iPon Hírek

Bonyolódik az Obsidian-rejtély

Dátum | 2012. 09. 13.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Korábbi cikkeinkben már beszámoltunk a nemrég kezdődött visszaszámlálásról, amelynek végén az Obsidian leleplezi új RPG-jét. A mai ízelítő szövege a következő: "Ismerem fájdalmadat. A fajtádnak meg kell tanulnia, hogy ez a világ forgása elleni küzdelemből származik. Eképpen forog. Nem állíthatod meg. Egy nap majd felébredsz. A fájdalom elmúlik. Ám addig minden ébren töltött órád szenvedés."

Az eddigi nyomok alapján sokan kizárták a potenciális címek közül a Dungeon Siege 4-et (a 4-es szám a visszaszámlálás része volt) és a Wheel of Time-ot is (a sorozatban igen specifikus helyszínek vannak, és a jelek közül egyik sem köthető ezekhez). A fórumos rajongók újabb spekulációja szerint egy Warhammer 40K játékról is lehet szó, ezt arra alapozzák, hogy ebben az univerzumban a XV. légió emblémája a farkába harapó kígyó. Tekintve, hogy az Uroborosz a földi mitológiákban, és a fantasy műfajban is igen elterjedt szimbólum, ez nem igazán meggyőző bizonyíték. Ráadásul a Wheel of Time-ban az Aes Sedai rend varázslónői is pont ezzel a szimbólummal díszített jelképeket viseltek. Az egyéb tippek között szerepel még a Defiance című darab, amelynek az ötletével az Obsidian korábban már kacérkozott. Ez a sztori egy olyan fantasy világban játszódott volna, ahol a gonosz győzött, de végül nem kapott zöld lámpát.

Az Obsidian a múlt hónapban beregisztrálta magát a Kickstarternél, de egyelőre még nem indított semmilyen kezdeményezést. A fejlesztők a cégről szóló részben leírták, hogy az Obsidian előtt a tulajdonosok a Black Isle Studiosnál dolgoztak olyan címeken, mint a Baldur's Gate, az Icewind Dale és a Planescape: Torment. Az érdekes rész ezután következik: "Imádtunk ezeken a játékokon dolgozni, és valódi nosztalgiával gondolunk vissza rájuk, és hozzátok fordulunk, hogy vissza tudjuk hozni őket!"

A Forgotten Realms világ jogai, így a Baldur's Gate játékokéi is az Atari tulajdonát képezik, a játékot a Beamdog/Overhaul Games éleszti fel PC-n, Macen és iPadon, úgyhogy ezt kihúzhatjuk a listánkról. Az Icewind Dale is ugyanebben a világban játszódik, ennek jogai szintén az Atarinál vannak. Az Overhaul Games kijelentette, hogy a Planescape-ből és az Icewind Dale-ből is szeretne HD remaket készíteni.

Chris Avellone, a Planescape: Torment vezető dizájnere már régeben is nyíltan állást foglalt a játék újjászületése mellett, de nem állhat neki csak úgy egyszerűen, ehhez a szüksége lenne a jogtulajdonos, a Wizards of the Coast/Hasbro hozzájárulásához is. Ha az Obsidian nem kapja meg a jogokat, van még egy megoldás az újraélesztésre: egy szellemi utód létrehozása, amely bármilyen más nem licencelt helyszínen játszódik, amely lehet akár poszt-apokaliptikus, és még a műfaja sem kell, hogy fantasy legyen. Chris Avellone korábban azt is hangoztatta, hogy egy új Torment stílusú játékhoz nem szeretné ja Dungeons & Dragons szabályrendszerét használni, mert csak útban lenne. Mindez szintén szükségtelenné tenné a licencelést. Így, vagy úgy, holnap véget ér a visszaszámlálás és fény derül a nagy titokra, mi lesz az a titokzatos új RPG, amelyen az Obsidian dolgozik. Még az is lehet, hogy két különböző címről van szó.


Kapcsolódó cikkeink:
Az Obsidian új RPG-je
Obsidian - Eternity
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. BadDevil
2012.09.13. 21:27
Volt egy olyan érzésem az előző cikk kapcsán, hogy talán itt a szellemi örökös, hisz már az eurogamer-es interjúban is valami bejelentésfélét emlegettek, amiből aztán nem lett semmi, vagy kivágták. Hát adja Isten, hogy erről legyen szó!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!