértékben is befolyásolná". És ez az egyesített megoldás az eltervezett laptopszériának még csak a legelső eleme.


A Seagate DriveTrust technológiája egy olyan biztonsági platformot takar, amit közvetlenül a merevlemezbe építettek be, és ami sokkalta hatékonyabb a jelenleg is használatos, hagyományosnak mondható BIOS-, operációs rendszer-, vagy épp ATA-alapú megoldásoknál. A DriveTrust a hardveralapú védelmet egyesíti egy szoftver-réteggel is, amely - például cégek számára - lehetővé teszi a szervezeti kódkulcsokat alkalmazását, a többfelhasználós azonosítást és még számos további eljárást is a digitálisan tárolt információk zárolására. A SECUDE valóban a zárolási- és hozzáférési technikák vezető fejlesztőjének tekinthető, amely olyan termékekkel büszkélkedhet, mint például a Single-SignOn, a Key&Token Management és számos kódolási eljárás.

A Gammatech, a Twinhead Corporation újonnan megalapított amerikai forgalmazási- és marketingrészlegének új szériája tehát DURABOOK néven, számos további különlegességgel is felvértezve lát napvilágot: cseppálló billentyűzettel, szabadalmaztatott optikai lemeztálca-zárakkal,
ütésálló képernyővel és védett merevlemezzel - valamint a hagyományos műanyagnál hússzorta erősebb magnéziumötvözetből készült burkolattal is. Mindez együtt pedig egy olyan gépet eredményez, ami valóban sziklaszilárdan viseli az élet megpróbáltatásait.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.07.13. 09:42

Összefogott a Seagate, a SECUDE és a Gammatech az abszolút "titoktartó" laptopok megalkotása ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!