iPon Hírek

Böngészős fényképezőgép a Sonytól

Dátum | 2009. 01. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Lassan már tényleg bárhonnan, bármiről netelhet az ember - legalábbis a Sony új, világelsőként megalkotott Wi-Fi-s, böngészős fényképezőgépe, a Cybershot G3 igen erőteljesen mutat egy ilyen jövő felé.


Úgy hírlik, az amerikai AT&T hotspotjait ingyen használhatja majd, de feltételezhetjük, hogy ugyanígy lesznek kedvezményezett szolgáltatók mindenütt másutt is, ahol a gép majd megjelenik, úgyhogy lehet reménykedni. És hogy miért kell egy fényképezőgépbe net? Természetesen azért, hogy a Sony Easy Upload Home Page-én keresztül azonnal feldobhassuk a képeket pl. a Shutterfly-ra vagy a Picasa-ra (érdekes módon a Flickr még eddig nem tűnt fel a támogatott oldalak között), vagy épp a videókat a YouTube-ra.


A Sony alapvetően egy olyan készülék megalkotását tűzte ki célul maga elé, amelynek segítségével rugalmasan, gyorsan és könnyedén dobhatja fel az ember a képeit és videóit közvetlenül a fotógépről a netre, valamint egyben áttekintheti és karbantarthatja a már fennlévő albumait. Hogy maga a böngésző milyen lesz, arról egyelőre még nem szól a fáma, de tekintve, hogy a készüléket a Sony fejleszti, bízhatunk benne, hogy jól választanak majd.


Ami pedig a gép fényképezési lehetőségeit illeti, azok is kiválóak: 10 megapixeles szenzor, 4x optikai zoom, 4GB beépített tárhely (bővíteni csak Memory Stick-kel lehet). Az érintőképernyő 3,5 hüvelykes (921.600 képpontos), és böngészésen kívül természetesen a gépen lévő fotók nézegetésére is használható. Rendelkezik továbbá olyan hagyományos Sony-pluszokkal is, mint az "intelligens jelenetfelismerés", arcfelismerés, mosolylekapó és dinamikus távolság-optimalizáló.

És az ára? $500.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.01.09. 16:33
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!