iPon Hírek

Bőr hátlappal is felruházhatóak lesznek az új Lumiák

Dátum | 2015. 10. 15.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Microsoft hosszú várakozást követően lerántotta a leplet az új csúcsgépeiről. A Lumia 950 és a Lumia 950 XL szinte minden téren remek konstrukció lett, van viszont egy hiányosságuk, amit több érdeklődő is szóvá tett, ez pedig nem más, mint az anyaghasználat.
A redmondiak mind a két felsőkategóriás okostelefont polikarbonát hátlappal látták el, ezért rögtön többen kritikával illették a készülékeket. Ezt a reakciót borítékolni lehetett, hiszen évekkel ezelőtt is megszólták az érdeklődők azokat a gyártókat, akik polikarbonáttal vágtak neki a csúcshódításnak – így például a Samsungot. Szerencsére a szakemberek úgy tervezték Lumiákat, hogy könnyedén el lehessen távolítani a hátoldalukat, ez pedig jelen esetben rögtön két pozitívummal jár együtt. Nemcsak, hogy könnyebben lehet szerelni a készülékeket, de utólagosan a felhasználók „orvosolhatják” az alapesetben kifogásolható anyahasználatot.
A megoldás a harmadik féltől érkezik, illetve már meg is érkezett. A kiegészítőket gyártó vállalatok kezében ott a lehetőség, hogy egyedi hátoldalakat készítsenek a Lumia 950 és Lumia 950 XL páros számára, és ilyenkor már egészen más anyagokkal is számolhatnak a felhasználók. A finnországi székhelyű Mozo élt a lehetőséggel, és kiemelt Microsoft partnerként máris többfajta alternatív burkolattal szolgál a zászlóshajók számára. A vállalat egyébként is rengeteg Lumia kiegészítővel szolgál, így nem meglepetés, hogy a napokban bejelentett újdonságokra is különösen nagy figyelmet fordítanak. A Mozo minden hátlapja fémből készült kerettel lett ellátva, a hátoldaluk pedig gumírozott vagy valódi bőrbevonatos lehet. Ráadásul olyan tokokat is kínál a cég, amik az 5,2 és 5,7 hüvelykes megjelenítőknek is védelmet nyújtanak a mindennapos veszélyekkel szemben.
Egy hátlapnál sok képességről nem igazán lehet beszélni, de azért a Mozo említést tesz arról, hogy a telefonok funkcionalitásába semmi esetre se zavarnak bele, ami ilyen esetekben nem feltétlenül szokott így alakulni. A kiegészítők mindent támogatnak, amit a készülékek alapjáraton tudnak, szóval semmilyen kompromisszumot nem kell kötni a prémium érzésért a felhasználóknak. Ez azt jelenti, hogy mindegyikkel használható marad a Qi szabványnak megfelelő vezeték nélküli töltés, és nem mennek az NFC rovására sem. A tokokra pedig még került egy bankkártya tartó „zseb” is, amivel a PayPass támogatással szolgáló kártyák is kézre esnek.
A Mozo magas minőségű bőr- és gumibevonatos, fémkeretes tokjai viszonylag magas felárért cserébe lesznek megvásárolhatóak. A kiegészítők 40 és 50 fontos (kb. 60 és 75 dollár) áron mozognak majd, szóval nem olcsó mulatság egyik sem. Bár a szállítás csak novemberben veheti kezdetét, hamarosan felveszi az előrendeléseket a Mozo.
A finnek a Lumia 950 és 950 XL kiegészítők mellett már a Lumia 550-re is tervezik az első hátlapjaikat, szóval azoknak sem feltétlenül kell beérni a gyári kivitellel, akik csak az olcsóbb okostelefonra szeretnének benevezni. Persze ebben az esetben már nem fémről és bőrről beszélhetünk, csak egyszerűbb anyagok fognak előkerülni az alsó-középkategóriát megcélzó Lumiánál, viszont az garantált, hogy a különleges színekből nem lesz hiány.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

18. j.panzer
2015.10.15. 19:08
Látszik az MS mindent bedob, amit csak lehet. Úgy fest a WP sorsa most dől el.
A fekete jól néz ki, a többi elég gáz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. szentmihal... j.pan...
2015.10.15. 19:20
A rendszer pedig alázza a gúgli droidját! Amúgy dobjon is, mert az emberek sajnos a gyalázatosan rossz androiddal szeretnek szenvedni! Fura, mióta az asszonynak Nokia930-asa van nem hisztizik semmiért, se gyors merülésért, se laggolásért,...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Tibike1993 szent...
2015.10.15. 20:14
Miért, milyen telefonja volt előtte? Gondolom egy 30 ezres Samsung. Habár Samsungnál édesmind1, mert a 200 ezres is fagy. Normális androidos telefont kell venni, és nem fog se gyorsan merülni, se fagyni, nem feltétlen kell ide WP. Persze elismerem az előnyeit, mert tényleg stabil és gyors rendszer. Viszont azt nem szeretem, amikor elkezdenek dobálózni az olcsó droidos telefonok betegségeivel. Ez ugyanolyan, mint amikor a haverom használt egy 50 ezres Sony-t, mondta h sz.r, majd vett egy 180 ezres iPhone-t, és fúúú de jó az iphone, a droid meg milyen sz.r. Nem kellene a kategórákat se keverni, mert hatalmas különbség van lent és fent, vmint márka között is.
Erről a telefonról meg annyit, h nagyon betyárul néz ki. Mindent tud, ami szem szájnak ingere.. a kérdés, mennyire vevők rá az emberek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. axe
2015.10.15. 21:45
ios párti vagyok (nem is cserélném soha), de az új lumiákról (és a rendszerről) majdnem csak jót hallok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. robipinker Tibik...
2015.10.15. 22:11
Azért ez tegyük hozzá ha a legolcsóbb Lumia-t választod az sem fagy.
Ha én droidot szeretnék (Isten ments) miért kell nekem 150k+ kategóriát néznem, hogy ne szidjam a gyártót?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Phantomstr...
2015.10.15. 22:27
Gondolom a szétszedhetőség miatt a vízállóságra keresztet lehet vetni. Ha házilag szét lehet kapni, akkor valószínűleg nincs komolyan tömítve. Persze ez csak apróság, meg lehet nélküle lenni. Egyébként alapvetően a polikarbonát házak ellen sincs kifogásom, ha igényesen van megcsinálva. Az N9-esem, egyszer ez is csúcskategória volt, szintén polikarbonát házas, de elegáns, nagyon masszív és egyáltalán nem kelt olcsó benyomást. Felhasználás szempontjából szerintem kényelmesebb azt fogni, mint alumíniumot vagy üveget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. DarStav
2015.10.16. 00:21
szentmihalyi:
Köszi a kérdést, teljesen jól elvagyok a 3 éves Androidos telefonommal, ami már 1000 órája megy, nem fagy, és nem akad.

A hírhez: Erre azért szerintem gondolhattak volna az MS-nél is. Sokkal normálisabb szerintem bőr hátlappal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.10.16. 01:34
Még jó, hogy működik a másfél hónapig használt telefonod
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. dbelam Tibik...
2015.10.16. 09:09
A nexus 7-em (2013-as, snapis, nem tegra) azon kívül, hogy már böngészni sem hagyott és kilépegetett EGY tabbal (mielőtt valaki azt mondaná hogy harminccsillió tab volt nyitva) frissítés (valójában teljes gyomlálás és újraflashelés) után (5.1 és 6.0 is) már egy nyamvadt videót sem akart akadás nélkül lejátszani! Downgradelni kellett, hogy használható legyen! Egy kib... Nexust! Akkor mit várunk a koreai balfékektől, akik annyit értenek a szoftverhez, mint a levelibéka?

Asszony kapott egy lumiát, köszöni szépen elvan vele. Én elvagyok vele.
A szaros 620-as lumiája asszonynak probléma nélkül frissült eddig (nem úgy, mint a belassuló iPhoneok, ugye),
a W10 preview már nagyon jókat mutat, úgyhogy már csak az appokat kell hozzá gyártani ezerszám, és le fogja nyomni a droidot és az iOS-t is, amint a szolgáltatónál nem erőszakolják rád az LG-t meg Samut.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Phantomstr... dbela...
2015.10.16. 10:19
Az iPhone belassulás is kb annyi, hogy gondolkodik 1-2 másodpercet, mielőtt elindít egy újabb appot. Plusz ugye a hardver gyengesége miatt az erőforrás igényesebb modern appok (jellemzően játékok) nem futnak jól. Ettől még egy 4S is a mai napig bőven használható. A korosztályába tartozó többi telefon, még a nagy gyártóktól is, már ~2 éve nem kap OS frissítést.

Én is úgy vagyok vele egyébként, hogy jelenleg a Windows az egyetlen méltó riválisa az IOS-nek. Már csak a kellően magas piaci részesedést kell elérnie, hogy az alkalmazásbolt is lendületet kapjon és ki fogják picsázni a droidot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.10.16. 10:46
Csak a különbség annyi, hogy rendszer tekintetében a 30k-s WP is stabilnak mondható, nemhogy az 50 ezres. A különbséget a hardverért fizeted a WP esetén és nem azért, hogy egyáltalán használható legyen valamire a telefon.
Össze lehet hasonlítani, hogy mennyiért kellene telefont venni WP esetén, hogy az stabilan működjön és mennyiért Androidot, hogy stabilan lehessen használni és ki is jön a különbség.


(Nem az appok számára, meg a testre szabhatóságra, meg a papíron szereplő hardverkülönbségre gondolok, hanem a stabilitásra.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.10.16. 11:52
Mivel a Win rendszer ugyanúgy elmegy a gyengébb hw-n is, ezért olcsó Lumiát nyugodtan lehet nem fagyósnak nevezni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. dbelam Phant...
2015.10.16. 12:25
A keresztbeállítós iOS frissítések lehet nem vonatkoznak a 4-re

De a WP esetén egyvalami lehet "ütőkártya": most már tényleg universal app az universal, és nem kell külön írni telóra meg PC-re. Egyvalamit kell figyelembe venni: milyen controlok érhetők el. (ezt már a 8-ra ígérték)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Gorder
2015.10.16. 14:04
Amindenit, így már egész más a leányzó fekvése
Fekete, vagy fehér hátlappal már majdnem tökéletes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tomboy013
2015.10.16. 15:21
Nekem ezek a bőrlapok olyan gagyi hatást keltenek, egyedül a G4 barna bőr hátlapja tetszik. Ezek úgy szépek ahogy kitalálták őket, polikarbonáttal. 950XL nagyon bejövős, de 930-at felesleges cserélni rá, majd a 960-ra esetleg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tomboy013
2015.10.16. 15:21
Nekem ezek a bőrlapok olyan gagyi hatást keltenek, egyedül a G4 barna bőr hátlapja tetszik. Ezek úgy szépek ahogy kitalálták őket, polikarbonáttal. 950XL nagyon bejövős, de 930-at felesleges cserélni rá, majd a 960-ra esetleg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. szentmihal... Tibik...
2015.10.17. 13:30
Kicsit még paranoiás is vagyok Edward Snowden után szabadon! S3 volt, szal mind1!
Én BB párti vagyok! Üt ver mindent!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Smooth44 BReal
2015.10.19. 11:28
Olyannyira remekül fut olcsóbb cuccokon is, hogy páromnak csak most cseréltük le az 520-asát, mert már elkezdett kicsit belassulgatni (3évvel ezelőtti padló telefon - nem flagship - 1GHz dualcore + félGB RAM - illetve ejtések következtében a dedikált kameragomb és a vol+ tönkrementek), amúgy a mai napig működik szépen - használtam is pár hónapig, mikor a sajátomat sikerült összetörni, de tény, hogy néha már elgondolkozik.
És ez nem volt elmondható se iOS-es eszközünkről, se droidosról. HTC Wildfire-t kb megjelenésekor vettem, de egy hónap után produkált olyan lassulást, mint az 520 3év után. Le is cseréltem egy Desire-re, na az bírta 3 hónapig.
iPad1 a mai napig tökéletesen elég lenne arra, amire használtuk, ha nem adták volna ki rá az iOS 5 frissítést. Hazavágta teljesen.
Droidra várhatod a frissítéseket, megjelenés után max 2 jön. iOS-re meg tolják bőszen, de mindig eggyel többet, mint amit a hardver elbír.

Kicsit kevésbé OFF:
Nagyon szépek ezek a 950-esek, de eszem ágában nincs ennyi pénzt adni telefonért, és hála a WP-nek, erre nincs is szükség. 640 még évekig tökéletes társ lesz (és kupon akcióban 39990 volt).
Az egyetlen droidos, ami tűrhető ár-érték arányt mutat, az kb az Asus ZenFone2-ese. 110eFt környékén láttam itt a webshopban, és olyan hardver van alatta, ami már talán elég lesz 1, max 2 évig a droidnak. De az biztos, hogy az akkut jobban fogja szívni, mint a WP. (L640 10%-ot esett egy 110km-es bringázás track-elése közben mobilnettel és GPS-szel)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!