iPon Hírek

Bombabiztos pendrive az IronKey-től

Dátum | 2009. 07. 14.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Bemutatta legújabb "feltörhetetlen-jelölt" pendrive-ját az e téren valóban nagy névnek számító IronKey, nevezetesen az S200-t, melyet eddigi legjobb alkotásukként tartanak számon. Büszkén említették például, hogy az S200 az egyetlen olyan USB-kulcs, amely megfelel a 140-2-es Szövetségi Információfeldolgozási Szabvány hármas szintű minősítési előírásainak, amivel már kormányzati szintű használatra is alkalmasnak számít.


Hasonlóan az elődeihez, az S200-as burkolatát is igencsak ellenállóvá tették bármiféle külső beavatkozási kísérlettel szemben, plusz a biztonság kedvéért még egy önmegsemmisítő áramkörrel is ellátták, végső esetre. Hardveresen végzi a tényleges adatkódolást (AES-256) is, szintén az elődei által már kipróbált és bevált eljárást hasznosítva. Korlátozható a hálózati hozzáférhetősége is, hogy véletlenül se piszkálhasson bele senki távolabbi, nem engedélyezett gépekről sem.

Rendelkezik csak olvasható-üzemmóddal is, védelmet biztosítva így a kémprogramokkal és más hasonló kellemetlenségekkel fertőzött gépeken való használat kockázataival szemben. De ha valahogy mégis megtörtént volna a baj, úgy még mindig ott van az opcionális "tisztogató" szoftvere is, amely épp az efféle fenyegetések felderítéséről és elhárításáról gondoskodik. Rendelkezik továbbá távolról aktiválható védelmi és adatmegsemmisítési, valamint biztonságos adat- és jelszóvisszanyerési funkciókkal is.

A tárkapacitása 16GB, XP-től fölfelé mindennel kompatibilis, de nem idegenkedik a Mac OS X-től és a Linuxtól sem. Árat vagy megjelenési időpontot egyelőre még nem közöltek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. hungarypet...
2009.07.14. 14:20
VISSZA A HIRHEZ

Nem semmi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. prohlep
2009.07.14. 17:47
Windows stílus: "Korlátozható a hálózati hozzáférhetősége is, hogy véletlenül se piszkálhasson bele senki távolabbi, nem engedélyezett gépekről sem.".

Mert ugye windowsnál szokásos, hogy mindenhez adnak windows lemezt, amin ott van a terméket igazi csodává varázsoló szoftver.

Linux esetén ez úgy néz ki, hogy a rendszergazda TISZTESSÉGESEN bekonfigurálja a rendszert és kész.

Azellen meg nehéz mit tenni, hogy levélben attachmentként elküldenek valamit a ROSSZ, de valódi más címre.

Kormányzati szinten is az EMBER a leggyengébb láncszem, hiába a kormányzati szintű technikai és szakértői háttér.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 620hun
2009.07.14. 18:00
Kell egy ilyen, mennyi? 100 000?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. d311c
2009.07.15. 14:36
"Rendelkezik csak olvasható-üzemmóddal is, védelmet biztosítva így a kémprogramokkal és más hasonló kellemetlenségekkel fertőzött gépeken való használat kockázataival szemben."

Nem akadékoskodás kedvéért, de a kémkedés lényege szerintem az, hogy lelopják - azaz elolvassák - az adataidat, így az írástiltás erre nem jelenthet védelmet. Tény hogy nem tud ugyanakkor felmászni rá a kémprogram, de az csak a terjedését gátolja, és nem a kémkedést/adatlopást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!