iPon Hírek

Borderlands 2 skinek, SDK...

Dátum | 2012. 07. 09.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Gearbox a közösségi portálján (Gearboxity) keresztül bejelentette, hogy az első rész veteránjait egy kis meglepetés várja, ha a Borderlands 2 felfedezi náluk az első játék mentett állásait. Egy exkluzív skin pakkot kapnak a karakterek.


Rossz hír viszont, hogy Randy Pitchford elejtette, nem lesz SDK, vagyis fejlesztői csomag a kreativitásukat kiélni vágyó játékosok részére. Ettől függetlenül viszont eszközkészlet ide vagy oda, egyáltalán nem zavarja majd őket, ha nekiestek és szétmoddoljátok saját erőből a játékot. Annak idején a Borderlands 1-hez is akartak kiadni SDK-t, de a csapat végül úgy érezte, hogy az lesz a legjobb, ha inkább a második részen kezdenek el dolgozni. Ráadásul mire oda jutottak volna, a közösség rengeteg moddal rukkolt elő, egy csomó fájlt meghaxoltak és például lehetővé tették a fegyverek testreszabását.

"A legjobb, amit a közösségért tehettünk, hogy elkezdünk dolgozni a Borderlands 2-n. Képzeljétek csak el, mi lenne, ha még egy évet ellőnénk arra, hogy SDK-t csináljunk a BL2-höz."

Claptrap szerelmes levele után a stúdió ismét kifejezte elkötelezettségét a PC platform irányába és elmondták, hogy mindig a PC-t választják vezérplatformnak, PS3-ra és Xbox 360-ra pedig portolnak.

"Még a konzolos fejlesztői csomagjaink is PC-re vannak dugva. Mivel mi fejlesztők vagyunk, rengeteg dolgot adottnak veszünk, nem aggódunk a hálózati beállítások [LAN] és hasonlók miatt. Most meg fogjuk csinálni és nem a konzolok miatt aggódunk. Sokat tanultunk az első rész kiadása után, például, hogy a PC-s közösség több törődést igényel még a játékon belül is."

"Ha átnézitek Claptrap szerelmeslevelét, akkor láthatjátok miket csinálunk, rávilágít megújult elkötelezettségünkre a PC iránt, de ezúttal a felhasználói oldala felé."

Nem meglepő módon mindkét játék PC-n néz ki a legjobban, lássuk, mire számíthatunk még:
"Csoda volt, ami a Borderlands 1-gyel történt. Nagyon nagy kockázat egy új IP-t felépíteni, minden dollárunk ráment a játékra. Igaz, szép nagy büdzsénk volt, de ettől még racionális és felelős döntéseket kellett hoznunk."

"Szerencsére a BL1 hatalmas siker volt, több millió eladott példánnyal. Jelenleg 6 milliónál járunk és ez fantasztikus egy új címnél, tényleg. Ez azt is jelenti, hogy a BL2 megkaphatta azt a költségkeretet, amit megérdemelt, akkorát amekkoráról az első résznél csak álmodtunk. Így feljebb hozhatunk egyes prioritásokat."

A Borderlands 2 szeptemberben jön PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. huskydog17
2012.07.09. 17:59
Öcsém, ez a feature lista akkor parasztvakítás, mint egy ház! A felsorolt dolgok abszolút alap felszereltségnek kell lennie egy korrekt PC-s játék esetében, pontosabban a felsorolt dolgok többségénél igaz ez!
V-Sync-et reklámoznak egy PC játékhoz 2012-ben? Ez a szánalom legfelső foka, ez a funkció már vagy legalább 10 éve alapdolog PC fronton!
Egér támogatás és PC-s UI? Besz*rok, hogy mit nem tudnak! Ilyenekkel akarják reklámozni a PC verziót? Nem sok jót sejtek. Pontosabban az a nagyon szomorú, hogy régóta alap dolgokat most úgy reklámoznak, mintha most találták volna fel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Terror
2012.07.09. 18:09
Addig örülj, amíg legalább ez benne van. Már várom, mikor jönnek meg az első fecskék, amelyekben már egeret sem lehet használni, csak kinectet, meg ilyen szarságokat. Már most örülök, ha egy arcade játékban egyáltalán lehet billentyűzetkiosztást konfigurálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Lacroix
2012.07.09. 19:05
Örülni kell, hogy legalább foglalkoznak a PC-vel. Nem úgy mint a MW3, Syndicate és társaik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. shaddam
2012.07.10. 14:33
Marketing bullshit. Most ez akarja a nép hallani hát ezt mondják
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!